Tradițiile de Paște au prins suflu la Liceul de Limbi Moderne și Management. În pragul Sărbătorilor Pascale, elevii au aflat mai multe lucuri utile și curioase despre tradițiile populare românești. Una dintre acestea este vopsirea și încondeierea ouălor de Paște, considerate un simbol al purificării și al renașterii naturii.
Înzestrați cu pasiune, imaginație și piesele de lucru necesare, elevii s-au implicat activ, cu multă dăruire, în procesul de creație, transpunând vopsirea și încondeierea ouălor la nivel de artă. În cadrul Atelierului de încondeiere a ouălor de Paști, elevii au fost ghidați de maeștrii în arta populară Veronica şi Victor Arpintin, fondatorii întreprinderii individuale „Etnika”, specializată în confecţionarea costumelor naţionale.
Motivele ornamentației ouălelor de Paște se diferențiază în funcție de zonă și pot prezenta mai multe variante: simboluri precum luna, soarele, modele din natură sau din țesături populare românești, motive folclorice ca spicul de grâu, frunza etc. Din timpuri străvechi la încondeierea ouălor se foloseau mai multe culori, fiecare din ele având un anumit simbol.
Vopsirea ouălor de Paște are semnificații profunde fiind un prilej de bucurie, smerenie, iar pentru copii activitatea a fost o incursiune în fascinanta lume a tradițiilor populare, un moment inedit de creație și o activitate extracuriculară interactivă pe care copiii au realizat-o cu multă curiozitate și împlinire sufletească.