Elevii pot alege ,,ore de fotbal”, în loc de educație fizică, în școli

Elevii claselor primare (1-4) vor avea câte două ore de fotbal pe săptămână. Un anunț în acest sens a fost publicat pe pagina oficială a Federației Moldovenești de Fotbal. Lecțiile vor înlocui orele ordinare de educația fizică în cazul în care majoritatea copiilor (părinții) vor vrea acest lucru.

separator
Proiectul a fost aprobat de Ministerul Educației, dar urmează să fie implementat de FMF în parteneriat cu școlile respective. Astfel, școlile care vor primi aviz pozitiv din partea FMF ar putea începe aceste ore după vacanța de iarnă, scrie diez.md.

Consiliul Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a aprobat astăzi introducerea orelor de fotbal în școli, cu denumirea „Educația fizică prin fotbal”. Acest Proiect-pilot va fi implementat în peste 80 de școli din Republica Moldova, care au semnate acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal. În total vor fi implicați circa 15 mii de copii. De menționat e că numărul școlilor, care semnează astfel de acorduri cu Federația este în continuă creștere.

În acest context, Federația de fotbal se obligă să instruiască antrenorii (profesorii de educație fizică și de la clasele primare), în total 166 de antrenori, care, în urma cursurilor de perfecționare gratuite, vor primi Licența D FMF. Pe lângă aceasta, Federația va oferi fiecărei școli gratuit: 10 mingi, 20 de copete, 10 bavete, echipament pentru profesori, seminare pentru profesori, materiale didactice.

alte Articole interesante