Îți curge nasul tot timpul? Iată care pot fi cauzele

Îți curge nasul tot timpul, chiar și după ce te-ai tratat de răceală, și nu înțelegi de ce mucusul persistă. Medicul Martin Spurr lămurește această problemă care privește tot mai multe persoane, într-un articol pentru Daily Mail.

separator
rinita-680x420

Conform medicilor, această situație este cauzată de mucusul produs în exces de țesuturile de la nivelul nasului. Același fluid în exces este produs și în spatele nărilor, în sinusuri, și poate ajunge pe cale esofagiană, în plămâni. Uneori lichidul din nas alternează cu congestia nazală.

Sunt zeci de motive pentru care te poți confrunta cu o astfel de situație. Fie o răceală care nu trece cu una, cu două, deși te-ai tratat temeinic, fie alergii. De asemenea, se mai întâmplă asta în cazul femeilor însărcinate, sau în cazul deviațiilor de sept, însă cel mai adesea, faptul că îți curge nasul tot timpul este cauzat de rinite care se pot croniciza.

Bolile rinoreice, care duc la secreție nazală abundentă, sunt cauzate de inflamarea mucoasei nazale, care poate conduce la infecții. Atenție, aceste infecții se pot agrava, iar boala rinoreică poate deveni cronică. Cunoscută sub numele de rinită vasomotorie, această afecțiune este provocată de proasta funcționare a sistemului nervos ce controlează vasele de sânge de la nivelul nasului. Acesta este motivul pentru care are loc producția de mucus în exces. Aceasta poate fie densă sau apoasă.

 

Cel mai important de știut este ca, înainte să urmezi un tratament pentru o anumită boală trebuie să mergem la doctor, pentru consultație. Acesta va ști cel mai bine care este diagnosticul de care suferi și ce medicamentație să prescrie.

Sursa

O fetiță de zece ani a rămas însărcinată după ce a fost violată de fratele său, în vârstă de 15 ani
Articolul anterior
Elevii pot alege ,,ore de fotbal”, în loc de educație fizică, în școli
Articolul următor