Grădinița Nr. 1 din Sângerei, renovată cu suportul Guvernului României

Grădinița Nr. 1 din orașul Sângerei a fost renovată din banii alocați de Guvernul României, prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM). Micuții care frecventează grădinița ,,Ghiocel” vor avea parte de condiții mai bune.

Instituția a fost renovată prin ”Programul de asistență tehnică și financiară acordat de Guvernul Român”, gestionat de către FISM.

În urma renovării instituția și-a schimbat totalmente aspectul exterior.

La evenimentul de inaugurare au participat excelența sa, Petrișor Dumitrescu Consulul General al României la Bălți; reprezentanți ai Episcopiei de Bălți, Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română; Isac Oxana, Șef Direcția dezvoltare comunitară și management programe FISM; reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I și II, Primarul orașului Arcadie Covaliov, Președintele Raionului Grigore Corcodel și Viceprimarul Andrei Cucoș.

Edilul orașului, Arcadie Covaliov, a menționat: ”Nu există o bucurie mai mare pentru noi, decât atunci când vedem copilașii fericiți.

În acest sens doresc să aduc mulțumiri domnului Petrișor Dumitrescu Consulul General al României la Bălțipentru susținerea pe care am avut-o la lucrările pe care le-am desfășurat pentru renovarea acestei minunate grădinițe. Acesta este unul dintre numeroasele proiecte care reprezintă relația strânsă dintre cele două state cu o istorie comună, Republica Moldova și Romania.

La rândul său, Petrișor Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți, s-a arătat mulțumit de lucrările efectuate, menționând totodată că este important ca acest program să continue, pentru a aduce astfel o părticică din Europa în inima fiecărui locuitor din Republica Moldova.

Astfel de proiecte întăresc relația noastră și demonstrează angajamentul ferm al României de a asista partenerul nostru Republica Moldova  în implementarea serviciilor esențiale în fiecare regiune a acestei țări”.

Două moldovence talentate au luat Marele Premiu la Concursul Internațional ,,Golden Century – 2021” din Dubai
Articolul anterior
Locuitorii sectorului Botanica și comunei Băcioi sunt așteptați astăzi la punctele mobile de vaccinare
Articolul următor
Alte articole interesante