Învață copilul să renunțe la bomboane

Sărbătorile de iarnă sunt un motiv în plus pentru copii ca să consume dulciuri fără limite. Este mult mai greu să spui copilului, când are în fața sa diverse bomboane, că nu este bine să le consume pe toate, că îl va durea burtica, că… oricum tentația este mare, iar interzicerea lor va provoca un moment de isterie, nervi și supărări.

separator

Ce faci în acest caz?

Începe cu niște reguli simple!

1. Du-te la cumpărături cu micuţul, obișnuiește-l cu gândul că în magazine sunt alimente rele și bune. Căutați ciocolata care nu conține chimicale și este mai puțin nocivă. Oferă-i posibilitatea de a alege, influențându-l subtil.

2. Explică-i că fructele îl ajută să crească sănătos.

3. Avertizează-ți invitații că preferi să nu aducă bomboane pentru micuţ, eventual pot veni cu fructe.

4. Asigură-i necesarul de glucide prin fructe și legume pentru a-i potoli pofta de ”dulce”.

5. Bomboanele nu trebuie să înlocuiască mesele copilului. Explică-i că mai întâi trebuie să mănânce, apoi va trece la desert.

6. Nu-i oferi dulciuri de care nu ești sigură, mă refer la termenul de valabilitate al produsului.

7. Dacă timpul îți permite, pregătește acasă torte sau prăjituri. Îl poți implica chiar și pe copil să te ajute, va fi destul de distractiv pentru el.

8. Evită pe cât posibil acadelele și bomboanele ieftine. Cele care conțin coloranți și aromatizatori.

9. Renunță la băuturi carbogazoase, sunt nocive pentru maturi, iar pentru copii sunt un real pericol de îmbolnăvire a pancreasului și nu numai…

Deprinderea unui mod de viață sănătos la copii, vine de la părinți. Iar interzicerea unor produse, nu este tocmai abordarea cea mai corectă. Deoarece copilul nu va fi tot timpul cu tine și atunci banii pe care i-ai dat pentru ”paharul cu lapte” va fi cheltuit pe ”chipsurile” de la chioșc. Trebuie să-l faci să înțeleagă că unele produse din comerț sunt nocive pentru organism.

Iar de sărbători renunță pe cât posibil la bomboane; pune diferite fructe în punga de cadouri; avertizează-i pe bunei să nu aducă bomboane nepoțelului; ascunde bomboanele de a cărei origine nu ești sigură; cumpără câteva bomboane de calitate, oricum va aștepta bomboana ”Moșului” și va fi încântat când o va găsi!

 

Cum recunoști un costum de calitate!
Articolul anterior
Cât vei cheltui ca să-ți decorezi casa de sărbători!
Articolul următor
Alte articole interesante