Iritația provocată de scutec la bebeluș. Cum scapi de ea?

Iritaţia de scutec (Eritem fesier) este cea mai frecventă forma de inflamaţie a pielii sugarului. Se prezintă ca o zona iritată, roşie la nivelul pielii acoperite de scutec (funduleţ) a bebeluşului.  Pielea lui s-ar putea de asemenea, să fie puţin inflamată şi caldă la atingere.

Iritația provocată de scutec la bebeluș Cum scapi de ea

Iritaţia de scutec poate fi o formă uşoară  – câteva pete roşii, care înţeapă la atingere, pe o suprafaţă mică sau destul de extinsă, cu umflături roşii, care se întind pe burtica și coapsele bebeluşului tău.

Care sunt cauzele eritemului fesier?

Majoritatea sugarilor dezvoltă la un moment dat acest tip de dermatită. Cel mai frecvent apare atunci când mama care alăpteaza mănâncă anumite produse ce provoacă eritemul fesier la copil sau când se întroduc alimente solide în alimentaţia sugarului, sau când copilului i se administrează antibiotice. Alţi factori care pot duce la apariţia dermatitei de scutec sunt : menţinerea umedă a pielii sub scutec, schimbarea rară a scutecului, diareea sau folosirea unor chiloţei din plastic peste scutec.

Iritaţia de scutec poate apare cu intermitenţă atâta timp cât copilul poartă scutece, dar este mai frecventa în primele 15 luni de viaţă, mai ales între lunile 8 şi 10 de viaţă.

De obicei, iritația de scutec dispare în câteva zile cu ajutorul unui tratament corespunzător  şi îngrijire corectă.

Soluţia:

După igienizarea corespunzatoare locală (îndepartarea fecalelelor și urinii cu apă calduţă, şerveţele umede), urmează uscarea pielii bebeluşului prin tamponarea cu un prosop curat (pielea nu trebuie frecată, aceasta acţiune putând irita şi mai tare pielea).  Apoi folosește un unguent  înaintea aplicării unui scutec nou.

Bepanthen Unguent a fost creat special pentru a susţine refacerea naturală a pielii, menţinând-o hidratată, moale şi catifelată. Formula “apă-în-ulei”  păstrează pielea sănătoasă şi hidratată şi este esenţială pentru menţinerea barierei protectoare a acesteia. Bepanthen Unguent oferă bebeluşului comfort suplimentar deoarece nu se lipeşte de scutec şi este uşor de îndepărtat.

Ştiai că…?

–  Medicii pediatri, moaşele şi specialişti de prestigiu în dermatologie pediatrică recomandă protejarea pielii bebeluşului prin aplicarea unui unguent delicat la fiecare schimbare a scutecului.

–  Bebeluşul poate urina şi de 15 ori pe zi, prin urmare scutecul trebuie schimbat frecvent.

–  Pielea unui bebeluş are jumătate din grosimea pielii unui adult. De aceea este important folosirea produselor special create pentru pielea sensibilă a bebeluşilor, care nu conţin parfumuri, coloranţi, conservanţi sau substanţe antiseptice.

–  Bebeluşii hrăniţi cu lapte formulă sunt mai predispuşi la eritem fesier, deoarece au scaune mai alcaline decât bebeluşii alăptaţi la sân.

Sfaturi pentru îngrijire:

–  Schimbă frecvent scutecele. Dacă folosești scutece din pânză, o căptuşeală de unică folosinţă poate contribui la protejarea pielii bebeluşului.

–  Lăsă pielea să respire. Evită hainele strâmte, deoarece acestea nu permit pielii să respire. În plus, lăsă bebeluşul să dea din picioare fără scutec, cât mai mult timp posibil.

–   Folosește un unguent protector. Acoperă funduleţul bebeluşului cu un strat subţire dintr-un unguent protector, precum Bepanthen, la fiecare schimbare a scutecului şi mai ales înainte de culcare. Acesta întăreşte bariera naturală a pielii și împiedică penetrarea de către agenţii iritanţi din urină şi materii fecale.

–  Îngrijește zilnic pielea bebelușului. Multe dintre produsele disponibile pe piaţă sunt create pentru tratarea eritemului fesier infectat şi conţin substanţe antiseptice şi alte ingrediente, nepotrivite pentru aplicarea zilnică pe pielea sensibilă a bebeluşilor. Pentru protecţia zilnică, foloseşte un unguent delicat, creat special pentru pielea bebeluşilor – Bepanthen.

–   Publicarea articolului a fost sponsorizată de BAYER 

Tripleți născuți la cinci ani diferență. Povestea incredibilă a unei femei care a luptat pentru a deveni mamă

Colleen Hapney, în vârstă de 30 de ani, și soțul ei, Pete, în vârstă de 33 de ani, aproape că renunțaseră la speranța de a avea copii după 10 ani de încercări.

Mama a fost supusă, în total, la opt ture de fertilizare in vitro și a trecut prin două pierderi de sarcini pe parcursul a 10 ani.

Cuplul aproape că își pierduse speranța. În 2018 însă, femeia a născut o fetiță pe nume Phoebe-Grace. Anul trecut, în 2023, femeia a mai născut doi băieți gemeni.

Femeia a vorbit despre lupta pe care a dus-o în încercarea de a avea copii și acum vrea să ofere cu povestea ei speranță cuplurilor care încearcă să aibă un copil.

Cuplul din Plymouth, a descoperit problemele de fertilitate după doi ani de încercări. Femeia a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice.

„Mi s-a spus că nu pot beneficia de FIV din partea NHS, deși amândoi îndeplineam toate criteriile stabilite. Am avut inima frântă, știam că FIV este costisitoare, dar era singura noastră cale”, a spus Colleen, conform Mirror.

Colleen și Pete au decis să zboare în Cipru pentru un tratament privat de fertilizare in vitro. Dar, din păcate, tratamentul costisitor nu a funcționat. Nu au renunțat și au continuat să încerce FIV în Țara Galilor, în 2016, dar Colleen s-a îmbolnăvit grav.

„Am făcut FIV, dar am fost foarte nefericită și am dezvoltat OHSS sever, care aproape m-a ucis, ceea ce a însemnat că nu am putut face un transfer de embrioni și a trebuit să ne înghețăm toți embrionii pe 22 noiembrie 2016. A durat luni de zile să ne recuperăm și am avut primul nostru transfer de embrioni în martie 2017, care a fost un ciclu eșuat, embrionul nu s-a implantat și a fost o altă durere de inimă după ani de bătăi de cap”, a mai povestit femeia.

În august 2017 au mai încercat încă o dată și au primit vestea pe care o așteptau. Phoebe-Grace s-a născut în aprilie 2018. Deși călătoria lor a fost grea, Colleen și Pete își doreau măcar un frate sau o soră pentru fiica lor. Cuplul mai avea patru embrioni rămași pe care îi puteau folosi.

„Am fost binecuvântați cu fiica noastră, dar după atâtea eșecuri și avorturi spontane nu știam ce să facem și am încercat totul, toate medicamentele, suplimentele și terapiile alternative, dar nu am avut noroc”, a spus ea.

Collen a rămas în cele din urmă însărcinată cu gemeni.

„A fost o sarcină terifiantă, nu mă lăsam să mă entuziasmez, mă așteptam la ce era mai rău tot timpul și încercam să mă opresc să nu mă bucur pentru că nu mai puteam suporta durerea”, a povestit ea la Plymouth Live.

Dar totul s-a dovedit a fi bine, iar în aprilie 2023, ea a născut doi băieți gemeni pe nume Perseus și Elijah.

Medicii aveau să descopere că perechea de gemeni care s-a născut în 2023 și fetița care s-a născut în 2018 sunt, de fapt, tripleți. Toți cei trei copii s-au format ca embrioni în aceeași zi, în noiembrie 2016, iar asta înseamnă că sunt tripleți, chiar dacă s-au născut la mai mult de cinci ani distanță.

Sursa

De ce unii copii încep să vorbească mai devreme: Concluzia surprinzătoare dintr-un studiu realizat de cercetători

Anii premergători vârstei școlare sunt fundamentali în dezvoltarea limbajului, marcând o perioadă de învățare accelerată și diversificată. În ciuda acestei ferestre critice de oportunitate, ritmul la care copiii încep să vorbească variază enorm. Unii micuți debutează în arta conversației devreme, în timp ce alții își iau timpul, stârnind curiozitatea specialiștilor.

Căutând răspunsuri: studiul care luminează misterul

Elika Bergelson, de la prestigioasa Universitate Harvard, a condus un studiu împreună cu o echipă de psihologi din întreaga lume, urmărind să descopere ce determină aceste diferențe. Analizând comportamentul a 1.001 copii sub patru ani, cercetătorii au avut parte de rezultate neașteptate: nu există o corelație directă între cantitatea de vocalizări ale copilului și factori precum genul, statutul socio-economic sau expunerea la multiple limbi.

Cheia succesului: interacțiunea cu adulții

Contrar presupunerilor comune, studiul care a fost publicat pe Pnas.org a revelat că secretul dezvoltării timpurii a limbajului nu se află în cantitate, ci în calitatea interacțiunilor. Copiii cei mai activi în conversații sunt cei care beneficiază de un mediu bogat în dialoguri cu adulții, indiferent de alte variabile sociale sau economice.

Impactul conversației: mai mult decât cuvinte

Folosind tehnologii avansate, inclusiv microfoane purtabile și algoritmi de învățare automată pentru a analiza datele, studiul a putut să măsoare cu precizie cât de mult vorbesc copiii în funcție de expunerea lor la limbajul adult. Concluzia? Pentru fiecare 100 de cuvinte rostite de un adult, copilul produce în medie 27 de vocalizări în plus, un efect ce se amplifică pe măsură ce copilul crește.

Studiul și răspândirea sa globală: amploarea dialogului în dezvoltarea Copiilor

Extinzându-se pe 12 țări și 43 de limbi, cercetarea subliniază universalitatea acestui fenomen, arătând că fundamentul dezvoltării lingvistice este consistent în diverse culturi și comunități. Această descoperire pune în lumină importanța angajamentului verbal constant al părinților și îngrijitorilor, indiferent de contextul geografic sau cultural.

Înțelesuri mai profunde și studii complementare

Alte cercetări coroborează aceste descoperiri, subliniind că răspunsurile prompte și angajarea în conversații cu copiii, chiar și în stadiile când acesta este doar un bebeluș, pot accelera dezvoltarea limbajului. Studii publicate în reviste de prestigiu precum „Journal of Child Language” și „Developmental Science” confirmă că interacțiunile bogate și diversificate sunt piloni ai învățării lingvistice timpurii.

În concluzie, dialogul constant și interacțiunea cu adulții nu doar că îmbogățesc experiența copilăriei, dar sunt esențiale pentru dezvoltarea abilităților de comunicare. Aceste descoperiri oferă părinților și educatorilor un instrument valoros în sprijinirea dezvoltării limbajului la copii, reiterând ideea că fiecare cuvânt și conversație contează.

sursa: www.playtech.ro

Emoții mari pentru doi părinți. Ce a născut o femeie din Marea Britanie: se întâmplă o dată la 200 de milioane de nașteri

O femeie din Marea Britanie a adus pe lume o pereche de tripleţi identici. Acest lucru se întâmplă o dată la 200.000.000 de nașteri.

A născut tripleți identici

Zahra Amirabadi (28 de ani) şi logodnicul ei, Ashraf Reid (29 de ani), au aflat că vor deveni părinți de tripleți la ecografia făcută la 12 săptămâni de sarcină. Deși ambii aveau gemeni în familie, nu se așteptau ca Zahra să aibă chiar tripleţi.

„A fost un şoc atât de mare, Ashraf a şi înjurat puţin. Apoi, de bucurie, am început să râdem şi să plângem atât de tare, încât nu am putut să văd bine ecografia. Când ne-a spus că sunt tripleți, nu ne-a venit să credem”, a povestit femeia, pentru publicaţia Mirror.co.uk. 

Șansele erau de 1 la 200 de milioane

La început, doctorii ginecologi au crezut că sunt doi băieţi şi o fată, dar în săptămâna a 17-a, gravida a aflat că va naște trei fetițe. Micuțele identice Roya, Adina şi Sefia, au venit pe lume în decembrie 2021. Roya și Adina au împărțit aceeași placentă, iar Sefia a fost singură.

„Am aflat că sunt fete la timp, nu am cumpărat prea multe hainuţe. Când am văzut că seamănă, am cerut să se facă un test, care a arătat că sunt identice. Toate vin din acelaşi ou. Este incredibil”, a spus mama micuțelor.

Femeia a povestit că era obosită constant în timpul sarcinii, dormea ​​chiar două ori pe zi, înainte de a afla că poartă în pântece trei copii.

„Eram atât de mare, îmi era greu să dorm noaptea. În săptămâna a 24-a, doctorul mi-a spus că am în burtă echivalentul unui bebeluş în săptămâna a 37-a”, a mai spus aceasta.

A adus pe lume trei fetițe

Tânăra a mărturisit că ziua în care micuțele au venit pe lume a fost cea mai fericită din viaţa ei: „Am avut planificată o cezariană. Evident, erau şi emoţiile că se vor naşte, dar nu am crezut că va fi aşa de frumos. Am început să plâng cum am auzit-o pe prima dintre ele”.

După ce a născut, Zahra a avut parte de ajutor din partea familiei sale:„Am şase surori şi un frate, aşa că toţi au venit să stea cu mine, când Ashraf s-a întors la muncă. E încă nebunie, dar lucrurile s-au mai liniştit, acum că fetele au început să doarmă mai mult”.

Gestul obscen făcut de o deţinută în tribunal! Video
Articolul anterior
Glam Girls și Boris Covali vor cânta pentru spanioli
Articolul următor