Iritația provocată de scutec la bebeluș. Cum scapi de ea?

Iritaţia de scutec (Eritem fesier) este cea mai frecventă forma de inflamaţie a pielii sugarului. Se prezintă ca o zona iritată, roşie la nivelul pielii acoperite de scutec (funduleţ) a bebeluşului.  Pielea lui s-ar putea de asemenea, să fie puţin inflamată şi caldă la atingere.

Iritația provocată de scutec la bebeluș Cum scapi de ea

Iritaţia de scutec poate fi o formă uşoară  – câteva pete roşii, care înţeapă la atingere, pe o suprafaţă mică sau destul de extinsă, cu umflături roşii, care se întind pe burtica și coapsele bebeluşului tău.

Care sunt cauzele eritemului fesier?

Majoritatea sugarilor dezvoltă la un moment dat acest tip de dermatită. Cel mai frecvent apare atunci când mama care alăpteaza mănâncă anumite produse ce provoacă eritemul fesier la copil sau când se întroduc alimente solide în alimentaţia sugarului, sau când copilului i se administrează antibiotice. Alţi factori care pot duce la apariţia dermatitei de scutec sunt : menţinerea umedă a pielii sub scutec, schimbarea rară a scutecului, diareea sau folosirea unor chiloţei din plastic peste scutec.

Iritaţia de scutec poate apare cu intermitenţă atâta timp cât copilul poartă scutece, dar este mai frecventa în primele 15 luni de viaţă, mai ales între lunile 8 şi 10 de viaţă.

De obicei, iritația de scutec dispare în câteva zile cu ajutorul unui tratament corespunzător  şi îngrijire corectă.

Soluţia:

După igienizarea corespunzatoare locală (îndepartarea fecalelelor și urinii cu apă calduţă, şerveţele umede), urmează uscarea pielii bebeluşului prin tamponarea cu un prosop curat (pielea nu trebuie frecată, aceasta acţiune putând irita şi mai tare pielea).  Apoi folosește un unguent  înaintea aplicării unui scutec nou.

Bepanthen Unguent a fost creat special pentru a susţine refacerea naturală a pielii, menţinând-o hidratată, moale şi catifelată. Formula “apă-în-ulei”  păstrează pielea sănătoasă şi hidratată şi este esenţială pentru menţinerea barierei protectoare a acesteia. Bepanthen Unguent oferă bebeluşului comfort suplimentar deoarece nu se lipeşte de scutec şi este uşor de îndepărtat.

Ştiai că…?

–  Medicii pediatri, moaşele şi specialişti de prestigiu în dermatologie pediatrică recomandă protejarea pielii bebeluşului prin aplicarea unui unguent delicat la fiecare schimbare a scutecului.

–  Bebeluşul poate urina şi de 15 ori pe zi, prin urmare scutecul trebuie schimbat frecvent.

–  Pielea unui bebeluş are jumătate din grosimea pielii unui adult. De aceea este important folosirea produselor special create pentru pielea sensibilă a bebeluşilor, care nu conţin parfumuri, coloranţi, conservanţi sau substanţe antiseptice.

–  Bebeluşii hrăniţi cu lapte formulă sunt mai predispuşi la eritem fesier, deoarece au scaune mai alcaline decât bebeluşii alăptaţi la sân.

Sfaturi pentru îngrijire:

–  Schimbă frecvent scutecele. Dacă folosești scutece din pânză, o căptuşeală de unică folosinţă poate contribui la protejarea pielii bebeluşului.

–  Lăsă pielea să respire. Evită hainele strâmte, deoarece acestea nu permit pielii să respire. În plus, lăsă bebeluşul să dea din picioare fără scutec, cât mai mult timp posibil.

–   Folosește un unguent protector. Acoperă funduleţul bebeluşului cu un strat subţire dintr-un unguent protector, precum Bepanthen, la fiecare schimbare a scutecului şi mai ales înainte de culcare. Acesta întăreşte bariera naturală a pielii și împiedică penetrarea de către agenţii iritanţi din urină şi materii fecale.

–  Îngrijește zilnic pielea bebelușului. Multe dintre produsele disponibile pe piaţă sunt create pentru tratarea eritemului fesier infectat şi conţin substanţe antiseptice şi alte ingrediente, nepotrivite pentru aplicarea zilnică pe pielea sensibilă a bebeluşilor. Pentru protecţia zilnică, foloseşte un unguent delicat, creat special pentru pielea bebeluşilor – Bepanthen.

–   Publicarea articolului a fost sponsorizată de BAYER 

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Gestul obscen făcut de o deţinută în tribunal! Video
Articolul anterior
Glam Girls și Boris Covali vor cânta pentru spanioli
Articolul următor