La 9 ani de la fondare, Centrul Maternal al Misiunii Diaconia a devenit casă pentru 130 de mame și copiii lor

Centrul Maternal „În brațele mamei” al Misiunii Sociale „Diaconia” împlineşte 9 ani de la fondare. Timp în care, aici, au primit ajutor 130 de mame și copilașii lor.

separator

Deja de 9 ani, Centrul ajută mamele cu copii nou-născuți, constrânse să recurgă la abandon, mame solitare, mame minore, mame provenite din familii cu venituri mici sau marginalizate, gravide în ultimul trimestru de sarcină, aflate în situație de risc.

Mihaela Belei, coordonator de program:

„Mark Twain spunea – bunătatea este limbajul pe care surdul îl poate auzi și orbul îl poate vedea.  Aceasta este cea mai de preț lecție pe care am învățat-o în cei 9 ani de Centrul Maternal „În brațele mamei”. Pentru că orice om se schimbă dacă primește dragoste, înțelegere și bunătate. Asta încercăm noi să dăruim zilnic mamelor și copilașilor, pentru ca împreună să reușim să trecem de perioadele grele din viața lor.”

În cadrul proiectului toate cuplurile mamă-copil beneficiază de: întreținere și cazare, asistență spirituală, consiliere juridică, consiliere psihologică, grup de auto-ajutor, educație parentală, informare despre serviciile sociale prevăzute de legislație, ajutor în perfectarea actelor, încadrarea în câmpul muncii etc.

Oricine se poate implica și ajuta un copil să crească ÎN BRAȚELE MAMEI. Inspiră-te din aceste 9 opțiuni:

  1. Poți dona hăinuțele, căruciorul, jucăriile pe care deja nu le mai folosești, dar sunt în stare bună;
  2. Poți să asiguri una dintre categoriile de nevoi: produse igienice, scutece, produse alimentare;
  3. Donează o zi de asistență în Centru pentru un cuplu mamă-copil – 150 lei;
  4. Sau poți fi alături de un cuplu timp de o lună cu – 4500 lei;
  5. Comunică despre această cauză pe canalele tale de comunicatre ( facebook, instagram, etc.);
  6. Organizează acțiuni de strângere de fonduri în echipa ta;
  7. Dacă ai o pasiune care crezi ca le-ar fi de folos și mamelor din centru și ai vrea să le-o împărtășești, contactează-ne:
  8. Fii voluntar la evenimentele organizate în susținerea Centrului Maternal;
  9. Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu toate noutățile din proiect.

Pentru donaţii financiare în susţinerea programului: https://bit.ly/3bEMTyG

Alte detalii despre organizaţie pe www.diaconia.md, Fb: Misiunea Socială Diaconia

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Fenomenul uimitor constatat la Bălți și Chișinău pe timpul carantinei
Articolul anterior
Preotul Vasile Ailioaiei, născut lângă Humulești, a murit de Covid-19
Articolul următor