Ministerul Educației a decis! Uniforma școlară NU este obligatorie

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării într-o circulară adresată direcțiilor de învățămînt anunță că uniforma școlară nu va fi obligatorie. Potrivit documentului, doar instituțiile de învățămînt pot decide introducerea unei uniforme sau a unui cod vestimentar pentru elevi.

separator

Astfel, consiliul de administrație, consiliul profesoral, consiliul elevilor și consiliul părinților pot decide în cadrul instituției sau la nivel de raion/municipiu dacă elevii trebuie să poarte o uniformă sau pot să adopte un cod vestimentar.

,,În cazul apariției unor disensiuni, urmare a nerespectării de către unii copii a codului vestimentar adoptat, administrația școlii identifică soluții pentru remedierea acestora, respectând principiul interesului superior al copilului. În niciun caz, sub nicio formă, elevului nu i se va limita sau interzice/refuza accesul în instituție sau sala de clasă”, se mai arată în circulara emisă de Minister.

Potrivit estimărilor făcute, prețul unui set școlar complet (toamnă-primavară și iarnă, inclusiv cu haine de schimb), cumpărat o dată pe an, ar însemna pentru părinți cheltuieli obligatorii cu mult peste 2000-3000 de lei pentru fiecare copil.

sursa: www.noi.md

Șoferul camionului oprit la doar câțiva metri de prăpastie se află în stare de șoc
Articolul anterior
Se pare că Lilu este însărcinată. Vezi imaginea care dă de bănuit
Articolul următor
Alte articole interesante