O fetiță a ajuns în stare gravă la spital după ce a înghițit 23 de magneți

O fetiță în vârstă de 6 ani a fost dusă de urgență la spital după ce a înghițit 23 de magneți, așa cum a văzut în videoclipurile de pe TikTok. Copilul s-a jucat cu bilele de magneți la școală apoi le-a luat acasă pentru a face bijuterii unei păpuși.

În câteva zile ea a înghițit 23 de magneți puternici. Mama fetei a tras un semnal de alarmă către toți părinții după ce a ajuns cu fetița ei de șase ani la spital pentru o intervenție chirurgicală pentru a-i salva viața, după ce a înghițit 23 de magneți.

Chirurgul care a efectuat operația de urgență a declarat că magneții sunt „potențial letali”. Mama fetei a spus că fetița încerca să imite pierciengul din limbă așa cum a văzut în videoclipurile de pe TikTok.

„Vreau să-i avertizez pe părinți cu privire la pericolele copiilor lor care se joacă cu acești magneți din care se fac bijuterii”, susține mama fetiței.

Magneții erau atât de puternici încât s-au lipit între ei în intestin după ce i-a înghițit. Fetița a acuzat dureri de burtă pe 12 septembrie și a început să vomite imediat. Medicul de familie care a consultat-o inițial a crezut că este apendicită și-a dat mamei trimitere de urgență la spitalul de copii. În timpul operației chirurgul a găsit aglomerarea de magneți lipiți între ei. “Dacă aveți biluțe de magneți în casă și copii mici, gândiți-vă bine la eventualele pericole”, au declarat medicii.

Fata a fost externată luni iar acum se recuperează acasă.

“A trecut printr-o intervenție chirurgicală majoră care a fost copleșitoare pentru organismul ei. Are o cicatrice de aproximativ 10 cm lungime. Ar fi putut fi mult mai rău – din fericire nu există daune permanente dar există pericolul să aibă nevoie de stomă”, povestește mama copilei.

sursa

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Veronica Ghimp a născut al treilea copil: ,,Bine ai venit pe lume scumpul nostru băiețel”
Articolul anterior
Povestea unei familii cu 16 copii din Ceadâr Lunga: ,,Ne ajută dragostea, tandrețea, maternitatea”
Articolul următor