O fetiță din Moldova a obținut locul II la un concurs internațional de pian

Copiii talentați ne reprezintă cu mândrie țara! La doar nouă ani, Elina Nicolăescu din Chişinău a obţinut locul II la un concurs internaţional de pian. Competiția se organizează anual la Paris însă anul acesta, din cauza pandemiei, totul s-a desfăşurat online.

separator
Elina Nicolăescu s-a înscris acum doi ani la şcoala de muzică din Chişinău „Maria Bieşu”. Fetiţa a fost îndrumată de profesoara ei să participe la concursul internaţional din Franţa „La saison culturelle”. Piesa care i-a adus succes este „Joc” de David Fedov.

„Din cauza carantinei nu am mai putut pleca, de aceea concursul a fost online, am filmat un video în care cânt şi l-am trimis juriului. Nu pot să zic că cineva mă inspiră atunci când cânt, doar că sufletul îmi spune că ar vrea să cânt la pian.”, a spus Elina Nicolăescu, pianistă.

Profesoara sa, Marina Kutukova, a ghidat-o de la primele note muzicale.

„Pentru a obţine succes în muzică, pe lângă faptul că trebuie să ai un auz muzical bun, memorie şi ritm, trebuie să munceşti foarte, foarte mult, să ai răbdare şi să vrei să fii mereu primul. Elina este aşa.”, a menționat Marina Kutukova, profesoara Elinei.

Mama Elinei spune că succesul vine din pasiune şi multă muncă.

„Dragostea asta nemărginită pentru muzică vine din copilărie. Muzică este o artă a sufletului, este o lumină, iar noi vrem ca în această lumină să crească copiii noştri. Orice succes este un efort, asta înseamnă multă muncă zi de zi.”, a declarat Olesea Nicolăescu, mama Elinei.

sursa: www.publika.md

Canada a extins restricțiile de călătorie, inclusiv pentru cetățenii moldoveni
Articolul anterior
Live! După două luni în spațiu, astronauții Bob Behnken și Doug Hurley se întorc pe pământ cu ajutorul capsulei SpaceX Dragon
Articolul următor
Alte articole interesante