Olga Manciu, într-o discuție sinceră: ,,Să iubim toate desenele pe care ni le lasă copiii”

Cine are copii și i-a adus singură pe lume, știe prin câte greutăți trece o mamă până își strânge la piept odorașii. Maternitatea e frumoasă, e superbă, dar nu mai este un secret că cere mai multe sacrificii. Una din problemele cu care se pot confrunta mamele după naștere este burtica, pielea întinsă, vergeturile.

separator
Olga Manciu este mămică a trei copii, prima sarcină – cu gemeni. Olga și-a făcut curaj și a povestit recent cum a purtat prima sarcină, care au fost provocările din perioada gravidității, dar și a dezvăluit urmăritoarelor sale cum arată burtica sa acum, după două nașteri.

Într-o discuție sinceră, Olga susține că luptă în continuare cu fizicul său, chiar dacă a trebuit să treacă prin grele încercări psihologice și să învețe să își iubească corpul.

Și mămicile au încurajat-o să nu dispere deoarece nu există o bucurie mai mare pentru o femeie decât să fie mamă.

Naștere pe cale naturală, cu gemeni     

„Eu îi spun “Căsuța copiilor”. Mi-a fost cumva greu și oarecum să o expun în mediul online, dar după numeroase solicitări și întrebări, totuși am zis că e timpul să vorbesc și despre asta. Faceți cunoștință, amprenta pe corpul meu după două nașteri și trei copii. Am să încep cu începutul. În momentul cînd am aflat că voi avea gemeni, aproape 8 ani în urmă, tare mult am sperat că voi face parte din femeile norocoase, care nasc și rămîn fără vergeturi și piele întinsă. Dar peste ceva timp, cînd am văzut cît de rapid cresc flăcăii mei și cum se transformă corpul meu, am înțeles că nici pe departe nu e așa.

Înainte să nasc, burta era atît de mare, ca eu nu o puteam îmbrațișa cu ambele mîini. Speranță totuși mai era, și eu mă rugam să se reabiliteze repede. Un factor tare pozitiv cumva a jucat faptul că eu am născut singura, pentru că dacă era cezariană, cu siguranță trebuia să fac și operație estetică. Deci, pe 22 iulie 2012 eu i-am adus pe lume pe Damian cu Matei care aveau aproape cîte 3 kg fiecare. Totul bine și frumos, pînă a doua zi cînd m-am ridicat pentru prima dată din pat. Șoc, lacrimi și disperare. Piele era atît de multă, încît o simțeam aproape de genunchi. Nu vă pot reda prin ce calvar emoțional am trecut. Mama, îndată ce a văzut, mi-a propus să îmi “lege” burta așa cum făceau străbunicile noastre, cu un prosop prins cu niște ace. Eu evident că am acceptat. A ajutat, dar nu foarte semnificativ.

Peste vreo jumătate de an eu am descoperit că pe lingă pielea și vergeturile în exces, eu am și o gaură enormă între mușchii abdomenului (nu știu cum se numește în termeni medicali, dar știu sigur că exista și astfel de diagnoză). Sinceră să fiu, anume atunci am început să lupt pentru un abdomen macar cît de cît cu un aspect estetic. Mă tot măcina gîndul de a-mi face abdomeno-plastie, dar cînd am citit recenzii despre această operație, am renunțat. Am încercat să ameliorez situația cu propriile forțe. Masajuri, cît la specialiști, atît și singură, proceduri cu vacuumuri, împachetări, scrub-uri și tot ceea ce găseam pe internet.

Într-un moment eu am cedat, fiindcă am înțeles că așa ca înainte, nu va mai fi niciodată, și tot ce pot eu să fac este să mă iubesc și să mă accept așa cum sunt. Doar nu am făcut nimic criminal, am adus pe lume copii pentru care anume acea piele oribilă, a fost protecția și casa timp de 8 luni și trebuie să mă mîndresc cu asta.

Nu am reușit eu bine să accept totul, cum am aflat că voi deveni din nou mămică. A doua sarcină a fost primită cu totul altfel. Nu mă mai gîndeam la consecințe, dar doar la faptul că copilul meu să fie sănătos iar nașterea lui să treacă fără primejdii. Deci, pe 6 iunie 2016 a apărut pe lume Vladimir. Și eu atît de mult savuram din maternitate alături de el, încît am și încetat să pun accent pe corp. Peste un an de zile eu m-am reîntors la ale mele 57 kg, fără mari eforturi. Cînd am început să îmi analizez corpul, am înțeles că gaura dintre mușchii abdomenului nu mai este, iar pielea s-a mai strîns și micșorat în mărime, dar nu pînă la capăt.

Și iată așa arată burta mea acum. Eu o iubesc, ea mie îmi place, și eu mă accept mai mult cu ea decît fără. Vreau să vă spun că este greu să ajungi la așa concluzii din punct de vedere moral și psihologic, dar anume aceste concluzii ne fac să iubim toate “desenele” care le lasă copiii noștri pe noi”, a povestit Olga, pe Instagram.

Anunț! Copiii din raioanele Telenești și Sângerei pot beneficia de Servicii stomatologice gratuite

Copiii din localitățile rurale ale Republicii Moldova pot beneficia gratuit și în acest an de servicii stomatologice acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Astfel, în perioada 6-10 februarie, echipele mobile de medici specialiști se vor afla în mai multe localități din raioanele Telenești și Sângerei.

Potrivit CNAM, în perioada sus-menționată echipele se vor afla în următoarele localități:

– în zilele de 6-8 februarie – în Bănești, r-nul Telenești;
– în perioada 6-10 februarie – în Heciul Nou, r-nul Sângerei;
– pe 9 și 10 februarie – în Coropceni, r-nul Telenești.

Pentru prestarea serviciilor medicale stomatologice de către echipele mobile de medici specialiști, în fondul măsurilor de profilaxie pentru 2023 au fost planificate peste patru milioane de lei.

Anul trecut, aproape 19 mii de copii din diverse localități rurale ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în valoare de peste 3,7 milioane de lei.

O femeie de 33 de ani a murit la trei zile după ce a născut acasă

O femeie de 33 de ani, dintr-un sat izolat din Munții Apuseni, România, care născuse în urmă cu trei zile, a murit la scurt timp după ce a fost preluată de o ambulanță.

Femeii i s-a făcut rău în această dimineață și rudele sale au cerut ajutorul ambulanței la 112, întrucât femeia era inconștientă.

ISU Alba a trimis un medic de la Serviciul de Ambulanţă cu o autoşenilată în localitatea Scărişoara.

„Duminică, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni şi un echipaj cu medic de la Serviciul ambulanţă intervin în localitatea Scărişoara, unde s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconştientă. Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină.

Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale. Din cauza drumului greu accesibil şi a zonei înzăpezite, salvatorii folosesc o autoşenilată pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării şi transportul persoanei la ambulanţă”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Tânăra mămică a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul, a anunţat ISU Alba.

Sugarul, care nu avea probleme medicale, a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe Câmpeni.

Te topești! Vezi cum arăta Anastasia Fotachi în copilărie

Anastasia Fotachi este în așteptarea primului ei bebeluș. Și pentru că va deveni mamă în curând, tânăra fotomodel s-a lăsat cuprinsă de nostalgie și a împărtășit cu urmăritorii săi câteva fotografii cu ea când era mică.

În imagini, Anastasia apare în primele luni de viață, alături de tatăl și fratele său.

Modelul nu a ezitat să facă haz pe seama unor fotografii: ,,Aici am o lună, zici că eram țigancă” sau “Bantul mai mare ca capul”.

Cert este că Anastasia avea o frumusețe răpitoare și în copilărie. Prietenii virtuali au apreciat pozele și postarea modelului.

mamaplus

Anastasia Fotachi este căsătorită cu omul de afaceri Gabriel Stati. Cei doi sunt în așteptarea unui băiețel, primul copil comun al cuplului.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, floare şi interior

Smiley a făcut un gest emoţionant pentru un elev umilit la școală. Le-a ținut un discurs copiilor
Articolul anterior
Galina Tomaș și Dinu Dabija despre cea de-a IX-a ediție a Taberei de Detox
Articolul următor