Petiție. Elevii moldoveni și-ar dori anularea examenelor de Bacalaureat 2021

În mediul online a fost lansată o petiție prin care se cere anularea examenelor de Bacalaureat din acest an. Până în acest moment, petiția a fost semnată de circa 8 mii de persoane.

Autorii susțin că orele la distanță nu sunt eficiente, iar toate eforturile pe care le-au depus în cei 12 ani de studii vor fi zădarnice.

”Vreau să vă îndemn să încercăm împreună, noi elevii ce nu văd nici un efect de la o astfel de învățătură, online, să încercam și noi să fim eliberați de la testul ce ne poate strica toate stăruințele ce au fost depuse acești 12 ani de învățământ, doar din cauza unui an de pandemie ce ne obligă să facem chip că învățăm și înțelegem ceva.

Sincer, cât de mult nu aș încerca să mă concentrez la pregătirea de bacalaureat, nu îmi iese. Starea morală și fizică din motiv că stăm în casă, vedem cum oamenii dragii sunt bolnavi și nevoiți să avem grijă de ei, neprotejându-ne pe noi, totalmente distruge.

În perioada de 1-15 martie suntem prezenți online la ore. Știind situația în țară, sunt totalmente de-acord să stau în casă și încerc să mă pregătesc individual. Pot să vă spun pe cuvânt, elevii anul acesta vor avea și mai mare stres decât cei din promoția 2020. Noi, de practic un jumătate încercăm, ne adaptăm la această criză a umanității, catastrofă a lumii și solicităm anularea examenelor de bacalaureat anul 2021, nu din motiv ca ne temem, dar pentru că nu suntem multumiți de rezultatele noastre pe timp de pandemie. Am muncit 12 ani, nu pentru a da testul din sesiune repetată.”, se arată în textul petiției. Petiția online poate fi găsită AICI.

Trei generații din familia Botgros, pe aceeași scenă!
Articolul anterior
Vacanța elevilor, prelungită până pe 15 martie
Articolul următor
Alte articole interesante