Solicitarea indemnizațiilor pentru naștere și creșterea copilului poate fi efectuată online

Casa Națională de Asigurări Sociale informează că, de la începutul anului curent, prin intermediul serviciului „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” au fost depuse circa 2.500 de cereri.

separator
Serviciul a fost lansat pe www.cnas.md şi www.servicii.gov.md de la finele anului 2016, de atunci fiind depuse 15 257 de cereri pentru acordarea indemnizaţiilor indicate.

Serviciul „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” acordă posibilitatea de a solicita în regim on-line, 24 din 24 de ore, diferite prestaţii pentru familiile cu copii: indemnizaţia unică la naşterea copilului, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi cea paternală.

La utilizarea serviciului «e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii» dispare necesitatea persoanei de a se deplasa la casa teritorială de asigurări sociale pentru solicitarea indemnizaţiilor, precum şi colectarea şi prezentarea actelor necesare, fiind economisit timpul de solicitare a indemnizaţiilor.

Cererea în format electronic poate fi acceptată în cazul în care copilul este înregistrat în Registrul de stat al populaţiei. Totodată, prin intermediul acestui serviciu persoana poate verifica statutul cererii depuse.

Casa Naţională de Asigurări Sociale comunică că solicitanţii pot consulta Ghidul utilizatorului, care descrie consecutivitatea pașilor la depunerea cererilor electronice pentru stabilirea indemnizaţiilor pe pagina servciului e-Cerere.

Din cele 101 persoane diagnosticate astăzi cu noul coronavirus, 17 sunt cadre medicale
Articolul anterior
Elevii din Capitală vor putea accesa lecţiile online, începând cu 15 aprilie
Articolul următor
Alte articole interesante