Studiu: 70% dintre copii petrec cel puţin trei ore pe zi pe dispozitivele online

Un studiu publicat, vineri, de Kaspersky arată că 82% dintre adulţi şi 70% dintre copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani stau cel puţin trei ore pe gadget-uri în fiecare zi. Astfel, comportamentul părinţilor legat de timpul petrecut pe dispozitivele mobile este adoptat în mare măsură de cei mici, informează Agerpres.

Kids playing with new technology while adults entertain

Studiul Kaspersky arată că 48% dintre copii şi adulţi îşi folosesc dispozitivele simultan în timpul zilei, timp de 3 – 5 ore. În plus, cea mai mare parte a părinţilor este convinsă că atât ei (62%), cât şi copiii (58%) petrec suficient timp online. De asemenea, atunci când opt din zece părinţi (80%) petrec mai puţin de două ore pe zi pe dispozitive, la fel fac şi copiii lor.

În acelaşi timp, dacă adulţii îşi folosesc gadget-urile mai mult de două ore pe zi, copiii sunt, cel mai probabil, dispuşi să facă acelaşi lucru. Doar în 19% dintre cazuri copiii care sunt expuşi la acest exemplu petrec timpul folosind dispozitive inteligente mai puţin de două ore, zilnic.

„Conform rezultatelor rapoartelor, copiii ai căror părinţi folosesc în mod regulat dispozitive petrec mai mult timp în faţa ecranului cu diverse alte obiceiuri digitale. De exemplu, copiii ai căror părinţi folosesc în mod obişnuit gadget-uri, petrec încă 39 de minute online în timpul meselor.

Între timp, trimiterea de mesaje text în timpul conversaţiilor adaugă copiilor o medie de 41 de minute de timp în faţa ecranului, iar partajarea fotografiilor de familie pe reţelele de socializare adaugă încă 31 de minute pe zi”, se precizează în rezultatele studiului Kaspersky.

În septembrie 2021, Kaspersky a contractat Sapio să efectueze un sondaj online cu 11.000 de respondenţi pentru a explora rolul obiceiurilor digitale sănătoase în familie, precum şi efectul obiceiurilor parentale asupra copiilor şi invers. Sondajul a implicat adulţi care locuiesc cu copiii lor, în vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, program zilnic full-time. Eşantionul a inclus 1.000 de respondenţi din Marea Britanie, Franţa şi Germania, şi câte 500 din SUA, Turcia, Egipt, Brazilia, Columbia, Rusia, Africa de Sud, Malaezia, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Nigeria, Peru, Chile, Argentina şi Mexic.

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Grav accident la Telenești. Un copil de 5 ani, printre victime
Articolul anterior
Postul Muz Tv Rusia, anchetat pentru promovarea gay-ilor
Articolul următor