Studiu: 70% dintre copii petrec cel puţin trei ore pe zi pe dispozitivele online

Un studiu publicat, vineri, de Kaspersky arată că 82% dintre adulţi şi 70% dintre copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani stau cel puţin trei ore pe gadget-uri în fiecare zi. Astfel, comportamentul părinţilor legat de timpul petrecut pe dispozitivele mobile este adoptat în mare măsură de cei mici, informează Agerpres.

Kids playing with new technology while adults entertain

Studiul Kaspersky arată că 48% dintre copii şi adulţi îşi folosesc dispozitivele simultan în timpul zilei, timp de 3 – 5 ore. În plus, cea mai mare parte a părinţilor este convinsă că atât ei (62%), cât şi copiii (58%) petrec suficient timp online. De asemenea, atunci când opt din zece părinţi (80%) petrec mai puţin de două ore pe zi pe dispozitive, la fel fac şi copiii lor.

În acelaşi timp, dacă adulţii îşi folosesc gadget-urile mai mult de două ore pe zi, copiii sunt, cel mai probabil, dispuşi să facă acelaşi lucru. Doar în 19% dintre cazuri copiii care sunt expuşi la acest exemplu petrec timpul folosind dispozitive inteligente mai puţin de două ore, zilnic.

„Conform rezultatelor rapoartelor, copiii ai căror părinţi folosesc în mod regulat dispozitive petrec mai mult timp în faţa ecranului cu diverse alte obiceiuri digitale. De exemplu, copiii ai căror părinţi folosesc în mod obişnuit gadget-uri, petrec încă 39 de minute online în timpul meselor.

Între timp, trimiterea de mesaje text în timpul conversaţiilor adaugă copiilor o medie de 41 de minute de timp în faţa ecranului, iar partajarea fotografiilor de familie pe reţelele de socializare adaugă încă 31 de minute pe zi”, se precizează în rezultatele studiului Kaspersky.

În septembrie 2021, Kaspersky a contractat Sapio să efectueze un sondaj online cu 11.000 de respondenţi pentru a explora rolul obiceiurilor digitale sănătoase în familie, precum şi efectul obiceiurilor parentale asupra copiilor şi invers. Sondajul a implicat adulţi care locuiesc cu copiii lor, în vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, program zilnic full-time. Eşantionul a inclus 1.000 de respondenţi din Marea Britanie, Franţa şi Germania, şi câte 500 din SUA, Turcia, Egipt, Brazilia, Columbia, Rusia, Africa de Sud, Malaezia, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Nigeria, Peru, Chile, Argentina şi Mexic.

Grav accident la Telenești. Un copil de 5 ani, printre victime
Articolul anterior
Postul Muz Tv Rusia, anchetat pentru promovarea gay-ilor
Articolul următor
Alte articole interesante