Un copil de doi anișori care avea febră de 39 de grade, a fost neglijat de medici pe holul spitalului

Un caz ieșit din comun în Capitală. O mamă acuză medicii din cadrul Institutului Mamei și Copilului de indiferență și neglijență. Femeia spune că s-a adresat medicilor, având în brațe băiețelul de doi anișori, care acuza febră de 39 de grade, însă aceștia au refuzat să interneze micuțul. Mai mult decât atât, tânăra mamă spune că doctorii nici măcar nu au consultat micuțul.

separator

Femeia povestește, că aceștia și-au motivat gestul prin faptul că potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii, mama trebuia să se adreseze după ajutor la un spital municipal şi nu la unul republican. Administrația instituției vizate spune că cazul se investighează.Potrivit mamei, săptămâna trecută, copilul ei a început brusc să se simtă rău. Femeia povestește că micuțul în vârstă de doar doi anișori acuza febră și vomă. Speriată, imediat aceasta a decis să se adreseze medicilor, iar cea mai apropiată instituție medicală de domiciliul acesteia, era Institutul Mamei și Copilului. Ajunși la fața locului, copilul ei a fost discriminat și lipsit de dreptul la asistența medicală.

„Cu părere de rău nu vă putem cu nimic ajuta. Acesta este spital republican. Eu totuși am insistat. „Vă rog foarte mult, copilul este în stare nu prea bună, poate totuși îi acordați primul ajutor. La copilul meu nu i s-a acordat niciun ajutor, nici nu s-au uitat la copilul meu”, a declarat mama copilului pentru Publika TV.
Femeia spune că de ea s-a apropiat un singur doctor. Atunci aceasta credea că totuși, până la capăt, medicii o să îi ofere o mână de ajutor. Însă, lucrătorul medical i-a arătat doar un ordin, care confirmă că potrivit domiciliul acesteia, copilul trebuie să primească tratament la Spitalul Clinic Municipal De Copii nr. 1.

„Nouă nu ni s-a propus salvarea. Copilul nu a fost verificat absolut deloc. Salvarea nu a fost chemată, ceea ce eu consider că nu a fost corect. În sensul direct al cuvântului noi am fost alungați din spital. Plecați și asta tot”, a spus mama.

Într-un final, femeia a ajuns la un spital privat, unde micuțul ei a fost diagnosticat cu bronșită. Administrația Institutului Mamei și Copilului spune că s-a autosesizat în acest caz și va iniţia o anchetă internă. A solicitat o reacţie și de la Ministerul Sănătății, care spune că va clarifica această situaţie. Potrivit codului de etică al lucrătorului medical, doctorii sunt obligaţi să ofere primul ajutor pacientului, indiferent în ce spital ajunge.

Sursa

Inginerul Teatrului Satiricus ,,Ion Luca Caragiale” s-a stins în urma unui grav accident

Teatrul Național Satiricus ,,Ion Luca Caragiale” a rîmas fără Ion Taban, inginer tehnic care și-a dedicat viața meseriei și teatrului.

Anunțul a fost făcut de către colegii bărbatului pe o rețea de socializare.

„Un accident năprasnic l-a spulberat dintre noi pe Ion Taban, inginer tehnic la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”.

A plecat la cele veșnice un suflet cald, un om de aleasă omenie, un tată iubitor care și-a sacrificat viața pentru copiii săi și pentru toți oamenii apropiați, un specialist încercat. Ne va lipsi întotdeauna zâmbetul său blajin și vorba sa mângâietoare.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în mesaj.

Ion Taban s-a născut la 3 februarie 1959, în satul Slobozia-Horodiște, raionul Rezina. 

După absolvirea cursurilor de specialitate, a lucrat mai bine de trei decenii în serviciul de exploatare a locuințelor din municipiul Chișinău, precum și în calitate de inginer tehnic la Filarmonica de Stat și la Palatul Național „N. Sulac”. 

Din anul 2007 a fost angajat al Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”.

Baza de odihnă ”Făclia” din Zatoca a fost distrusă în urma atacurilor cu rachetă de azi dimineață

În urma unui atac cu rachete asupra regiunii Odesa, trei persoane au fost rănite. Informația a fost comunicată de președintele Administrației Militare Regionale din Odesa, Serghei Bratciuk. Totodată, se anunță că a fost distrusă baza de odihnă „Făclia” din Zatoka.

Pe 17 august dimineața, Bratciuk a declarat că regiunea Odesa a fost bombardată cu rachete.

În urma loviturii a două rachete, un centru de odihnă și mai multe case au fost distruse. „Acolo au început incendiile”, a scris Bratciuk, pe Telegram citează newsmaker.md.

Sursele Dumskaya au anunțat că rachetele au distrus baza de odihnă „Făclia” («Факел») din Zatoka, regiunea Odesa.

UPDATE: Bratciuk spune că regiunea Odesa a fost atacată cu rachete X-22. Oficialul mai menționează că patru persoane au fost rănite.

Totodată, în urma bombardamentului a izbucnit un incendiu pe o suprafață de peste 600 de metri pătrați.

Noaptea au avut loc mai multe incendii și în Nikolaev, a comunicat primarul orașului Alexandr Senkevici.

„Sunt lovituri asupra obiectelor civile, distrugeri ale clădirilor”, a spus primarul. La fel, în urma atacului a fost distrusă parțial Universitatea de Stat la Marea Neagră „Petro Mohyla”.

Șeful administrației regiunii Dnepropetrovsk Valentin Reznicenko a anunțat despre bombardarea regiunilor Krivoi Rog și Nikopol.

„Nikopol a fost atacat de 3 ori în timpul nopții. În oraș au fost distruse 6 case, mașini și o conductă de gaz”, a spus oficialul.

Ieri, în urma bombardării orașului Orihiv a murit o femeie, a anunțat șeful administrației militare regionale Alexandr Staruh. Alte 6 persoane au fost rănite, trei dintre acestea sunt angajați ai companiei de energie electrică care restaurau rețelele.

O adolescentă a încercat să-și pună capăt zilelor, la Cimișlia. Este al doilea caz timp de o zi

O adolescentă a ajuns la spital, după ce ar fi încercat să se sinucidă cu pastile. Incidentul a avut loc ieri seară, în jurul orei 20:50, într-o localitate din raionul Cimișlia.

Potrivit datelor preliminare, victima este o adolescentă de 16 ani. Aceasta a ajuns la spital în stare gravă, după ce ar fi consumat mai multe pastile expirate. 

Intervenția ambulanței a fost solicitată de către prietenul său, transmite www.deschide.md.

Tot ieri seară un caz similar a fost înregistrat și în raionul Strășeni, după ce o adolescentă de 17 ani a încercat să-și pună capăt zilelor consumând pastile.

Cum să îngrijești corect părul uscat sau deteriorat!
Articolul anterior
Căsătoria între persoane de același sex, recunoscută în Austria
Articolul următor