Un copil de doi anișori care avea febră de 39 de grade, a fost neglijat de medici pe holul spitalului

Un caz ieșit din comun în Capitală. O mamă acuză medicii din cadrul Institutului Mamei și Copilului de indiferență și neglijență. Femeia spune că s-a adresat medicilor, având în brațe băiețelul de doi anișori, care acuza febră de 39 de grade, însă aceștia au refuzat să interneze micuțul. Mai mult decât atât, tânăra mamă spune că doctorii nici măcar nu au consultat micuțul.

separator

Femeia povestește, că aceștia și-au motivat gestul prin faptul că potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii, mama trebuia să se adreseze după ajutor la un spital municipal şi nu la unul republican. Administrația instituției vizate spune că cazul se investighează.Potrivit mamei, săptămâna trecută, copilul ei a început brusc să se simtă rău. Femeia povestește că micuțul în vârstă de doar doi anișori acuza febră și vomă. Speriată, imediat aceasta a decis să se adreseze medicilor, iar cea mai apropiată instituție medicală de domiciliul acesteia, era Institutul Mamei și Copilului. Ajunși la fața locului, copilul ei a fost discriminat și lipsit de dreptul la asistența medicală.

„Cu părere de rău nu vă putem cu nimic ajuta. Acesta este spital republican. Eu totuși am insistat. „Vă rog foarte mult, copilul este în stare nu prea bună, poate totuși îi acordați primul ajutor. La copilul meu nu i s-a acordat niciun ajutor, nici nu s-au uitat la copilul meu”, a declarat mama copilului pentru Publika TV.
Femeia spune că de ea s-a apropiat un singur doctor. Atunci aceasta credea că totuși, până la capăt, medicii o să îi ofere o mână de ajutor. Însă, lucrătorul medical i-a arătat doar un ordin, care confirmă că potrivit domiciliul acesteia, copilul trebuie să primească tratament la Spitalul Clinic Municipal De Copii nr. 1.

„Nouă nu ni s-a propus salvarea. Copilul nu a fost verificat absolut deloc. Salvarea nu a fost chemată, ceea ce eu consider că nu a fost corect. În sensul direct al cuvântului noi am fost alungați din spital. Plecați și asta tot”, a spus mama.

Într-un final, femeia a ajuns la un spital privat, unde micuțul ei a fost diagnosticat cu bronșită. Administrația Institutului Mamei și Copilului spune că s-a autosesizat în acest caz și va iniţia o anchetă internă. A solicitat o reacţie și de la Ministerul Sănătății, care spune că va clarifica această situaţie. Potrivit codului de etică al lucrătorului medical, doctorii sunt obligaţi să ofere primul ajutor pacientului, indiferent în ce spital ajunge.

Sursa

Cum să îngrijești corect părul uscat sau deteriorat!
Articolul anterior
Căsătoria între persoane de același sex, recunoscută în Austria
Articolul următor
Alte articole interesante