Un copil minor și-a pierdut trei degete, fiind angajat ilegal la o fermă de vaci din țară

Proprietarul unei ferme de vaci din raionul Glodeni riscă până la doi ani de puşcărie, după ce un angajat de-al lui, un adolescent de 13 ani, a rămas fără trei degete în urma unui accident la locul de muncă, scrie publika.md.

Băiatul manevra un utilaj de tocare a paielor. Inspectoratul de Stat al Muncii a finalizat ancheta în acest caz şi urmează să transmită procurorilor materialele acumulate.

„Aici e încălcare din partea angajatorului. Admiterea copiilor de până la 15 ani la lucrări, adică la lucru. Şi îndeosebi la lucrări periculoase în care sunt implicate utilaje care pun în pericol sănătatea şi viaţa.”

Procurorii din raionul Glodeni au deschis un dosar penal şi urmează să ia o decizie privind sancţiunile de care e pasibil agentul economic.

Potrivit Inspectoratului de Stat al Muncii, de la începutul anului se atestă o creștere a numărului accidentelor produse la locul de muncă.

Din ianuarie, în Moldova s-au produs 78 de incidente de muncă soldate cu 18 morţi. Pentru comparaţie, în perioada similară din 2020, au avut loc 53 de nenorociri de nenorociri de acest fel, în urma cărora 11 persoane şi-au pierdut viaţa.

Incident la Gara de Nord: Un tânăr și-a însușit un plic cu 400 de euro, mințindu-l pe șoferul unui microbuz de rută
Articolul anterior
Explozie puternică într-un bloc din Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante