Incident la Gara de Nord: Un tânăr și-a însușit un plic cu 400 de euro, mințindu-l pe șoferul unui microbuz de rută

Un tânăr de 27 de ani, originar din raionul Orhei, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni din cadrul Direcție de Poliție mun. Chișinău. Tânărul a intrat, prin înșelătorie, în posesia unei sume de bani care nu îi aparținea.

Acesta a aflat o informație precum că prin intermediul rutei de pe cursa Dondușeni-Chișinău, o persoană urma să primească de la șofer un plic cu 400 de euro.

Suspectul s-a prezentat la Gara de Nord din Chișinău cu scopul de a sustrage bunurile altei persoane. I-a comunicat șoferului că a venit după plicul cu bani care i-a fost transmis, iar șoferul, fără nicio bănuială, i l-a dat.

Ulterior persoana care a transmis banii a fost informată că banii i-a primit un alt tânăr. Imediat a fost sesizată poliția, pentru a interveni și a depista persoana care se face vinovată.

Prejudiciul cauzat constituie 8.489 lei.

În cadrul măsurilor  de investigație și urmărire penală dispuse în acest caz, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut, iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Tânărul este cercetat penal pentru escrocherie, iar conform legislație pentru fapta comisă el riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

În atenția cetățenilor care călătoresc: la intrarea în Republica Moldova NU este solicitat rezultatul negativ al testului Covid-19
Articolul anterior
Un copil minor și-a pierdut trei degete, fiind angajat ilegal la o fermă de vaci din țară
Articolul următor
Alte articole interesante