Un produs alimentar pentru copii, scos de urgență din magazine

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor​ din România a retras de la comercializare parizerul pentru copii Martinel Mortadella. Motivul: posibil contaminări cu metale grele.

Parizerul Martinel Mortadella a fost retras de pe piață. Producătorul german a avertizat că ar putea fi contaminat cu metale grele, din cauza defectării unor mașini de pe linia de producție. Cumpărătorii îl pot returna chiar și fără prezentarea bonului fiscal.

“The Family Butchers retrage preventiv următoarele produse: Martinel Mortadella 90g toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021 inclusiv Martinel Mortadella din carne de pasăre, 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021 inclusiv”, anunță Direcția Sanitar-Veterinară, care precizează însă că “nu există niciun pericol pentru sănătate”.

Compania producătoare spune că a constat în cadrul controalelor proprii, că “la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, din cauza unei defecțiuni, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal. Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate”, precizează producătorul.

Totuși, compania a decis “retragerea preventivă a produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb”.

sursa

Cod Galben de averse puternice cu fulgere, emis în Moldova
Articolul anterior
Astăzi, 7 iunie, este marcată Ziua mondială a siguranței alimentelor
Articolul următor
Alte articole interesante