Video. Un roboțel face triajul copiilor într-o grădiniță din Spania

Unele grădinițe din Spania au găsit metode inedite și chiar distractive pentru triajul copiilor. La sugestia părinților, într-un centru din Madrid a fost adus un Robot tocmai din China.

separator

Este de ajuns că cei mici să îl privească în ochi, să îl salute sau să îl atingă și în doar câteva secunde, roboțelul identifica problemele de sănătate ale copiilor, transmite Tvr.ro.

Într-o grădiniță din Madrid copiii sunt întâmpinați în fiecare dimineața de robotul Bito care face triajul epidemiologic. Pentru cei mici este o joacă, însă pentru adulți este o măsură de siguranță în plus față de toate celelalte masuri sanitare luate pentru a preveni epidemia de coronavirus.

Mary Gomez, directorul Grădiniței Valdebebitos, Madrid: Ceea ce face este o evaluare zilnică a stării de sănătate. Are un senzor pentru măsurarea temperaturii, ochii, gură și burtică unde își pun mâinile verifică dacă este ceva anormal, de exemplu dacă au ochii roșii, gâtul iritat și alte semne sau bubițe pe pielea mâinilor.

În acest caz apare o alertă pe ecran, la fel dacă au febră apare o alarmă. Apoi, chemăm familia care apelează la pediatru pentru a vedea dacă ce mici sunt bolnavi sau nu.

Săptămână aceasta se vor redeschide și școlile în majoritatea regiunilor din Spania. În Madrid, profesorii au făcut cozi la centrele de testare tot weekendul, pentru a putea reveni la ore în siguranță. Primii care vor începe școala pe 8 septembrie vor fi elevii din clasele primare, iar cei de gimnaziu și liceu pe 17, respectiv 28 septembrie.

Alegerea președintelui Republicii Moldova, pe 1 noiembrie: Moldovenii infectați cu Covid-19 vor vota de acasă sau din spital
Articolul anterior
Doi sportivi beți au snopit în bătaie un ofițer din cadrul Inspectoratului Național de Investigații
Articolul următor
Alte articole interesante