10 concerte în 10 locații deosebite, cu intrare liberă – proiectul ,,La La Play” revine la cea de-a 3-a aniversare!

Proiectul ,,La La Play” revine la cea de-a treia aniversare cu cea mai cool expediție din țară: 10 concerte în 10 locații deosebite, realizată de 18 tineri muzicieni, jurnaliști și procuători media ce vor cutreiera 2.000 km aducând muzica de calitate acolo unde ea nu a fost, pentru că #varanudorm.

separator

Toate concertele sunt cu intrare liberă!

Ziua 1, 11 august La La Play Aviator, s. Crocmaz, vinăria Etcetera
Echipa ,,La La Play” tribut pasionaților de aviație și vin acasă la familia fraților Luchianov, cei care au revenit acasă și au consolidat o afacere deosebită în satul natal.

Un recital deosebit marca MNYO va avea loc la ora 19.00, alături de oameni frumoși, plăcinte deosebite și vin de calitate.

Ziua 2, 12 august La La Play Pictură Murală, orașul Cahul

În parteneriat cu primăria orașului Cahul și pictorul Radu Dumbravă, La La Play aduce mai multă viață prin culori spațiilor gri. Un eveniment prin care muzica va aduce tribut artei plastice prin lansarea în orașul Cahul a unei picturi murale deosebite. Un eveniment ce are menirea de a promova tendința de vitalizare a spațiilor gri. Concertul va avea loc în Piața Horelor cu începere de la 19.00.
Ziua 3, 13 august La La Play Green World

Echipa La La Play alături de voluntari din Ceadîr Lunga și Chișinău vor colecta deșeuri dintr-un spațiu împânzit de plastic și gunoi, transformând-ul într-un loc curat, astfel dorim să promovăm înlocuirea palsticului cu materiale și produse eco în societatea noastră, pentru a crea un mediu înconjurător mai bun. Concertul va avea loc în piața Lenin din centrul orașului cu începere de la 19.00.
Ziua 4, 14 august La La Play Muzică pe Apă

Ce poate fi mai frumos decât un Mozart lângă cel mai mare lac natural din țară și o mulțime de pelicani în jur zburând. Mergem să promovăm locațiile nedescoperite din țară în figura rezervației naturale Prutul de Jos, lacul Beleu din satul Slobozia Mare. Aducem tribut ecosistemului, apei și a soiurilor de păsări rarisime din țară alături de primăria din satul Slobozia Mare. Partener local: Vinăria din Vale.
Concertul cu începere de la 19.00 va avea loc la Gîrla Nevodului, malul lacului Beleu, din s. Slobozia Mare.

Ziua 5, 15 august La La Play Vinăria Urbană

Vinăriile din Moldova reprezintă un element vital pentru patrimoniul și turismul național. Moldovan National Youth Orchestra pretutindeni a promovat acest aspect, respectiv, după vizitele din cadrul expediției #varanudorm de la EtCetera și Vinăria din Vale, mergem acasă la ATU Winery, un producător mic dar foarte carismatic și care merită toată atenția noastră.

Vă așteptăm de la orele 18.00 să realizăm un concert în formă de picnic împreună, cu muzică, oameni, vin și mâncare de calitate. Ingrediente cheie ale unei reuniuni spirituale memorabile.

La eveniment vor fi disponibile 3 tipuri de vinuri marca ATU Winery: Viorica, Fetească Albă, Rose.

Restaurantul Wine Gogh va realiza: mâncare mexicană, burger, humus, icre de vânătă, bețișoare cu susan și cașcaval. Mâncarea și vinul contra cost. Dress Code: Denim Touch

Ziua 6, 16 august La La Play Tribut Pădurarilor

La La Play este un proiect de suflet pentru oameni și profesii de suflet. Alături de agenția Moldsilva și Intitutul de Cercetări și Amenajări Silvice aducem un tribut celor care viețuiesc și dau tot ce au mai bun pentru proteja un patrimoniu național – Pădurile.
Mergem într-un log magic – Rezervația Plaiul Fagului din satul Rădenii Vechi, Ungheni unde vom aduce muzică pentru circa 50 de pădurari din toată țara cu începere de la 16.00.
Ziua 7, 17 august, La La Play Ziua Vecinilor

Expediția La La Play vine cu un concept nou, Ziua Vecinilor, un concept frumos inspirat din Franța, prin care vecinii își dau întâlnire ca să se cunoască mai bine, formând din această reuniune o tradiție frumoasă.

Ne bucură nespus de mult colaborarea cu comuna Budești, și suntem siguri că va fi o tradiție frumoasă pentru viitor și inspirațională și pentru alte localități din Moldova. Evenimentul va dura 4 ore și va fi presărat cu muzică diversă marca Moldovan National Youth Orchestra și bucate alese pregătite și împărtășite de budeșteni pentru budeșteni. Locația: complexul recreativ IAMAL, orele: 18.00 – 22.00, Dress Code: Alb.

Ziua 8, 18 august, La La Play Festivalul Hodina

Echipa La La Play va fi alături de inițiativele marca Klumea și evenimentele ce prilejuesc să aducă cu duiumul atâția oameni frumoși, mai ales cei care revin acasă! Prestația orchestrei va fi la aproximativ orele 18.00.

Ziua 9, 19 august, La La Play Open Air Dondușeni

La La Play este un proiect ce vine să cutreiere locațiile lipsite de concerte de muzică clasică, orașul Dondușeni găzduind în premieră un concert live open air în parcul central cu începere de la 19.00.
Partener local – Consiliul Raional Dondușeni.

Parcul central din Dondușeni are o apreciere deosebită din partea noastră, fiind renovat recent în mare parte din banii diasporei.
Ziua 10, 20 august, La La Play Pietonala din Chișinău

Cea mai cool expediție își va încheia maratonul printr-un concert open air în inima capitalei cu începere de la 19.00. Vă așteptăm cu mult drag pentru a fi alături de oamenii la la play ce au survolat 2000 km pentru a dărui muzică oamenilor țării. 

A fost anunțat salariul mediu lunar pe economie în 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, salariul mediu lunar pe economie va crește cu 2400 de lei și va ajunge la 16 100 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, scrie subiectulzilei.md

De mărimea salariului mediu lunar pe economie se ține cont la determinarea plafonului indemnizațiilor de asigurări sociale, a venitului lunar asigurat al salariaților parcurilor IT, dar și la stabilirea valorii pagubelor, în cazul săvârșirii unor abateri legale.

Tot astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat hotărârea privind mărimea salariului minim, care în anul 2025 va constitui 5500 de lei, cu 500 de lei mai mult decât în 2024. 

Creșterea salariului minim pe țară până la 5500 lei este argumentată de necesitatea menținerii capacității de cumpărare a forței de muncă. De asemenea, majorarea salariului minim este o măsură necesară pentru reducerea sărăciei și combaterea muncii nedeclarate.

Mărimea salariului minim pe ţară se stabileşte pentru un program complet de lucru de 169 de ore, constituind 32,54 lei pe oră. Din 1 ianuarie 2023, salariul minim pe țară a fost majorat cu circa 12,5% – până la 4000 de lei, iar în 2024, acesta a crescut cu încă 25%, ajungând la 5000 de lei.

Municipalitatea a dat startul tradiționalei caravane de Crăciun

Primăria Chișinău a dat startul tradiționalei caravane a cadourilor de Crăciun, alături de principalul erou al sărbătorii – Moș Crăciun, care a pornit în vizită la cei mai mici locuitori ai Capitalei, nerăbdători să-l întâlnească după un an întreg de așteptare, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Primii care s-au bucurat de darurile oferite de municipalitate au fost copiii cu dizabilități accentuate și severe de la Centrul de plasament pentru copii separați de părinți „Lumina”, din sectorul Centru.

În cadrul vizitei, Moș Crăciun a oferit fiecărui copil cadouri, transformând timpul petrecut împreună într-o adevărată aventură plină de dulciuri, distracție și voie bună.

Centrul de plasament „Lumina”, aflat în subordinea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, găzduiește în prezent 20 de copii separați de părinți, precum și copii cu dizabilități accentuate și severe, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani.

Accidentul de la Edineț soldat cu trei morți: Ministrul Ala Nemerenco oferă detalii despre fetița rămasă orfană

Fetița de 10 ani, care și-a pierdut părinții și bunica, în accidentul cumplit din Rîșcani, se simte mai bine, însă rămâne internată în secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Bălți. Copila nu cunoaște, deocamdată că a rămas orfană. Anunțul a fost făcut astăzi, 18 decembrie, de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, scrie NewTV.

“Fetița, în principiu, se află într-o stare mai bună, ea este conștientă, dar este menținută deocamdată în secția de terapie intensivă, doar din punct de vedere al aspectului psihologic, deoarece transferul ei, care, de fapt, starea de sănătate îi permite într-o secție comună, ar putea, cumva, ca ea să afle faptul că a rămas fără părinți și bunică. Deocamdată, medici ascund acest lucru pentru a nu o trauma. Din acest motiv, ea este menținută în continuare în secție de terapie intensivă, în care accesul altor persoane nu este permis. Dar fetița este bine, per general, mai bine” a menționat Ala Nemerenco.

Amintim că accidentul rutier s-a produs pe 15 decembrie, pe traseul M5, în direcția raionului Edineț. Potrivit oamenilor legii, un tânăr de 19 ani, fără permis, a ieşit pe contrasens şi s-a izbit de automobilul în care se afla un polițist și soția sa, care au decedat pe loc. Ulterior, la spital, s-a stins din viață o altă femeie care era în interiorul automobilului – mama soției polițistului. A patra pasageră este fetița cuplului, în vârstă de 10 ani, care a fost transportată la Spitalul Clinic Bălți.

Tânărul care a provocat accidentul a primit 30 de zile de arest preventiv.

Ce boli ascund furnicăturile resimțite în mâini și picioare
Articolul anterior
Andreea Bălan şi George Burcea s-au căsătorit la starea civilă!
Articolul următor