19 moldoveni reveniți din Rusia, testați pozitiv pentru Covid-19

19 moldoveni reveniți din Federația Rusă, pe parcursul ultimei săptămâni, au fost testați pozitiv pentru Covid-19. Rusia se confruntă în prezent cu un val masiv de infectări din cauza tulpinii Delta a coronavirusului, înalt contagioasă.

Autoritățile din Moldova precizează că nu vor institui noi restricții sau măsuri de prevenire și control al infecției, în contextul apariției tulpinii Delta, însă sunt mai vigilente cu cei care sunt plasați în izolare. 

În plus, măsurile de control la trecerea de frontieră rămân la fel, a precizat secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Igor Curov.

„Măsurile de prevenție nu au fost relaxate, măsurile de control rămân valabile și la trecerea de frontieră cu test negativ sau prezentarea certificatului de vaccinare, ca să nu fie persoana plasată în autoizolare. Cu specialiștii am evaluat anumite posibile restricții pentru vigilență sporită pentru cei care sunt deja în izolare. 

Nu putem spune astăzi anume despre Rusia sau altă țară, ieri 93 de țări au înregistrat tulpina și în perioada estivală e greu de urmărit de unde vin cetățenii, măsurile de protecție rămân în vigoare”, a mai adăugat Curov.

În perioada 21-27 iunie, 19 persoane revenite din Rusia au fost testate pozitiv la Covid-19.

Cleopatra Stratan, cochetă și ravisantă pe străzile din București
Articolul anterior
Surorile căsătorite cu același bărbat, care trăiește și cu verișoara lor. Istoria cuplului controversat
Articolul următor
Alte articole interesante