2 ani de la depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la UE. Maia Sandu: „În doi ani, Moldova a făcut mulți pași hotărâți pe calea europeană”

La data de 3 martie 2022, Președinta Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Cu acest prilej, șefa statului a venit cu un mesaj în care afirmă că, în acești doi ani, Moldova a făcut mulți pași hotărâți pe calea europeană. La fel, Președinta menționează că aceste eforturi au fost răsplătite cu decizia pozitivă de inițiere a negocierilor de aderare, venită din partea statelor membre UE, scrie oficial.md.

„Aderarea la UE înseamnă condiții mai bune în școli și grădinițe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne și, cel mai important, înseamnă pace și securitate. Avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse. Împreună, avem puterea de a depăși orice obstacol și de a construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova în marea familie europeană”, a conchis Președinta Maia Sandu.

Republica Moldova a înaintat cererea de aderare la Uniunea Europeană la o săptămână de la declanșarea invaziei pe scară largă a Federației Ruse asupra Ucrainei vecine. Consiliul European a decis inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei, „la pachet”, în data de 14 decembrie 2023.

Un automobil, cuprins de flăcări în preajma Universității de Stat. Pompierii au intervenit de urgență pentru a lichida incendiul

Pompierii au stins flăcările care au cuprins o mașină în municipiul Chișinău.

În după amiaza zilei de 11 aprilie 2024 pompierii au fost solicitați să stingă o mașină cuprinsă de flăcări.
Cazul a avut loc în capitală pe strada Mihail Kogălniceanu 65. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:53. La fața locului, pentru stingerea arderii a intervenit un echipaj de pompieri.

Aceștia au stabilit că focul a cuprins un automobil în preajma Universității de Stat din Moldova. Incendiul a fost lichidat la ora 15:55. În urma arderii focul a distrus secțiunea motorului a automobilului de model Opel. Nici o persoană nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.