20 de persoane răpuse de Covid-19, în ultimele 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au decedat 20 de persoane infectate cu noul Coronavirus. Astfel, bilanțul victimelor în R. Moldova a ajuns la 2.343. Datele sunt comunicate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

separator

Din numărul total al persoanelor decedate astăzi, 6 sunt femei și 14 sunt bărbați.

Deces 2324: Bărbat de 70 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: obezitate, cardiopatie mixtă.

Deces 2325: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU. Comorbidități: obezitate.

Deces 2326: Bărbat de 47 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: boală cardiacă.

Deces 2327: Bărbat de 38 ani, din r-nul Drochia, transferată de la SR Drochia, la IMU. Comorbidități: obezitate, insuficiență venoasă cronică a membrelor inferioare.

Deces 2328: Bărbat de 70 ani, din r-nul Fălești. Deces la domiciliu, pacientul a refuzat spitalizarea. Comorbidități: hipertensiune arterială, boală oncologică.

Deces 2329: Femeie de 61 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM SF. Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială, cord hipertensiv cronic.

Deces 2330: Femeie de 61 ani, din r-nul Căușeni, internată la SR Căușeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 2331: Bărbat de 76 ani, din r-nul Glodeni, internat la SR Glodeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, boală oncologică.

Deces 2332: Bărbat de 65 ani, din r-nul Vulcănești, internat la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 2333: Bărbat de 79 ani, din r-nul Soroca, internat la SR Soroca. Comorbidități: encefalopatie mixtă, consecințe AVC.

Deces 2334: Femeie de 72 ani, din r-nul Soroca, internată la SR Soroca. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2335: Bărbat de 55 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internat la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 2336: Bărbat de 58 ani, din mun. Chișinău, internat la Institutul Oncologic. Comorbidități: leucemie.

Deces 2337: Bărbat de 54 ani, din mun. Chișinău, internat la Institutul Oncologic. Comorbidități: boală oncologică.

Deces 2338: Bărbat de 81 ani, din r-nul Edineț, internat la SR Edineț. Comorbidități: cardiopatie ischemică.

Deces 2339: Femeie de 65 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM “Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, boală oncologică.

Deces 2340: Femeie de 69 ani, din mun. Bălți, internată la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, angină pectorală de efort.

Deces 2341: Bărbat de 69 ani, din mun. Bălți, internat la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2342: Femeie de 37 ani, din r-nul Călărași, internată la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: nefropatie hipertensivă, glomerulonefrită cronică.

Deces 2343: Bărbat de 78 ani, din r-nul Căușeni, internat la SR Căușeni. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială cronică.

Până la ziua de azi, 57 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 110.580 cazuri.

Până astăzi, 96.711 persoane s-au vindecat de Covid-19.

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Premieră. S-a născut primul bebeluș dintr-un embrion înghețat cu 27 de ani în urmă
Articolul anterior
Guvernul britanic a donat Transnistriei echipamente de protecție
Articolul următor