20 de scriitori de pe Aleea Clasicilor și-au ,,pus” măști de protecție, în semn de protest!

Problema mirosului insuportabil, care s-a abătut asupra Chișinăului, deranjează locuitorii orașului. În timp ce mai mulți activiști și foști politicieni sunt de părere că motivul ar fi stația de epurare nefuncțională, reprezentanții ,,Apă-Canal” susțin că aceasta funcționează în ,,parametri normali”.

separator

Cauza nu s-a aflat, prin urmare nici problema nu poate fi rezolvată. În semn de protest față de nepăsarea autorităților, scriitorii de pe Aleea Clasicilor și-au „pus” măști de protecție și „așteaptă” când va fi rezolvată problema.

Dumitru Alaiba: ,,Vom compensa 10 mii de lei pentru aparatul de casă și alte costuri”

Vicepremierul Dumitru Alaiba se plânge că oamenii nu mai cred în promisiunile statului și din acest motiv îi este greu să guverneze. Ministrul Economiei și Digitalizării susține că chiar dacă a promis că va compensa costurile patemtarilor pentru achiziționarea aparatelor de casă, oamenii continuă să fie nemulțimiți. Dar, zice el, nu este vina lor, ci ai celor care 32 de ani nu ar fi făcut nimic pentru oameni.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

„Cât de puțină încredere au oamenii noștri în acest stat.

Le promiți oamenilor: “o să compensăm 10.000 lei pentru aparat de casă și alte costuri”.

Și nu cred. Pur și simplu nu cred. Nu e vina oamenilor. Deloc. Oamenii răspund în baza experiențelor anterioare. E rezultatul a 32 de ani de vorbe goale, promisiuni călcate în picioare, minciuni.

În așa societate este foarte greu atât să guvernezi, cât și să fii guvernat. Când nu avem minima încredere în angajamentele statului, în instituțiile și deciziile statului, tot restul e pierdut.

Cu un sentiment de maximă urgență trebuie să schimbăm asta. Prin acțiuni.

Avem ocazia să fim altfel. Să facem întocmai ceea ce promitem. Iar dacă nu știm dacă vom face – nici să nu promitem. Nu e nimic deosebit în asta. Pe mine, de exemplu, așa m-au educat acasă.

PS: Compensația de 10 mii de lei va fi. Pentru că am promis, iar noi nu ne aruncăm cu promisiuni înainte să știm că le vom îndeplini”, a scris Dumitru Alaiba, conform www.alerta.md.

Amintim că ieri mai mulți patentari au protestat în fața Guvernului, fiind nemulțumiți de regulile impuse de autorități, care impun obligativitatea aparatului de casă pentru comercianți. Aceștia au mai cerut un răgaz, dând vina pe criză și pe costurile înalte ale vieții din ultima perioadă.

În replică, vicepremierul Alaiba a spus tranșant că nu va renunța la ideea introducerii aparatelor de casă pentru toți.

Un nou fenomen ameninţă Europa. Ce este „canicula invizibilă” şi unde loveşte

Meteorologii au lansat un avertisment asupra unui nou fenomen meteo care ameninţă Europa. Potrivit specialiștilor, este vorba despre o „caniculă invizibilă” în nordul Oceanului Atlantic, fenomen care ar putea genera o criză climatică şi ar putea duce la dispariția a numeroase specii marine.

Un nou fenomen ameninţă Europa. Ce este "canicula invizibilă" şi unde loveşte

Avertismentul vine de la meteorologii din Franţa după ce, potrivit datelor, între lunile martie şi mai, temperatura medie la suprafața apei a tot crescut în Atlanticul de Nord, iar acum câteva zile urcase până la 23,3 grade Celsius, cu 1,3 grade mai mult decât media istorică.

Mai mult, sateliții au raportat valori cu până la 5 grade Celsius mai mariîn largul coastelor irlandeze.

În acest context, meteorologii francezi vorbesc despre un fenomen excepțional care nu a fost observat până acum la o asemenea amploare, mai ales că ar putea genera o criză climatică şi ar putea duce la dispariția a numeroase specii marine, notează dcnews.ro.

Ce este canicula invizibilă

Principala explicație ar fi de natură atmosferică, şi anume valul de căldură adus de anticiclon deasupra vestului Europei.

Absenţa norilor şi a vântului determină ca o cantitate mult mai mare de energie solară să fie absorbită de suprafaţa oceanului, împiedicând amestecarea apelor de suprafaţă, foarte calde, cu cele de adâncime, mult mai reci.

Nu este prima dată când meteorologii observă acest tip de caniculă marină, însă acum sunt surprinși de rapiditatea fenomenului.

Printre efectele aşteptate se numără creşterea mortalităţii în rândul animalelor marine, în paralel cu o migraţie spre nord a unora dintre specii.

Dorin Recean a vizitat sediul Google din Zurich, cel mai mare din Europa. ,,Ne dorim o reprezentanță Google în Moldova”

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat sediul Google din Zurich, cel mai mare sediu din Europa, care are peste 5.000 de angajați.

Recean vrea să aducă Google în Moldova: Ar avea un impact semnificativ

Șeful Executivului a declarat că obiectivul autorităților este ca R. Moldova să devină un hub tehnologic puternic și inovator, iar prezența Google în R. Moldova poate avea un impact semnificativ asupra economiei.

„Am discutat despre inițiativele companiei ce pot contribui la avansarea infrastructurii digitale, extinderea conectivității și promovarea alfabetizării digitale a țării noastre”, a declarat Dorin Recean.

Oficialii au discutat și despre oportunitățile de investiții în cercetare și inovare, care vor încuraja dezvoltarea startup-urilor și a industriei tehnologice în R. Moldova.

„Am subliniat importanța creării instituțiilor de învățământ superior de calitate, precum UTM, cu un accent pe cercetare și dezvoltare. Aceasta ar crea un mediu propice inovării și tehnologiei de vârf în țara noastră”, a conchis Dorin Recean.

Intoxicație în masă. Peste 30 de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat shaorma
Articolul anterior
Meteorologii moldoveni au emis cod galben de furtuni și grindină. Când vine vijelia?
Articolul următor