25 de cărți psihologice care îţi vor influenţa modul de a gândi

Îți prezint o selecție de cărți, unde gândurile și experiența psihologilor de succes sunt capabile să transforme lumea și să ne ofere șansa de a înțelege esența a foarte multor lucruri.

separator

Aceste cărți dezvăluie lucruri la care mulți dintre noi nu s-ar fi gândit niciodată:

1. Eric Berne – Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relațiilor umane

2. Stanislav Grof – Dincolo de rațiune

3. Edward de Bono – Gândirea laterală

4. John Grey – Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

5. Erich Fromm – Psihanaliza și Budismul Zen

6. Clarissa Pinkola Estes – Femeia care aleargă cu lupii

7. David D Burns – Cum să te simți bine

8. Robert Cialdini – Psihologia persuasiunii

9. Mihaly Csikszenmihalyi – Starea de Flux: psihologia experienței supreme

10. Milton Erickson – Vocea mea te va însoți

11. Erik Erikson – Copilărie și societate

12. Susan Forward – Șantajul sentimental

13. Victor Frankl – Omul în căutarea sensului vieții

14. Sigmund Freud – Interpretarea viselor

15. Malcolm Gladwell – Blink: Decizii bune în două secunde

16. Daniel Goleman – Inteligența emoțională

17. Thomas A. Harris – Eu sunt Ok – Tu ești Ok

18. Eric Hoffer –Adepții fanatici

19. Carl Jung – Arhetipurile și inconștientul colectiv

20. Melanie Klein – Invidie și recunoștință

21. Karen Homey – Conflictele noastre interioare

22. William James – Principiile psihologiei

23. Fritz Perls – Gestalt terapia

24. Jean Piaget – Judecata morală la copii

25. Carl Rogers – A deveni o persoană. Perspectiva unui psihoterapeut

Începând din 11 decembrie, trenul de pe cursa Chișinău–București va circula în fiecare zi

Calea Ferată din Moldova (CFM) a anunţat astăzi că din 11 decembrie 2022, trenul de pe cursa Chișinău- București va circula în fiecare zi, transmite moldpres.md.

Cursa va avea următorul grafic: 17.20 Plecarea din Chișinău, ajunge la București la ora 06.17; 19.20  Plecarea din București, ajunge la Chișinău la ora 08.15. Prețul unui bilet de călătorie este între 605-698 de lei (peste 30 de euro), în funcție de tipul vagonului. „Minorii cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%.

În caz că alegeți tariful ”SMART PRIETENIA”- puteți cumpăra un bilet la doar 19 euro (acest tip de bilet nu poate fi reîntors sau schimbat)”, indică CFM. „Pentru mai multe informații despre mersul trenurilor și prețurile biletelor apelați la numărul: +37322833333 sau 14010. Biletele pentru cursa CHIȘINĂU – BUCUREȘTI – CHIȘINĂU pot fi procurate și online”, a explicat sursa citată.

Prințul Harry îi atacă pe William și Charles

„Diferența dintre a lua decizii cu capul sau cu inima – mama mea a luat cu siguranță majoritatea deciziilor, dacă nu toate, din inimă – și eu sunt fiul mamei mele”, a spus Prințul Harry.Ei au semnat un contract de 100 de milioane de dolari americani cu Netflix la scurt timp după ce au părăsit Marea Britanie pentru California. „Cred că pentru atât de mulți oameni din familie, în special bărbații, poate exista o tentație sau un impuls de a se căsători cu cineva care să se potrivească tiparului, spre deosebire de cineva cu care, poate, ești destinat să fii împreună”, spune el.

Prințul Harry a tras un semnal de alarmă în primele momente ale serialului Netflix despre viața sa cu soția Meghan, Ducesa de Sussex, când a spus despre bărbații din familia sa: „tentația este să te căsătorești cu cineva care se potrivește tiparului”.

Prezentat ca fiind cuplul care pune lucrurile la punct cu privire la decizia lor de a renunța la rolul de membri ai familiei regale care lucrează, pe fondul unui control intens din partea presei asupra vieții lor de familie, primele trei din cele șase episoade de 45 de minute au fost lansate joi în întreaga lume. Ei au semnat un contract de 100 de milioane de dolari americani cu Netflix la scurt timp după ce au părăsit Marea Britanie pentru California.

Acest lucru a înfuriat Palatul Buckingham și membrii familiei sale, care se tem că viitoarea autobiografie a lui Harry, Spare, ar putea exacerba și mai mult tensiunile dintre membrii familiei regale de rang înalt înainte de încoronarea noului rege, în mai anul viitor. Ducele de Sussex îi atacă în mod perceptibil pe fratele său, William, Prințul de Wales, și pe cumnata sa Catherine, Prințesa de Wales, la începutul primului episod, în timp ce și-a încadrat acțiunile din ultimii doi ani în jurul memoriei mamei sale, sugerând că el este cel care îi poartă flacăra.

„Cred că pentru atât de mulți oameni din familie, în special bărbații, poate exista o tentație sau un impuls de a se căsători cu cineva care să se potrivească tiparului, spre deosebire de cineva cu care, poate, ești destinat să fii împreună”, spune el.

„Diferența dintre a lua decizii cu capul sau cu inima – mama mea a luat cu siguranță majoritatea deciziilor, dacă nu toate, din inimă – și eu sunt fiul mamei mele”.

De asemenea, el a ținut să îl ia la țintă pe tatăl său, Regele Charles, spunând că el și Ducesa de Sussex sunt dornici „să nu facă aceleași greșeli pe care le-au făcut părinții noștri” în timp ce își creșteau copiii.

Harry dezvăluie că a avertizat Palatul, Meghan ar avea nevoie de protecții speciale din cauza trecutului ei, dar spune că alți membri ai familiei au sugerat că intruziunea făcea parte integrantă din rolul lor în viața publică britanică.

Maia Sandu, nominalizată de cititorii unui ziar britanic ”Femeia Anului”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost nominalizată de cititorii ziarului britanic ”Financial Times” la categoria „Femeia anului 2022”, transmite realitatea.md.

„Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum le are Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și tara sa: influx major de refugiați, lupta cu oligarhi corupți legați de Rusia, o criză energetică majoră care aruncă în întuneric țara de fiecare dată când Rusia bombardează Ucraina, forțând-o să facă eforturi supraumane pentru găsi livrări alternative de energie și a se apăra de amenințări de securitate, printre altele…”, se arată în descrierea nominalizării.

Precizăm că, șefa statului a primit la începutul acestei săptămâni premiul pentru democrație ”Madeleine K. Albright”, oferit de către Institutul Național pentru Democrației din Statele Unite.

Cum facem diferența dintre carnea sănătoasă și cea injectată cu hormoni
Articolul anterior
Cutremurător! Imagini video cu momentul deflagrației de pe strada Armenească
Articolul următor