25 de cărți psihologice care îţi vor influenţa modul de a gândi

Îți prezint o selecție de cărți, unde gândurile și experiența psihologilor de succes sunt capabile să transforme lumea și să ne ofere șansa de a înțelege esența a foarte multor lucruri.

separator

Aceste cărți dezvăluie lucruri la care mulți dintre noi nu s-ar fi gândit niciodată:

1. Eric Berne – Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relațiilor umane

2. Stanislav Grof – Dincolo de rațiune

3. Edward de Bono – Gândirea laterală

4. John Grey – Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

5. Erich Fromm – Psihanaliza și Budismul Zen

6. Clarissa Pinkola Estes – Femeia care aleargă cu lupii

7. David D Burns – Cum să te simți bine

8. Robert Cialdini – Psihologia persuasiunii

9. Mihaly Csikszenmihalyi – Starea de Flux: psihologia experienței supreme

10. Milton Erickson – Vocea mea te va însoți

11. Erik Erikson – Copilărie și societate

12. Susan Forward – Șantajul sentimental

13. Victor Frankl – Omul în căutarea sensului vieții

14. Sigmund Freud – Interpretarea viselor

15. Malcolm Gladwell – Blink: Decizii bune în două secunde

16. Daniel Goleman – Inteligența emoțională

17. Thomas A. Harris – Eu sunt Ok – Tu ești Ok

18. Eric Hoffer –Adepții fanatici

19. Carl Jung – Arhetipurile și inconștientul colectiv

20. Melanie Klein – Invidie și recunoștință

21. Karen Homey – Conflictele noastre interioare

22. William James – Principiile psihologiei

23. Fritz Perls – Gestalt terapia

24. Jean Piaget – Judecata morală la copii

25. Carl Rogers – A deveni o persoană. Perspectiva unui psihoterapeut

Tânăra din Orhei dispărută fără urmă: Momentul în care urcă într-o mașină

Jurnaliștii CANAL 5 au reușit să facă rost de imaginile video care surprind momentul atunci când Ana, tânăra din raionul Orhei pe care de vinerea trecută, părinții, rudele, iubitul, dar și poliția o caută non-stop, a urcat în automobilul de model ”Ford”, care a dus-o într-o direcție necunoscută.

În filmuleț se poate observa cum tânără se apropie de stația de așteptare a transportului public, iar în câteva clipe, în rând cu aceasta se oprește automobilul și tânără urcă nestingherit în acesta.

Ana-Maria Guja este originară din satul Susleni, raionul Orhei. Își face studiile la Colegiul pedagogic din Orhei, iar vineri, în data de 12 aprilie, după ora 20 seara, revenea de la muncă, din sectorul Nistreana, unde făcea ore individuale cu un copil de clasele primare.

Nici mama Anei nu știe unde este fiica ea. Femeia spune că ultima dată a stat de vorbă cu ea cu 2 zile până la dispariție. Printre lacrimi, femeia afirmă că fiica ei este o fire liniștită și nu are dușmani.

Pe pagina de Facebook a Politiei Naționale, la a 3 zi de la dispariția tinerei, oamenii legii au anunțat că fata este în căutare. Pentru postul nostru de televiziune, oamenii legii au declarat că examinează mai multe versiuni, iar pentru a nu prejudicia mersul anchetei, nu ne pot oferi informații.

Persoanele care cunosc detalii despre unde s-ar putea afla fata sau au informații despre acest caz, sau au recunoscut mașina din imagini, sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 078 325 001, de la care redacției noastre i-a fost cerut ajutorul. Semnalmentele tinerei sunt: înălțimea 1.65 m, păr castaniu, ochi căprui. În momentul plecării, aceasta purta pantaloni negri, maiou alb și o bluză neagră.

Eurovision Song Contest 2024: Organizatorii concursului anunță schimbări

Pe 16 aprilie, organizatorii celei de-a 68-a ediții a Eurovision Song Contest 2024 au anunțat schimbări în modul în care țările finaliste vor extrage ordinea evoluării în Marea Finală, scrie moldova1.md.

În anii precedenți, statele care au reușit să obțină un loc în Marea Finală urmau să tragă la sorți doar în ce parte a finalei vor evolua – prima parte (piesele 1-13) sau a doua parte (piesele 14-26), iar producătorii concursului alegeau numărul de ordine al fiecărui concurent.

În acest an, va fi introdusă o nouă categorie pentru tragerea la sorți – „Alegerea producătorului” („Producer’s Choice”).

Radiodifuzorul suedez SVT a declarat că 25 dintre cele 26 de țări din Marea Finală (Suedia, țara gazdă, a extras deja numărul de ordine 1) vor putea să tragă la sorți prima parte, a doua parte sau Alegerea Producătorului în cadrul extragerii pentru ordinea de evoluare în Marea Finală.

Acest lucru înseamnă că, dacă un artist va trage la sorți „Producer’s Choice”, producătorii emisiunii vor putea plasa piesa respectivă oriunde în prima sau a doua parte a ordinii de evoluare în finala de pe 11 mai.

Astfel, vor exista 6 locuri care pot fi trase la sorți în prima parte a finalei, 6 locuri în a doua parte și 13 locuri la alegerea producătorului.

Ediția din 2024 a concursului Eurovision Song Contest va avea loc la Malmö, Suedia, în perioada 7-11 mai. Prima semifinală va fi organizată marți, 7 mai, iar cea de-a doua, joi, 9 mai. Marea finală va avea loc sâmbătă, 11 mai.

Accident teribil în stânga Nistrului: Un mort și mai mulți răniți, după ce un BMW a intrat într-o stație plină cu oameni

Un accident rutier grav a avut loc în această dimineață în stânga Nistrului. Un BMW a intrat într-o stație plină cu oameni, apoi a ajuns într-un gard, scrie unimedia.info.

Potrivit presei din regiune, o persoană a decedat, iar mai multe au fost rănite.

La fața locului au intervenit serviciile specializate.

Cum facem diferența dintre carnea sănătoasă și cea injectată cu hormoni
Articolul anterior
Cutremurător! Imagini video cu momentul deflagrației de pe strada Armenească
Articolul următor