Cum facem diferența dintre carnea sănătoasă și cea injectată cu hormoni

Majoritatea dintre noi folosesc în alimentație carnea de pui din comerț, care în mare parte provine de la pui  hrăniți artificial. Specialiștii spun că, această carne nu este foarte sănătoasă, dar unii producători susțin însă că injectează carnea de pui cu diferite substanţe pentru a o face mai moale. Şi deşi este legal şi nu prezintă riscuri pentru sănătate, ar fi bine să verificaţi acest lucru în magazin. V-aţi putea trezi că din kilogramul de carne cumpărat, trei sute de grame să fi doar apă.

separator
Un prim semn că carnea a fost injectată cu hormoni sunt dungile albe de la stratul gros de grăsime de pe pieptul de pui. Dacă observi așa ceva, înseamnă că fermierii au injectat hormoni de creștere în pui, iar aceștia s- au îngrășat mult prea repede. Acest tip de carne este extrem de dăunător pentru sănătate. Culoarea este, de asemenea, foarte importantă. Iar dacă carnea de pui are o nuanță galbenă, atunci acesta nu este proaspăt. Pieptul de pui crud trebuie să fie roz și nu foarte moale la atingere.

Sursa

După șase luni de proiect, Svetlana Cveatcovscaia s-a întors acasă cu o siluetă nouă
Articolul anterior
25 de cărți psihologice care îţi vor influenţa modul de a gândi
Articolul următor
Alte articole interesante