36 de șoferi au urcat la volan în stare de ebrietate, iar 880 au circulat cu viteză excesivă pe drumurile din țară, în zilele de weekend

În perioada 18 – 20 octombrie 2019, inspectorii de patrulare implicați la supravegherea circulației rutiere au depistat peste 1.400 de încălcări ale regulamentului circulației rutiere.

separator
Astfel, în pofida accidentelor tragice petrecute și a campaniilor de avertizare, viteza și alcoolul la volan rămân cele mai frecvente încălcări ale șoferilor:

– 880 de șoferi au depășit limita de viteză;
– 36 conduceau fiind în stare de ebrietate;
– 25 șofau fără a avea acte la ei;
-135 de proces-verbale au fost întocmite șoferilor care nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, anunță INP.

În perioada de referință, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 17 accidente rutiere, soldate cu 19 persoane traumatizate și 1 decedată.

Pentru ca numărul accidentelor să se diminueze, iar siguranța oricărui participant la trafic să fie asigurată, INP reamintește:
– evitați să urcați la volan dacă ați consumat alcool;
– atrageți atenție la indicatoarele și marcajele rutiere;
– ajustați viteza la condițiile de drum și de trafic;
– asigurați-vă că toți pasagerii au centurile cuplate.

INP anunță că va intensifica patrularea pe întreg teritoriul țării, întru descurajarea și prevenirea conducerii în stare de ebrietate la volan și deplasării cu viteză excesivă, acestea fiind principalele cauze care pot genera accidente rutiere.

Noua colecție de pălării a creatoarei Iuliana Chiroșca a făcut senzație la cel mai grandios eveniment de modă de peste Prut, Romanian Fashion Philosophy!
Articolul anterior
Lilu apare într-o fotografie alături de tatăl ei. I-a transmis un mesaj special!
Articolul următor
Alte articole interesante