Mii de omizi amenință pădurile din Moldova. Specialiștii se arată îngrijorați că vor fi nevoiți să prelucreze cu substanțe de combatere a dăunătorilor aproape 22.000 de hectare de teren, aproape dublu față de anul trecut.
Doar în raionul Strășeni focarele s-au extins pe aproape 7.000 de hectare. Sivicultorii spun că suprafaţa s-a mărit cu 3000 de hectare, pentru că din anul 2016 nu au fost efectuate niciun fel de măsuri pentru a elimina insectele care prezintă pericol pentru copaci.Specialiştii spun că au totul pregătit pentru a începe acţiunile de combatere aeriană a dăunătorilor, însă, aşteaptă vremea caldă. Potrivit lor, lucrările vor începe la sfârşitul lunii aprilie și vor dura până la începutul lunii mai.
„Planificăm pentru anul curent efectuarea măsurilor de combatere aeriană împotriva dăunătorilor în cadrul entităţilor silvice Călăraşi pe o suprafaţă de 2400 de hectare, Întreprinderea Silvică Străşeni – pe o suprafaţă de 6300 de hectare şi Îndreprinderea Silvică Hînceşti – pe o suprafaţă de 13.000 de hectare”, a spus Iulian Mamai, reprezentant Moldsilva.