7 sfaturi de la profesionişti: cum să găseşti un loc bun de muncă!

Zilnic, pe site-urile cu oferte de muncă apar sute de posturi vacante. Angajatorii se plâng de lipsa de cadre din cauza fluxului mare de oameni ce pleacă peste hotare şi salariile mici. De aceea, în prezent e uşor să găseşti în Moldova un loc de muncă, dar nu unul bun. E dificil să găseşti un post de muncă potrivit, cu salariu mare şi condiţii bune de lucru. Dificil, dar posibil! Important este să fiţi insistent şi să vă perfecţionați în permanență îndemânarea de a-l căuta.

separator

Specialiştii celui mai mare site al posturilor vacante de muncă din Republica Moldova – Rabota.md, vă împărtășesc secretele găsirii unui job mai bun. Secretul de bază – faceţi cunoştinţă cu cât mai multe locuri vacante pentru  funcţia pe care o căutaţi, alegeţi cele mai bune oferte şi răspundeţi cât mai curând la ele.

Ce trebuie să faceţi pentru a fi la curent cu ofertele pieţei de muncă?

Urmaţi aceste sfaturi:

1. Verificaţi zilnic locurile vacante disponibile.

Noile posturi vacante apar zilnic pe site şi unul dintre ele ar putea fi exact ceea ce căutaţi. Nu toţi angajatorii adună CV-urile candidaţilor luni la rând, după care să-l aleagă pe cel mai potrivit. Managerul de personal ar putea lua rapid decizia şi dacă Dvs. nu vă grăbiţi, norocos va fi cel care a răspuns rapid la anunţul postului vacant. Notaţi în agenda dvs. timpul oferit căutărilor job-ului şi tenacitatea Dvs. vă va fi răsplătită.

2. Folosiţi motorul de căutare.

Verificarea locurilor vacante într-o singură listă – nu e cea mai rapidă metodă de căutare. Potrivit este să folosiţi motorul de căutare, care va selecta anunţurile corespunzătoare cererii Dvs. E foarte eficient dacă căutaţi locul vacant al unei funcţii exacte, ca de exemplu: contabil sau croitor. Dacă locul vacant potrivit poate fi întitulat în mod diferit, atunci încercaţi să alegeţi un cuvânt cheie, ca de exemplu „limba germană”. Folosiţi-vă de sinonime sau denumiri asemănătoare funcţiei: secretar, office-manager, referent – în esenţă, aceeași ofertă poate fi întitulată diferit.

Dacă doriţi să lucraţi într-o anumită companie, selectaţi căutarea companiei şi verificaţi posturile vacante disponibile la acel moment.

3. Accesați rubricile

Toate ofertele vacante de pe site sunt repartizate în rubrici, sfere de activități. Dacă căutaţi un loc de muncă în calitate de paznic – accesaţi rubrica Pază, securitate. În cazul bucătarului – accesaţi rubrica Restaurante, alimentaţie publică. Logica e simplă. Există funcţii ce nu pot fi atribuite unei anumite rubrici. De exemplu, locul vacant al postului de manager în vânzări poate apărea în rubricile Manager şi Vânzări. Anunţul despre necesitatea unui secretar cu cunoaşterea limbii franceze, ar putea fi publicat în rubrici ca: Angajaţi de oficiu sau Limbi străine. Încercaţi să gândiţi mai amplu, căutaţi posturile vacante în rubrici diferite şi norocul vă va surâde.

4. Abonați-vă la mesaje pe E-mail

Înregistraţi-vă pentru a primi informaţii despre oferta de lucru conform cerinţelor Dvs. (ca de exemplu, „frizer” sau „marketing”) şi primiţi cele mai recente propuneri. Posibil, în acest link veţi găsi ceea ce v-a scăpat din informaţia de pe site.

5. Plasaţi CV-ul pe site

Mulţi dintre angajatori nu se ocupă doar de publicarea anunţurilor posturilor vacante, ei analizează şi CV-urile din catalogul de CV-uri. Acordaţi-vă timp pentru completarea formularului şi publicaţi autobiografia profesională în baza de date a site-ului. Străduiţi-vă să completaţi toate spaţiile cât mai desfăşurat şi citeţ. Cu cât rezumatul conţine mai multe informaţii despre Dvs., cu atât mai rapid va atrage atenţia angajatorului. Rezumatul completat trebuie periodic reînnoit (schimbaţi data publicării), astfel încât angajatorul să fie sigur că sunteţi în căutarea unui job. Apropo, CV-ul publicat în catalog poate fi trimis direct pe contul angajatorului – e foarte comod.

6. Trimiteţi CV-ul pe E-mail şi prin intermediul site-ului

Există două modalităţi de a expedia angajatorului rezumatul  – prin intermediul poştei electronice sau direct prin intermediul site-ului, cu ajutorul tastei, Trimite CV. Nu toţi angajatorii folosesc poşta electronică şi contul în acelaşi timp. De aceea, pentru ca angajatorul să vadă informaţia ar fi potrivit să expediați CV-ul Dvs. pe toate căile posibile.

7. Instalați aplicația în telefonul Dvs.

Datorită aplicaţiei Rabota.md veţi putea verifica locurile vacante oriunde şi la orice oră.

Aveţi un minut liber – verificaţi ce a apărut nou pe site. Fiţi la curent cu propunerile de pe piaţa muncii şi fiţi primul care reacţionează!

Aplicaţia Rabota.md de pe telefonul Dvs. mobil vă va anunţa în cel mai scurt timp despre noile locuri vacante din Chişinău şi întreaga Moldovă!

Datorită acestor sfaturi simple şi eficiente, căutarea postului de muncă va fi realizată uşor şi eficient cu Rabota.md. Nu lăsaţi pe mâine oferta de muncă ce vă aşteaptă astăzi pe www.rabota.md

Accesează aplicații pe App Store:

 

 

Accesează Aplicații Android pe Google Play:

 

 

Site-ul Rabota.md!

Accidentul grav din Ungaria în care a fost implicat un microbuz cu moldoveni: un pasager și-a pierdut viața, alți câțiva sunt în stare critică
Articolul anterior
O fetiță de 11 luni a murit la șapte zile după ce a înghițit o jucărie de mici dimensiuni
Articolul următor
Alte articole interesante