7 sfaturi de la profesionişti: cum să găseşti un loc bun de muncă!

Zilnic, pe site-urile cu oferte de muncă apar sute de posturi vacante. Angajatorii se plâng de lipsa de cadre din cauza fluxului mare de oameni ce pleacă peste hotare şi salariile mici. De aceea, în prezent e uşor să găseşti în Moldova un loc de muncă, dar nu unul bun. E dificil să găseşti un post de muncă potrivit, cu salariu mare şi condiţii bune de lucru. Dificil, dar posibil! Important este să fiţi insistent şi să vă perfecţionați în permanență îndemânarea de a-l căuta.

separator

Specialiştii celui mai mare site al posturilor vacante de muncă din Republica Moldova – Rabota.md, vă împărtășesc secretele găsirii unui job mai bun. Secretul de bază – faceţi cunoştinţă cu cât mai multe locuri vacante pentru  funcţia pe care o căutaţi, alegeţi cele mai bune oferte şi răspundeţi cât mai curând la ele.

Ce trebuie să faceţi pentru a fi la curent cu ofertele pieţei de muncă?

Urmaţi aceste sfaturi:

1. Verificaţi zilnic locurile vacante disponibile.

Noile posturi vacante apar zilnic pe site şi unul dintre ele ar putea fi exact ceea ce căutaţi. Nu toţi angajatorii adună CV-urile candidaţilor luni la rând, după care să-l aleagă pe cel mai potrivit. Managerul de personal ar putea lua rapid decizia şi dacă Dvs. nu vă grăbiţi, norocos va fi cel care a răspuns rapid la anunţul postului vacant. Notaţi în agenda dvs. timpul oferit căutărilor job-ului şi tenacitatea Dvs. vă va fi răsplătită.

2. Folosiţi motorul de căutare.

Verificarea locurilor vacante într-o singură listă – nu e cea mai rapidă metodă de căutare. Potrivit este să folosiţi motorul de căutare, care va selecta anunţurile corespunzătoare cererii Dvs. E foarte eficient dacă căutaţi locul vacant al unei funcţii exacte, ca de exemplu: contabil sau croitor. Dacă locul vacant potrivit poate fi întitulat în mod diferit, atunci încercaţi să alegeţi un cuvânt cheie, ca de exemplu „limba germană”. Folosiţi-vă de sinonime sau denumiri asemănătoare funcţiei: secretar, office-manager, referent – în esenţă, aceeași ofertă poate fi întitulată diferit.

Dacă doriţi să lucraţi într-o anumită companie, selectaţi căutarea companiei şi verificaţi posturile vacante disponibile la acel moment.

3. Accesați rubricile

Toate ofertele vacante de pe site sunt repartizate în rubrici, sfere de activități. Dacă căutaţi un loc de muncă în calitate de paznic – accesaţi rubrica Pază, securitate. În cazul bucătarului – accesaţi rubrica Restaurante, alimentaţie publică. Logica e simplă. Există funcţii ce nu pot fi atribuite unei anumite rubrici. De exemplu, locul vacant al postului de manager în vânzări poate apărea în rubricile Manager şi Vânzări. Anunţul despre necesitatea unui secretar cu cunoaşterea limbii franceze, ar putea fi publicat în rubrici ca: Angajaţi de oficiu sau Limbi străine. Încercaţi să gândiţi mai amplu, căutaţi posturile vacante în rubrici diferite şi norocul vă va surâde.

4. Abonați-vă la mesaje pe E-mail

Înregistraţi-vă pentru a primi informaţii despre oferta de lucru conform cerinţelor Dvs. (ca de exemplu, „frizer” sau „marketing”) şi primiţi cele mai recente propuneri. Posibil, în acest link veţi găsi ceea ce v-a scăpat din informaţia de pe site.

5. Plasaţi CV-ul pe site

Mulţi dintre angajatori nu se ocupă doar de publicarea anunţurilor posturilor vacante, ei analizează şi CV-urile din catalogul de CV-uri. Acordaţi-vă timp pentru completarea formularului şi publicaţi autobiografia profesională în baza de date a site-ului. Străduiţi-vă să completaţi toate spaţiile cât mai desfăşurat şi citeţ. Cu cât rezumatul conţine mai multe informaţii despre Dvs., cu atât mai rapid va atrage atenţia angajatorului. Rezumatul completat trebuie periodic reînnoit (schimbaţi data publicării), astfel încât angajatorul să fie sigur că sunteţi în căutarea unui job. Apropo, CV-ul publicat în catalog poate fi trimis direct pe contul angajatorului – e foarte comod.

6. Trimiteţi CV-ul pe E-mail şi prin intermediul site-ului

Există două modalităţi de a expedia angajatorului rezumatul  – prin intermediul poştei electronice sau direct prin intermediul site-ului, cu ajutorul tastei, Trimite CV. Nu toţi angajatorii folosesc poşta electronică şi contul în acelaşi timp. De aceea, pentru ca angajatorul să vadă informaţia ar fi potrivit să expediați CV-ul Dvs. pe toate căile posibile.

7. Instalați aplicația în telefonul Dvs.

Datorită aplicaţiei Rabota.md veţi putea verifica locurile vacante oriunde şi la orice oră.

Aveţi un minut liber – verificaţi ce a apărut nou pe site. Fiţi la curent cu propunerile de pe piaţa muncii şi fiţi primul care reacţionează!

Aplicaţia Rabota.md de pe telefonul Dvs. mobil vă va anunţa în cel mai scurt timp despre noile locuri vacante din Chişinău şi întreaga Moldovă!

Datorită acestor sfaturi simple şi eficiente, căutarea postului de muncă va fi realizată uşor şi eficient cu Rabota.md. Nu lăsaţi pe mâine oferta de muncă ce vă aşteaptă astăzi pe www.rabota.md

Accesează aplicații pe App Store:

 

 

Accesează Aplicații Android pe Google Play:

 

 

Site-ul Rabota.md!

Atac masiv cu drone și rachete hipersonice în Ucraina. Centrala Trypilska, de lângă Kiev, a fost complet distrusă

Forțele ruse au lansat un atac aerian masiv în toată Ucraina în noaptea de miercuri spre joi, vizând infrastructura energetică din mai multe regiuni, potrivit The Kyiv Independent. Centrala termică Trypilska, de lângă Kiev, a fost complet distrusă în urma unor lovituri rusești, potrivit Interfax Ucraina, citat de digi24.ro.

Atacurile au afectat centralele energetice, inclusiv substații, din regiunile Harkov, Kiev, Zaporojia, Odesa și Liov, a declarat operatorul energetic de stat al Ucrainei Ukrenergo. 

Inginerii lucrează la repararea infrastructurilor afectate, a declarat ministrul Energiei, Herman Halushchenko , prin intermediul Facebook. 

Forțele aeriene au emis o alertă aeriană pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv pentru regiunile din vestul îndepărtat, în primele ore ale zilei de 11 aprilie. Armata a anunțat că Rusia a lansat drone, rachete de croazieră de la bombardierele Tu-95 și rachete hipersonice Kinjal.

Au fost raportate explozii în orașul Harkov în jurul orei 5 dimineața, ora locală. Potrivit guvernatorului Oblastului Harkiv, Oleh Syniehubov, regiunea a fost lovită de cel puțin 10 ori, provocând daune infrastructurii critice. 

Primarul din Harkov, Ihor Terekhov, le-a spus locuitorilor să se aștepte la întreruperi de curent și a spus că metroul va fi oprit timp de câteva ore. Restricții de urgență privind energia electrică au fost introduse în regiune la ora 6:31. 

Peste 200.000 de abonați din regiunea Harkov au rămas fără electricitate după atac, iar metroul este folosit ca adăpost, potrivit Oleksii Kuleba, adjunctul șefului Oficiului Prezidențial. 

Nu au fost raportate victime. 

Syniehubov a clarificat ulterior că Rusia a folosit rachete antiaeriene S-300 în atacul împotriva instalației energetice. În consecință, un bloc de locuințe a fost avariat. 

Rusia a intensificat recent atacurile împotriva celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, țintind infrastructura critică și zone rezidențiale cu rachete, bombe și drone. Terekhov a declarat la 1 aprilie că atacurile rusești au distrus „aproape toată” infrastructura energetică a orașului. 

Centrala Trypilska, de lângă Kiev, complet distrusă 

Forțele ruse au atacat regiunea Kiev cu drone peste noapte, țintind regiunea timp de peste cinci ore. Loviturile cu drone au provocat un incendiu la o infrastructură critică din regiunea Kiev, potrivit guvernatorului Ruslan Kravchenko. Ar fi vorba despre centrala termică Trypilska din regiunea Kiev, una dintre cele mai mari din Ucraina.

Kravchenko a spus că serviciile de urgență au lucrat la fața locului și că nu au fost raportate victime. 

Grevele rusești au fost raportate și în regiunile de vest ale Ucrainei. Guvernatorul regiunii Liov Maksym Kozytskyi a declarat că o rachetă rusă a intrat în spațiul aerian al regiunii cu puțin timp înainte de ora locală 6 dimineața, pe 11 aprilie. 

Locuitorii au raportat explozii în regiunea Ivano-Frankivsk în jurul orei 6:30, ora locală. 

Au fost raportate explozii și în regiunea Zaporojie. Rachetele rusești au deteriorat o instalație de infrastructură energetică din regiune, a declarat guvernatorul Ivan Fedorov . 

Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât șapte drone de tip Shahed deasupra regiunii Odesa, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regional. Resturile căzute au declanșat un incendiu pe teritoriul unei instalații energetice. 

Nu au fost raportate victime sau întreruperi în regiune.

O elevă de 17 ani s-a dus la urgență și i-a cerut medicului să i se facă un avort

O elevă de 17 ani s-a prezentat la Urgența Spitalului Județean Suceava și a cerut să i se facă un avort, iar la refuzul medicului, care i-a explicat că nu poate face asta la UPU, l-a înjurat. Doctorul a mărturisit că gestul tinerei a făcut-o să plângă.

foto: Shutterstock

O elevă de 17 ani, din clasa a XII-a, s-a prezentat marți seara alături de mama ei la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava și a cerut să i se facă pe loc o întrerupere de sarcină, scrie Monitorul de Suceava

Una dintre doctorițele de gardă le-a luat pe cele două deoparte și le-a explicat că la UPU nu se pot face avorturi, pentru care trebuie să meargă la un medic ginecolog, fie acolo, la spital, cu trimitere de la medicul de familie, fie la un cabinet privat.

„Mama aflase că fiica este însărcinată în 11 săptămâni și pentru ele era o urgență, dar cu tact și delicatețe medicul de gardă le-a explicat că nu se poate în UPU, că întreruperea la cerere a unei sarcini în evoluție nu este o urgență medicală. Ginecologul de gardă din spital le-ar fi spus același lucru”, a povestit dr. Liviu Cîrlan, medicul-șef al UPU. 

Vorbele tinerei au lăsat-o pe doctoriță în lacrimi

Chiar dacă doctorița a dat dovadă de tact și compasiune, tânăra nu a înțeles, s-a înfuriat și a plecat de acolo aruncându-i medicului o înjurătură scurtă: ”Sunteți o nesimțită!”.

Gestul tinerei de 17 ani a făcut-o pe doctoriță să plângă. „Doctorița era în lacrimi. A zis că este pentru prima dată în viața ei când i-a spus cineva ”nesimțită”. Este incredibil, cu atât mai mult cu cât a venit din partea unei adolescente, a unei eleve de liceu”, a încheiat cu amărăciune dr. Cîrlan.

Premieră pentru Chișinău: Semafoare pentru bicicliști, instalate pe strada 31 August

14 corpuri de semafoare pentru bicicliști se instalează joi, 11 aprilie, în cele 7 intersecții semaforizate de pe str. 31 August 1989 din capitală, anunță municipalitatea.

Primăria Chișinău menționează că a amenajat cea mai lungă pistă pentru utilizatorii transportului alternativ:

„Semafoarele sunt o premieră pentru Chișinău, având ca scop sporirea siguranței pentru cei ce utilizează pista. Acestea se instalează pe ambele sensuri de deplasare și sunt activate imediat.”, menționează sursa.

Accidentul grav din Ungaria în care a fost implicat un microbuz cu moldoveni: un pasager și-a pierdut viața, alți câțiva sunt în stare critică
Articolul anterior
O fetiță de 11 luni a murit la șapte zile după ce a înghițit o jucărie de mici dimensiuni
Articolul următor