A stat trei săptămâni în comă după ce a fost bătută de iubitul ei

Denisa a fost bătută de iubitul ei, a stat trei săptămâni în comă, iar acum are nevoie de ajutor pentru a se recupera…

Vă avertizez că urmează poze șocante. E o poveste grea și adevărată despre o fată care a fost bătută atât de rău de iubitul gelos încât tot corpul ei a fost afectat semnificativ. Azi, după opt luni de recuperare, are dezvoltarea motrică și neurologică a unui bebeluș, are o mână și un picior paralizate, dinții distruși, memoria grav afectată. Scriu despre asta pentru că vreau să îi ajut familia să strângă banii necesari pentru terapiile ei pe termen lung și pentru că vreau să ajut cât mai multe femei și bărbați să înțeleagă cât de departe se poate ajunge dacă nu fugim la timp din cercul vicios al agresiunilor în familie. Dacă aveți nevoie de ajutor, sunt centre locale în țară, sunt asociații care pot sprijini victimele abuzului, poliția poate da ordin de restricție, puteți fugi la o prietenă, îmi puteți scrie și eu fac ce pot să ajut.

Iată povestea adevărată a unei fete care nu a putut fugi la timp, descrisă de printesaurbana.ro.

Anul trecut în noiembrie, Denisa era o tânără normală de 20 de ani, cu un iubit ceva mai mare ca ea. Erau împreună de vreo doi ani. Denisa locuia cu mama ei, în Sălaj.

Într-o seară de sfârșit de noiembrie, iubitul ei s-a îmbătat și, gelos pe Denisa, a început s-o lovească. Iată ce scria un ziar local.

„În 25 noiembrie seara, Calotă Răzvan pe fondul consumului excesiv de alcool și gelozie a bătut-o cu pumnii în cap și picioarele pe iubita lui Câmpean Denisa de doar 20 de ani. După ce a bătut-o Răzvan a luat fata, a dus-o casă la niște prieteni și a continuat să consume alcool. În 26 noiembrie în jurul orei 14.00, probabil când Răzvan s-a trezit din beție a observat că Denisa era leșinată. A pus mâna pe telefon a sunat la 112 și a povestit tot ce a făcut.”

Alt ziar, Ziarul de Sălaj, spune: „Potrivit procurorilor sălăjeni, în seara zilei de 25.11.2020, pe fondul consumului de alcool şi al geloziei, numitul CMR i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii în zona capului victimei, lovituri în urma cărora aceasta şi-a pierdut cunoştinţa. Agresiunea s-a derulat într-un spaţiu public, respectiv pe o stradă de pe raza mun. Zalău. După ce şi-a pierdut cunoştinţa, victima a fost transportată de numitul CMR la locuinţa unor prieteni, acesta continuând să consume băuturi alcoolice în compania celorlalţi amici.”

După 3 săptămâni și 3 zile de comă, Denisa a dat primele semne de viață. În ultimele 8 luni a trecut printr-un proces greu de recuperare. Are probleme neurologice grave, are amnezii, nu poate mișca piciorul și mâna de pe partea dreaptă, are dureri mari la piciorul stâng, are dinții sparți, nu poate mânca, este foarte slabă și lipsită de forță, din punct de vedere neurologic este la nivelul unui copil de 3-4 ani. Nu are putere să stea singură în fund. Nu își aduce aminte nimic din ce i s-a întâmplat. Ce i se povestește, uită oricum în câteva zile. Cu toate astea, Denisa luptă.

Așa arăta Denisa înainte de bătaia încasată de la iubitul ei.

Așa arată Denisa azi.

A fost mutată din spitalul de la Zalău, unde prieteni ai agresorului au încercat să-i facă rău. Mama și fratele Denisei sunt și ei amenințați frecvent.

Agresorul a primit o condamnare de 7 ani cu executare pentru tentativă de omor (nu și-a recunoscut fapta). Probabil va ieși mai devreme. Viața Denisei este, însă, distrusă și acum are nevoie de multe terapii pentru recuperare.

Acesta e un exemplu până unde se poate ajunge dacă rămâi alături de un agresor după de prima palmă. Cei care știu de existența acestor femei să încerce să le ajute să iasă din relațiile toxice care le pot ucide.

Un tânăr a intrat peste o femeie care se afla într-o cameră de hotel și a violat-o
Articolul anterior
Panică, haos şi focuri de armă pe aeroportul din Kabul
Articolul următor