Un automobil de marca Skoda s-a răsturnat, după ce șoferul a pierdut controlul volanului. Accidentul a avut loc în această seară, la ieșirea de pe viaductul din sectorul Botanica al Capitalei.
![separator](https://unica.md/wp-content/themes/unica-theme/img/separ_article.png)
![](https://unica.md/wp-content/uploads/2018/12/get_img-2.jpg)
![](https://unica.md/wp-content/uploads/2018/12/k-9.jpg)
![](https://unica.md/wp-content/uploads/2018/12/q-5.jpg)
Un automobil de marca Skoda s-a răsturnat, după ce șoferul a pierdut controlul volanului. Accidentul a avut loc în această seară, la ieșirea de pe viaductul din sectorul Botanica al Capitalei.
„Niciun soldat străin staționat ilegal nu are dreptul să se afle în țara noastră, iar armata rusă trebuie retrasă complet și necondiționat, conform angajamentelor internaționale asumate de Federația Rusă”. Cu precizări în acest sens vine Ministerul Afacerilor Externe în contextul declarațiilor pe care președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, le-a făcut, la Conferința de Securitate de la München, despre numărul de militari ruși în regiunea transnistreană, scrie safenews.md.
MAE amintește că Republica Moldova cere dintotdeauna retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse din stânga Nistrului și respectarea angajamentelor internaționale.
În același timp, potrivit Biroului Politici pentru Reintegrare, Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) are aproape 1500 de militari ruși, efectivul fiind estimat de autoritățile de la Chișinău, mai exact de instituțiile naționale responsabile de sectorul de apărare. BPR subliniază că GOTR, constituit pe rămășițele armatei a 14-a a URSS, se află pe teritoriul Republicii Moldova fără acceptul statului și cu încălcarea Constituției cu privire la neutralitate și a angajamentelor internaționale existente.
Dosarele din sfera militară ce vizează raioanele de est ale Republicii Moldova (lichidarea depozitului de muniții de la Cobasna, retragerea militarilor GOTR fără drept de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, transformarea misiunii de pacificare de pe Nistru în una civilă sub monitorizare internațională) nu fac obiectul negocierilor Chișinău-Tiraspol și nu se discută pe platformele de dialog cu Tiraspolul.
Amintim că, Biroul Politici de Reintegrare al Republicii Moldova a precizat că declarația președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, despre numărul militarilor ruși în regiunea transnistreană a fost interpretată greșit de media ucraineană.
Marcela Paladi, tânăra care a rămas fără ambele picioare în urma unui cumplit accient pe Viaduct, și-a emoționat urmăritorii cu o postare specială, în care a împărtășit prima fotografie cu burtica de gravidă, informează unica.md.
În fotografie, Marcela radiază de fericire.
”Ești un exemplu de curaj”, i-au scris urmăritorii.
Tânăra a anunțat că așteaptă un băiețel, încă la începutul anului.
Marcela Paladi a rămas fără picioare în 2023 din cauza unui șofer iresponsabil.
Era pasagera unei mașini accidentate în capitală. Aceasta a ieșit din autoturism pentru a plasa semnul de semnalizare, pentru a evita producerea unui alt accident. În acel moment, un BMW a lovit-o, tânăra fiind practic strivită între cele două autoturisme. Șoferul a lăsat-o fără picioare pe Marcela.
Un avion de pasageri s-a răsturnat pe pista unui Aeroport Internațional Pearson din Toronto, Canada, luni după-amiază, în timpul unei aterizări dificile pe fondul vântului puternic și al ninsorii. Aeronava avea la bord 80 de persoane. Toți pasagerii și membrii echipajului au supraviețuit. În urma impactului 18 persoane au fost rănite, inclusiv un copil, potrivit declarațiilor șefului pompierilor aeroportului, Todd Aitken. Copilul se află în stare stabilă și primește îngrijiri medicale la Spitalul pentru Copii din Toronto, scrie CNN.
Avionul, care decolase din Minneapolis, a fost autorizat să aterizeze la Toronto Pearson în jurul orei 15:00, ora locală. În acel moment, rafalele de vânt atingeau viteze de până la 60 km/h, iar echipele aeroportului încă lucrau la curățarea zăpezii acumulate în urma unei furtuni de iarnă.
La scurt timp după ce aeronava a început manevra de aterizare, aceasta s-a răsturnat, declanșând un incendiu. Pasagerii, suspendați cu capul în jos în scaunele lor, au fost nevoiți să iasă de urgență.
„Când totul s-a oprit, eram cu toții cu capul în jos. Am încercat să ieșim cât mai repede posibil”, a declarat pasagerul John Nelson.
Pompierii aeroportului au intervenit imediat, acoperind aeronava cu un strat gros de spumă ignifugă pentru a stinge incendiul. Un elicopter medical care se afla în apropiere a fost redirecționat pentru a ajuta la operațiunile de salvare.
„Avionul este cu roțile în sus și arde”, a transmis pilotul elicopterului către controlorii de trafic aerian.
Pasagerii au fost evacuați prin ieșirile de urgență, unii sărind pe pista acoperită de zăpadă cu bagajele de mână în brațe, în ciuda recomandărilor echipajului de a le lăsa în avion.
Traficul aerian a fost perturbat la cel mai mare aeroport din Canada
Accidentul a dus la închiderea temporară a tuturor celor cinci piste ale Aeroportului Pearson, ceea ce a provocat întârzieri masive și redirecționarea unor zboruri spre alte aeroporturi din regiune.
Până la ora 16:15, peste 200 de zboruri au fost anulate. Două dintre pistele afectate de accident vor rămâne închise mai multe zile pentru investigații, a anunțat CEO-ul aeroportului, Deborah Flint.
Autoritățile canadiene și americane urmează să analizeze cauzele producerii incidentului, iar anchetatorii vor examina atât datele de zbor, cât și condițiile meteorologice din momentul aterizării.