Accident groaznic în România: un tânăr profesor a intrat intenționat cu mașina într-un TIR. Mesajul pe care l-a lăsat

Tânărul profersor care și-a pierdut viața într-un teribil accident pe E85, vineri seară, a premeditat totul. Bărbatul a lăsat un bilet de adio tulburător în care explică motivul sinuciderii.

Sinucidere

În spațiul public a apărut un bilet de adio tulburător care face lumină în tragedia care a avut loc vineri seară pe E85, în apropiere de Pufești, scrie realitatea.net.

Mesajul este adresat fostei sale soții. Conform Jurnal de Vrancea, tânărul a povestit și motivele care l-au determinat să-și curme zilele.

„Când vei citi acest mesaj… nu voi mai fi… vei afla că am făcut accident cu un TIR… Asta trebuie să știe Ștefi de acum încolo… tati e un înger care îl va veghea de sus. Nu am putut trăi cu ideea că l-am abandonat la 3 ani și ceva… nu m-am împăcat niciodată cu asta. Ultimii 2 ani au fost groaznici… fără prieteni, fără un loc unde să îl numesc acasă, fără o familie… da…Acea femeie m-a omorât cu adevărat… ți-am lăsat toți banii mei, transferați în cont. 300 de milioane am transferat pentru Ștefi… să nu știe nimeni… atât mai am… să te descurci o perioadă cu Ștefi.

Nu am fost un tată bun pentru Ștefi în ultimii 2 ani, merita un om care să îi fie alături zi de zi… Am pierdut multe momente când puteam fi lângă el… am fost de atâtea ori apăsat și nervos când era cu mine. El voia doar să se joace și eu nu eram în stare să îi ofer asta… ai grijă de puiul nostru… am încredere în Cosmin că va fi lângă voi… te iubesc Ștefi… Să faci rost de certificatul de deces și să îi faci lui Ștefi pensie de urmaș.”

Guvernul României deblochează 25 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Premierul român, Nicolae Ciucă, a anunțat la Chișinău despre deblocarea primei părți de 25 de milioane de euro a programului de sprijin finanțat cu 100 de milioane de euro de către Guvernul României. Stadiul implementării programului a fost discutat la întrevederea cu președinta Maia Sandu.

Detalii despre vizita premierului român la Chișinău: Ce întrevederi sunt  planificate și cine face parte din delegație? - Realitatea.md

Nicolae Ciucă a menționat că Guvernul României reafirmă sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar și pentru consolidarea economiei și menținerea stabilității și securității în fața provocărilor din regiune, transmite ipn.md.

„Vizita la Chișinău, un loc de suflet pentru români, îmi oferă prilejul să reafirm sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar și pentru dezvoltarea economiei, implementarea reformelor şi bunăstarea tuturor cetățenilor săi. Vreau să apreciez în mod deosebit modul exemplar în care autoritățile Republicii Moldova au reușit să gestioneze, cu largul sprijin internațional, situația de securitate și amenințările actuale. România va rămâne mereu alături de Republica Moldova, indiferent de dificultatea temelor de securitate din regiune”, a afirmat premierul român.

Președintele Maia Sandu a prezentat pașii făcuți de Republica Moldova pentru îndeplinirea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene în scopul pregătirii deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Principalele probleme ale justiției au fost invocate în paralel cu eforturile Guvernului Republicii Moldova de a asigura stabilitatea, securitatea și siguranța fiecăruia dintre cetățeni. În privința acestor aspecte, Maia Sandu a salutat cooperarea deosebită între România și Republica Moldova, pentru a depăși provocările generate de încercările repetate de destabilizare a situației politice și sociale intervenite din partea Federației Ruse.

Din perspectiva cooperării la nivelul mediului de afaceri, ambele părți au arătat deschidere pentru a încuraja mediul de business de pe ambele maluri ale Prutului să colaboreze în domeniile de interes reciproc și relevante pentru potențialul de dezvoltare economică.

Tot astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat la Bruxelles înaintea participării la reuniunea Consiliului European, că Republica Moldova va primi un ajutor suplimentar consistent, sprijin din partea Uniunii Europene. „Acest lucru credem că este foarte important pentru Moldova, dar și pentru noi, pentru toată Europa. Este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei”, a spus liderul de la Cotroceni.

Două mame care spărgeau semințe într-un loc de joacă au fost puse de polițiști să măture. N-au scăpat nici de amenzi

Poliția Locală din Craiova a relatat pe pagina de Facebook modul în care două femei care își duseseră copiii într-un loc de joacă au fost amendate și puse să măture.

Două mame care spărgeau semințe într-un loc de joacă din Craiova au fost puse de polițiști să măture și apoi amendate cu 2.500 de lei

Cu haștagul #ATÂT_AU_PUTUT, polițiștii locali craioveni au scris: „două „doamne”, din Craiova, V.M. în vârstă de 22 de ani și M.S.A. în vârstă de 42 de ani, s-au gândit să dea o lecție de educație copiilor despre civilizație, în incinta locului de joacă „tocând” o pungă de semințe ale căror coji le-au aruncat pe jos, stând efectiv cu picioarele în propria mizerie.

„Atunci când au fost depistate de către polițiștii locali, una dintre contraveniente a devenit și recalcitrantă, deși știa ce făcuse, părându-i-se un fapt normal să arunce cojile de semințe pe jos și în incinta unui loc de joacă”, mai scrie în postare.

Poliția Locală anunță că cele două au primit „amenzi în cuantum de 2.500 de lei ro, iar ca măsură complementară s-a dispus curățarea domeniului public.”

În Republica Moldova sunt așteptați mari investitori de energie regenerabilă

Până la sfârșitul anului 2023, Republica Moldova va anunța un concurs pentru marii investitori pentru a instala capacități mari de surse regenerabile de energie, potrivit anunțului ministrului Energiei, Victor Parlicov.

Scheme de sprijin pentru energiile regenerabile. Practici internaționale |  Bizlaw

Potrivit lui, licitația, conform calendarului, este programată să fie lansată în trimestrul IV. ”Vorbim de 100 de MW energie eoliană și vreo 50 MW energie solară, la această etapă. Dacă totul va merge conform graficului, cred că în trimestrul IV al acestui an va fi lansat acest concurs și anul viitor am putea vedea primele rezultate”, transmite bani.md.

Ministrul a spus că este vorba despre implementarea unor proiecte finanțate din surse private. ”Proiecte de investiții din fonduri private. Statul doar vine cu mecanismele de suport și garantează achiziționarea acestei energii pe o anumită perioadă, cu un preț fix cu care participă, de fapt, ofertantul la această licitație. Cel cu prețul cel mai bun ia statutul de producător eligibil, care îi permite ca timp de 15 ani să dea energie electrică în rețea cu un preț prestabilit”, – a declarat Victor Parlicov.

Autoritățile au declrata că vor să ajungă, până în anul 2030, la o cotă de 30% a energiei regenerabile. Este vorba de energia produsă de eoliene, fotovoltaice și biomasă, care per total ar cumula 1,1 mil MWh, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie aprobat în ședina de mâine a Guvernului.

Maria Zaharova, în delir: Limba română trebuie redenumită în „limba moldovenească” și nu viceversa
Articolul anterior
Un fost deputat rus propune anexarea orașului Istanbul: „Vom ridica o cruce deasupra bisericii Sfânta Sofia”
Articolul următor