Accident înfiorător. Doi copii minori și mama lor, spulberați pe trecerea de pietoni

Accident înfiorător în orașul rus Sankt Petersburg. Doi copii a fost striviți de o mașină, în timp ce aceștia traversau alături de mama lor o stradă pe trecerea de pietoni.

separator

În urma impactului, fetița de trei ani, dar și un bebeluș de doar șase luni, care se afla într-un cărucior, au fost aruncați la câțiva metri distanță.

Din fericire, ambii copii au rămas în viață. Ei au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Mama micuților nu a avut de suferit.

Potrivit presei locale, copiii au fost loviți de un automobil marca Volkswagen Polo, condus de un șofer de 27 de ani.

sursa: www.publika.md

Gaz mai ieftin de la Gazprom, dar nu și pentru consumatori. Cum explică situația șeful de la Moldovagaz

Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, anunță că prețul de achiziție a metanului va fi 785 USD pentru mia de metri cubi în luna decembrie, cu 4,5% mai puțin față de prețul din luna noiembrie – 821,58 USD, scrie bani.md.

Totodată, Ceban spune că livrările de metan vor rămâne la același nivel de 5,7 milioane metri cubi/zi.

În prezent prețul metrului cub de gaz pentru consumatorii casnici este de 29,27 lei. Președintele Moldovagaz a spus că în această iarnă există probabilitatea de reducere a tarifulu la gaz, dar asta după acoperirea devierilor financiare înregistrate de companie urmare.

La începutul lunii octombrie, Gazprom a anunțat că reduce livrările de gaz către Republica Moldova la 5,7 mil. metri cubi/zi, respectiv Chișinăul trimite 2,3 mil. metri cubi în stânga Nistrului, iar restul sunt destinați malului drept.

Parlamentul a votat azi două proiecte care vor îmbunătăți condițiile de trai ale moldovenilor

”Astăzi, la ședința Guvernului am votat două proiecte, care vor îmbunătăți condițiile de trai ale cetățenilor”, scrie ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

În primul rând, este vorba de proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reglementarea construirii unor apeducte, prin care raioanele Ungheni, Nisporeni, Glodeni și Fălești vor fi conectate la rețeaua de apă, ApaVital, din România.

Investițiile pe teritoriul României și pe teritoriul Republicii Moldova, până la punctele de interconectare, inclusiv traversarea frontierei, vor fi realizate de către operatorul din România, ApaVital, iar Republica Moldova va achita costurile de racordare a localităților din zona în care va fi apeductul construit.

Totodată, din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală este în curs de implementare un proiect ce vizează construcția rețelelor de apeduct pentru 13 localități din raioanele Nisporeni (Isăicani, Băcșeni, Valea-Trestieni, Odobești, Chilișoaia, Boldurești, Brătuleni, Cîrnești, Luminița, Selișteni) și Ungheni (Măcărești, Frăsinești, Costuleni), care va asigura conectarea acestora, la punctul de interconectare.

Primul proiect de acest tip va fi realizat între localitățile Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova). Până la final de an, apa potabilă de calitate, produsă de ApaVital, va trece Prutul.

În cel de-al doilea, este vorba de proiectul de modificare a unui acord de finanțare cu BERD prin care vom primi resurse adiționale în valoare de 100.000.000 euro, pentru implementarea deplină a Proiectului „Reabilitarea Drumurilor în Moldova IV”.

Banii vor fi utilizați pentru implementarea lucrărilor de reabilitare și supraveghere tehnică a peste 85 de km de drum, din următoarele sectoare:

Soroca – Arionești- Otaci;

Hîncești – Lăpușna;

Ocolirea orașului Vulcănești.

Cu pași grăbiți, implementăm proiecte pentru oameni, mai scrie ministrul.

Un oraș din SUA autorizează folosirea roboților ucigași. Situațiile în care mașina va trage în civili

Inițiativa controversată care permite poliției să disloce roboți capabili să folosească forța letală în circumstanțe extraordinare a fost votată marți seară de Consiliul Supervizor din San Francisco, relatează CNN.

Inițiativa a primit 8 voturi ”pentru” și 3 ”împotrivă”.

Potrivit proiectului, ofițerii vor putea folosi roboți pentru a aucide ”când riscul pierderii de vieți omenești – ale civililor sau polițiștilor – este iminent, iar oamenii legii nu pot controla amenințarea prin folosirea forței sau tacticile de dezescaladare”.

Decizia trebuie să mai primească un vot, săptămâna viitoare, și aprobarea primarului.

”Ar putea apărea o circumstanță extraordinară în care, într-o urgență practic de neimaginat, polițiștii ar putea dori să folosească forță letală pentru a împiedica pe cineva să facă și mai mult rău”, a declarat supervizorul Aaron Peskin la ședința consiliului.

Cei trei membri ai consiliului care au votat ”împotrivă” susțin însă că ”există un potențial serios de utilizare greșită și abuz al acestei tehnologii militare, într-o situație în care nu este necesară”.

Amendamentul aprobat de Consiliul Supervizor prevede că unul dintre cei doi comandanți ai Departamentului de Poliție din San Francisco poate autoriza orice utilizare a unui robot pentru forța letală.

Robert Rueca, purtător de cuvânt al poliției, a declarat pentru Washington Post că departamentul are mai mulți roboți și nu intenționează să îi echipeze cu arme de foc. În schimb, roboții ar putea fi ”echipați” cu încărcături explozive pentru a putea pătrunde în spațiile baricadate sau ar putea fi folosiți pentru ”a contacta, scoate din acțiune sau pentru a dezorienta un suspect periculos”, fără ca viața vreunui polițist să fie pusă în pericol.

Imagini alarmante, filmate la Centrul Covid. Un lung șir de ambulanțe cu pacienți stau la coadă
Articolul anterior
Medic: Dacă vom continua așa, vom vedea pacienți în curtea spitalelor și apoi pe stradă
Articolul următor