Aceste alimente te vor ajuta să treci mai ușor când ești la menstruație

Menstruația este perioada lunii care îți dă viața peste cap. Aceasta vine cu simptome neplăcute cum ar fi: balonarea, greața, crampe, oboseala, tristețe, retenția de apă dar și altele. Totuși există câteva alimente care pot fi de ajutor pentru a trece mai ușor, peste cele câteva zile de chin!

separator

Alege alimente bogate în calciu

Calciul este cel mai perfect aliat al unei femei în perioada menstruației. Potrivit cercetărilor, acest mineral are grijă de oasele tale și poate să reducă crampele menstruale, balonarea și retenția de apă. Îl găsești în produse precum laptele, iaurtul și brânza, dar și în unele produse de origine vegetală, cum ar fi migdalele, varza chinezească (bok choy),broccoli și alte frunzoase.Pune accent pe fibre

Fibrele vor ajuta tractul digestiv să funcționeze bine. Mănâncă multe surse de fibre pe perioada menstruației, pentru a-ți asigura un tranzit intestinal regulat. Acestea se găsesc în: migdale, mere, anghinare, fasole, mure, semințe de chia, fructele kaki, cartofii dulci, cerealele integrale.

Include surse de fier

Menstruațiile abundente pot contribui la anemia provocată de deficiența de fier la femei, anemie care poate provoca „ceață mentală”, oboseală și schimbările de dispoziție. Chiar dacă nu ai o menstruație abundentă, e bine să mănânci alimente bogate în fier, pe care îl găsești în: fasole, carne de vită, ciocolată neagră, carnea de miel, frunzoase (diverse salate sau legume cu frunze de un verde închis), nuci, semințe de floarea-soarelui și brânza tofu.Alege surse de magneziu

Specialiștii explică de ce femeile au poftă mare de ciocolată în timpul menstruației, iar motivul este simplu: datorită conținutului de magneziu al ciocolatei. Cercetările arată că magneziul ajută la calmarea simptomelor sindromului premenstrual, cum ar fi durerile de cap și crampele. Găsești magneziu în: avocado, banane, fasole, ciocolată neagră, pește, frunzoase (legume cu frunze de un verde închis), nuci, semințe, iaurt.

Consumă alimente bogate în acizi grași Omega-3 și de vitamina B12

Disconfortul din timpul ciclulului menstrual poate fi redus semnificativ cu o combinație de acizi grași Omega-3 și vitamina B12. Unde le găsești: în ouă, semințe de in, nuci, fructe de mare și iaurt.Nu uita de vitamina D

Deficiența vitaminei D poate provoca menstruații neregulate. Totodată, aceasta joacă un rol important în nivelul energiei tale, stimularea stării de spirit și în lupta împotriva insomniei, toate acestea fiind probleme cu care te confrunți atunci când ești la menstruație. Unde găsești vitamina D: în uleiurile de pește, în lapte fortificat și în gălbenușul de ou.

Ai grijă de tine și de sănătatea ta!!!

Sursa

Cerințe noi pentru posesorii de automobile cu volanul pe partea dreaptă

Posesorii vehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă vor respecta noi condiții tehnice pentru a circula pe drumurile publice din țară. Excepție vor face mașinile cu volanul pe dreapta aflate în trafic internațional. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv.

Documentul prevede echiparea cu oglinzi speciale periscopice a automobilelor cu volanul pe dreapta, care să asigure o vizibilitate mai bună în partea stângă. De asemenea, vehiculele vor fi echipate cu convertori pentru faruri, care să redirecționeze lumina pentru circulația pe partea dreaptă a părții carosabile în sensul de mers, cu excepția vehiculelor care permit adaptarea manuală sau automată a modului de direcționare a farurilor.

Noile cerințe de echipare sau adaptare a farurilor pentru mașinile cu volanul pe dreapta vor permite evitarea cazurilor de orbire a șoferului auto care se deplasează în întâmpinare din sens opus. La fel, cerințele tehnice vor asigura șoferilor mărirea câmpului vizual pe partea stângă la efectuarea manevrelor de depășire a altor participanți la trafic.

Polițiștii vor fi la datorie de 9 Mai: Recomandări către cetățeni

În contextul mai multor evenimente care vor avea loc la 9 mai, în capitală, dar și în țară, Poliția va fi la datorie pentru asigurarea ordinii publice și supravegherea circulației rutiere.

Stimați cetățeni, pentru ca evenimentele să se desfășoare fără incidente, vă recomandăm:

respectați normele legale cu privire la ordinea și securitatea publică;

evitați să luați copiii în mulțime;

evitați consumul de alcool în locurile publice;

evitați orice situație de conflict, mesaje cu tentă politică și cele care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni care pot pune în pericol atât siguranța dumneavoastră, cât și a altor cetățeni;

nu purtaţi arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor. Evitați purtarea genților voluminoase și a ghiozdanelor care pot crea suspiciuni.

evitați să luați la evenimente obiecte de valoare și aveți grijă de bunurile personale.

Pentru ca traficul rutier să se desfășoare fără impedimente:

evitați străzile pe care va fi restricționată circulația și optați pentru deplasarea pe străzile adiacente;

respectați cerințele legale ale polițiștilor;

nu parcați mașinile în locuri interzise și nu lăsați bunuri de valoare în interiorul acestora;

fiți maxim prudenți la trecerile pentru pietoni;

optați pentru transportul public;

nu urcați la volan daca ați consumat băuturi alcoolice.

Informați imediat Poliția dacă observați persoane sau acțiuni suspecte. Dacă sunteți martorii unei situații de perturbare a ordinii publice formați imediat numărul unic 112 sau anunțați cel mai apropiat polițist.

Cancerul pulmonar în creștere alarmantă în rândul nefumătorilor, legată de prezența unui gaz radioactiv din aer

Cancerul pulmonar, cunoscut în termeni medicali drept carcinom bronho-pulmonar, se dezvoltă în celulele din plămân care prezintă o creștere anormală și se înmulțesc, ceea ce duce la apariția unui nodul sau a unei tumori. Acest tip de cancer este cel mai întâlnit în rândul bărbaților (după cancerul de prostată) și al treilea cel mai întâlnit în rândul femeilor (după cancerul de sân și cel de colon și rect).  La nivel mondial, cancerul de plămân provoacă peste 1,6 milioane de decese.

Deşi acest cancer este considerat în mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, un procent surprinzător de 15-20% din cancerele pulmonare nou diagnosticate apar la persoane care nu au fumat niciodată, multe dintre acestea având între 40 şi 50 de ani, transmite News.ro.

Gazul radon: principala cauză de creștere a numărului de cazuri de cancer pulmonar la nefumători

Specialişti din Statele Unite spun că această creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de cancer pulmonar la nefumători este probabil legată de expunerile mari şi pe termen lung la gazul radon.

Acest gaz incolor şi inodor este emis prin descompunerea materialelor radioactive care se găsesc în mod natural în solul din întreaga lume.

Radonul poate intra în case prin crăpăturile din podele, pereţi şi fundaţie. Când se acumulează în interior, radonul poate deveni o problemă de sănătate serioasă. Inhalarea acestuia poate creşte riscul de cancer pulmonar.

Gazul poate să persiste şi să se acumuleze în casele şi în plămânii oamenilor în mod silenţios, în absenţa unui test de depistare a acestuia.

Într-un studiu publicat în 2009, cercetătorii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au arătat că radonul este cauza principală pentru 15% dintre cazurile de cancer pulmonar din lume.

Agenţia Internaţională pentru Studiul Cancerului (IARC) clasifică radonul ca fiind principalul agent de mediu cancerigen pentru populaţie.

La rândul său, Organizaţia Mondială a Sănătăţii numeşte radonul ca fiind principala cauză de cancer pulmonar în rândul nefumătorilor, respectiv a 2-a cauză de risc pentru fumatori, şi estimează că provoacă între 3% şi 14% din toate cancerele pulmonare dintr-o ţară, în funcţie de nivelul mediu naţional de radon şi de prevalenţa fumatului. Ca atare, combinaţia dintre expunerea la radon şi fumat este extrem de toxică pentru plămâni.

În Statele Unite, Agenţia pentru Protecţia Mediului din Sattele Unite (EPA) recomandă testarea periodică a radonului şi măsuri corective pentru a reduce nivelurile de expunere în locuinţe.

Un nou sondaj realizat pentru Centrul de cancer al universităţii de stat din Ohio (OSUCCC) şi publicat vineri arată că un procent extrem de mare (75%) dintre americani nu şi-au testat locuinţele pentru radon, iar peste jumătate (55%) nu sunt îngrijoraţi de expunerea la radon în locuinţele, comunitatea sau şcolile lor.

sursa

Sancțiuni și demiteri în lanț la IMSP Institutul Mamei și Copilului. Ce nereguli a depistat comisia?
Articolul anterior
Ekaterina Atasii & Antonina Romanova te invită la master class-ul „Her Majesty – secrete și coafuri”!
Articolul următor