Acord de colaborare: Diplomele de studii eliberate în Republica Moldova, recunoscute în Portugalia

Reprezentanții Republicii Moldova și Portugaliei au semnat un Acord de cooperare în domeniile limbii, educației, învățământului superior, științei și tehnologiei, culturii, sportului, tineretului și mass-mediei. Documentul a fost semnat de vicepremierul Nicu Popescu în timpul vizitei de la Lisabona.

Documentul prevede facilitarea proceselor de echivalare a studiilor din învățământul general secundar, recunoașterea calificărilor și diplomelor de studii din învățământul superior, burse pentru studenți și cadre didactice, dar și mobilitate academică.

„Acordul urmărește conlucrarea în domeniile culturii, sportului, tineretului, mass-mediei ceea ce va facilita un schimb de bune practici și dezvoltarea acestor sectoare. La fel, documentul va contribui la studierea, pe teritoriul celor două state, a limbii și culturii ambelor state”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Totodată, va fi promovată cooperarea academică, științifică, tehnologică și culturală, precum și mobilitatea academică în cadrul programelor și proiectelor lansate de Uniunea Europeană, UNESCO, OECD și Consiliul Europei.

Europa investește 34,2 miliarde de dolari în inteligența artificială. Ce domenii vor beneficia de digitalizare
Articolul anterior
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare acordă 4,6 milioane de euro pentru municipiul Bălți
Articolul următor