Actrița Olga Kurylenko s-a vindecat de coronavirus. Cum a decurs boala și cum s-a tratat?

Olga Kurylenko, vedeta filmului „Quantum of Solace” (2008), a anunţat acum două săptămâni că a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

separator
Actriţa, care are origini ruse şi ucrainene, a publicat şi o fotografie de la fereastra casei sale, unde se află în carantină.

Recent, Olga Kurylenko a anunțat pe pagina sa de Instagram că a scăpat de boală. Actrița a scăpat de coronavirus, după aproape două săptămâni. Vedeta a explicat în detaliu etapele prin care a trecut în cele două săptămâni de boală, cum a trecut de la febră la tuse.

,,Ca o recapitulare a bolii: Prima săptămână m-am simțit foarte rău, mai mult am zăcut în pat, cu febră mare și mă durea capul îngrozitor. În a doua săptămână, febra a dispărut complet, dar a apărut tusea. În plus, mă simțeam foarte obosită.

După aproape 14 zile, însă, pot să spun că mă simt chiar bine. Tusea a dispărut aproape complet, mă mai chinuie doar dimineața, dar apoi, pe parcursul zilei, nu mai am probleme. Sunt bine acum, mă bucur de acest timp de izolare pentru a medita la viața mea și pentru a petrece timp cu băiețelul meu’, a dezvăluit actrița pe pagina sa de Instagram, acolo unde a mai explicat ce pastile a luat.

Olga Kurylenko, stabilită la Londra, face parte din pacienții care au fost trimiși să se recupereze acasă, în autoizolare, din cauză că spitalele erau deja arhipline. Nu i s-a dat nicio medicație anume și i s-a comunicat că, în cazul în care febra crește și are nevoie de ajutor, să sune la Salvare.

Cum s-a tratat?

,,Prieteni, sunt în Londra. De unde știu că am coronavirus? Am făcut un test la spital, care s-a dovedit a fi pozitiv. Ce tratament mi s-a prescris? NICIUN tratament! Au spus doar să beau lichide și paracetamol la temperaturi înalte. Pentru a sprijini imunitatea, am băut următoarele vitamine: vitamina C, E, D, B5, curcumină (turmeric), zinc. Atenție! Aceste vitamine nu tratează coronavirusul! Ele pot ajuta doar sistemul imunitar să lupte împotriva virușilor și a infecțiilor”, le-a mai comunicat Olga prietenilor săi.sursa: www.viva.ro

Schemă de escrocherii promovate prin centre apel, sub pretextul efectuării investițiilor în acțiuni și criptovalută, destructurată de oamenii legii

Ofițerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Cibernetice, Direcției  centru și cei de urmărire penală  a INI, în comun cu procurorii PCCOCS și cu suportul mascaților de la BPDS ”Fulger” anunță destructurarea unei scheme de escrocherie, promovate de centre apel, în forma dobândirii banilor sub pretextul efectuării investițiilor în acțiuni și criptovalută, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Pentru ca să-și realizeze acest scop infracțional, suspecții au plasat publicitate pe internet cu promisiunea unor câștiguri mari – rapid și garantat. Victimele urmau doar să facă click pe adresele din publicitatea creată care ducea spre pagini de internet care conțineau formulare de înregistrare, unde suspecții le cereau victimelor să completeze numele, numărul de telefon și adresa de poștă electronică.

Peste ceva timp, persoanele care urmau să fie înșelate ar fi fost telefonate de suspecți care se prezentau fals ca și consultanți financiari sau brokeri de asigurări. Prin urmare, aceștia le convingeau pe victime să facă pretinsele investiții cu promisiunea unor câștiguri considerabile.  

Totuși, într-unul din cazuri, o persoană înșelată care a rămas fără 70.000 lei a sesizat autoritățile, care au intervenit cu percheziții în mai multe sedii din Chișinău, cu sprijinul angajaților „Fulger.” Astfel, în urma perchezițiilor efectuate au fost ridicați 7000 dolari, 990 euro; laptopuri, blocuri de sistem, mijloace de păstrare a informației, cartele telefonice și  cartele bancare, telefoane mobile, documente și înscrisuri relevante anchetei.

După intervenția procurorilor și a polițiștilor, centrele de apel și-au încetat activitatea, iar persoanele cercetate (cu vârste de 35-38 de ani) cu rol de administratori ai companiei vizate, lideri de echipă, precum și operatori telefonici beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Pentru ca să nu cădeți pradă unor astfel de scheme de înșelare, autoritățile de drept vă recomandă:

Nu credeți ofertelor de câștig ireal de rapid și de mare;

Atunci când navigați pe internet, nu deschideți adrese, anexe sau imagini îndoielnice;

Datele personale sau bancare nu trebuie divulgate într-un astfel de context ori în situații similare;

Nu transferați bani persoanelor necunoscute, fără ca să consultați un jurist licențiat din Moldova și nu vă înregistrați pe platforme neverificate.

Dacă, totuși, ați devenit victima unei escrocherii, informați imediat Poliția și banca.

Poliția de Frontieră lansează Unitatea de Informații privind Pasagerii

La data de 17 februarie curent, Poliția de Frontieră lansează, în premieră, Unitatea de Informații privind Pasagerii (UIP) o subdiviziune care va avea misiunea de a prelucra datele din Registrul cu numele pasagerilor (PNR). Scopul Unității de Informații privind Pasagerii, creată în cadrul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, are rolul esențial de a colecta, stoca și prelucra datele din Registrul cu numele pasagerilor (PNR) – ce va conține informații colectate de la companiile aeriene, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

La eveniment a participat ministra Afacerilor Interne, Daniella Misail – Nichitin, care în discursul de salut a remarcat: ,,Pentru oameni, UIP înseamnă frontiere mai sigure, protecție sporită și o călătorie mai sigură, fără a compromite drepturile și libertățile fundamentale. Această unitate va funcționa cu respectarea deplină a standardelor internaționale în materie de protecție a datelor personale, păstrând echilibrul între securitate și libertate”. 

Susținerea partenerilor internaționali a fost esențială pentru operaționalizarea UIP. În acest sens, șefa Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), Ruiz de Azua Ester, a accentuat importanța acestei inițiative: „Este o onoare să particip la lansarea oficială a Unității de Informații privind Pasagerii, un proiect strategic ce marchează un nou început în consolidarea securității naționale a Republicii Moldova și sprijinirea cooperării internaționale în prevenirea și combaterea terorismului și a infracțiunilor transfrontaliere. OIM susține acest demers prin sprijinirea infrastructurii UIP, furnizarea de echipamente și consolidarea capacităților autorităților naționale. Asistența noastră este coordonată îndeaproape cu ONUCT și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, iar angajamentul nostru este de a continua sprijinul atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.”

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca a subliniat că: „Toate statele europene au implementat deja astfel de sisteme pentru securitatea frontierelor lor, iar Republica Moldova face acum acest pas necesar pentru a se alinia standardelor internaționale. Experiența altor țări a demonstrat că utilizarea acestor mecanisme duce la îmbunătățirea controlului la frontieră, la identificarea mai rapidă a riscurilor și la creșterea nivelului de securitate aeriană. Pentru noi, acest lucru înseamnă o mai bună protecție a frontierelor naționale și un sprijin real pentru ofițerii Poliției de Frontieră, care vor avea acces la informații relevante exact atunci când este nevoie”, a subliniat șeful Poliției de Frontieră.

Reiterăm că Sectorul Poliției de Frontieră „Aeroportul Internațional Chișinău” este unul dintre cele mai importante puncte de trecere ale frontierei de stat, cu un flux de pasageri în continuă creștere. Această realitate impune nu doar măsuri stricte de securitate, ci și un sistem mai avansat de analiză și prevenție. UIP nu înlocuiește controlul la frontieră realizat de echipele noastre, ci îl sprijină prin furnizarea de informații care pot indica din timp posibile riscuri. Acest lucru ne va permite să alocăm mai eficient resursele și să intervenim acolo unde este necesar, fără a afecta călătorii care respectă regulile.
Subdiviziunea UIP va contribui activ la prevenirea, depistarea, investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor de terorism și a infracțiunilor transnaționale, asigurând totodată schimbul de date cu unități similare din alte state și cu Europol, în strictă conformitate cu normele privind protecția datelor cu caracter personal.

Papa Francisc, internat în spital cu bronșită

Papa Francisc urmează să se afle mai multe zile în spital, a spus Vaticanul luni, 17 februarie, adăugând că medicii de la spitalul Gemelli din Roma au fost nevoiți să-i schimbe tratamentul, din cauza unei „situații clinice complexe”, scrie Europa Liberă.

Serviciul de presă al Vaticanului a spus că rezultatul testelor efectuate în ultimele zile au relevat nevoia unui nou tratament, din cauza evoluției bronșitei de care suveranul pontif suferă, a scris Reuters.

„Toate testele efectuate până în prezent indică o imagine clinică complexă, care va necesita o perioadă adecvată de spitalizare”, se mai spune în comunicatul emis luni.

În vârstă de 88 de ani, Papa se confruntă cu bronșită de mai bine de o săptămână, fiind internat vineri, 14 februarie, la spitalul Gemelli din Roma.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a spus că pontiful „este într-o stare bună”. El nu a precizat dacă papa suferă de o infecție bacteriană sau virală, dar a spus că o actualizare a stării sale de sănătate va fi emisă pe parcursul zilei de luni, 17 februarie.

Medicii pontifului i-au recomandat anterior odihnă completă, fapt pentru care Papa Francisc nu a mai putut susține rugăciunea săptămânală de duminică pentru pelerinii din Piața Sfântul Petru și nici să conducă o masă specială pentru artiști cu ocazia Anului Jubiliar al Bisericii Catolice.

Duminică, 16 februarie, Vaticanul descria starea lui ca fiind „stabilă”.

În timp ce se afla în spital în weekend, papa a continuat să-i sune aproape zilnic pe membrii unei parohii catolice din Gaza, a transmis televiziunea italiană Mediaset.

Unul dintre membrii parohiei a spus că Francisc a sunat atât vineri, cât și sâmbătă și era „în stare bună”, dar suna „puțin obosit”.

Vaticanul a anulat și vizita papei la studiourile de film Cinecitta din Roma, programată pentru luni.

„Mulțumesc pentru afecțiunea, rugăciunea și apropierea cu care mă însoțiți în aceste zile”, a scris papa pe X duminică.

În 2023, Francisc a avut un caz grav de pneumonie, părăsind spitalul după 3 zile și recunoscând diagnosticul după externare, a notat AP. El a fost atunci internat de urgență, după ce a avut dificultăți de respirație și o durere ascuțită în piept.

România: Începe testarea în masă. Mâine ajung primele 200.000 de teste Covid-19 din Coreea
Articolul anterior
Vremea se încălzește. Vin temperaturi ridicate!
Articolul următor