Adidas a scos pe piață măști de protecție reutilizabile

În timp ce măsurile de carantină au început să devină mai ușoare în toată lumea, compania Adidas a lansat măști de protecție negre, reutilizabile, deoarece din ce în ce mai multă lume alege voluntar să iasă din casă doar purtând mască.

separator

Politicile de utilizare a măștilor variază în funcție de țară, de exemplu, în Marea Britanie, purtarea acestora este recomandată în spațiile în care distanțarea socială este mai dificilă, iar în Germania este obligatorie purtarea lor în toate mijloacele de transport în comun și magazine.

Observând cererea crescândă de măști, Adidas a lansat o gamă cu semnul său distinctiv, format din cele 3 benzi albe.

Aceste măști textile sunt confecționate din „Primegreen”, un material reciclat, fără plastic, care se mulează perfect pe gură și nas și au fost create de către designeri special pentru a nu împiedica respirația, fără însă a permite trecerea virusurilor. Ele sunt disponibile într-o singură mărime, pentru adulți, și se recomandă spălarea acestora după fiecare utilizare, la o temperatură de 60 de grade. Deocamdată sunt disponibile la prețul de 14.33 euro sau 12.95 lire sterline, pachetul de 3 bucăți, iar pentru fiecare pachet vândut până la data de 30 iunie, o parte din bani vor fi donați către „Save The Children’s Global Coronavirus Response Fund”.

Producția măștilor a început luna trecută, când Adidas a redistribuit fondurile disponibile către inițiativa #hometeam și a început să distribuie măști către comunitățile afectate de Coronavirus din Europa, Corea de Sud și America. Această gamă se află acum la reduceri pe site-ul companiei și primul stoc a fost deja epuizat, însă există asigurarea că vor fi din nou disponibile în curând.

Cercetările efectuate în cadul Universității din Edinburgh au arătat deja faptul că acoperirea feței reduce riscul de infectare cu COVID-19. Cel mai recent studiu, realizat chiar săptămâna trecută, a comparat eficacitatea anumitor modele de măști, atât medicale cât și confecționate în casă, și a scos la iveală faptul că toate scad riscul contaminării cu până la 90%, însă cercetătorii avertizează că acestea trebuie să se potrivească feței purtătorului și să sigileze perfect în toate părțile, pentru a nu lăsa particulele de virus să intre.

Sursa

O nouă testare pentru Covid-19, pe bază de salivă. Procedura e mai sigură pentru cadrele medicale
Articolul anterior
Autoritățile anunță intensificarea acțiunilor de prevenire și control a răspândirii infecției Covid-19 pe teritoriul țării
Articolul următor
Alte articole interesante