Adidas a scos pe piață măști de protecție reutilizabile

În timp ce măsurile de carantină au început să devină mai ușoare în toată lumea, compania Adidas a lansat măști de protecție negre, reutilizabile, deoarece din ce în ce mai multă lume alege voluntar să iasă din casă doar purtând mască.

separator

Politicile de utilizare a măștilor variază în funcție de țară, de exemplu, în Marea Britanie, purtarea acestora este recomandată în spațiile în care distanțarea socială este mai dificilă, iar în Germania este obligatorie purtarea lor în toate mijloacele de transport în comun și magazine.

Observând cererea crescândă de măști, Adidas a lansat o gamă cu semnul său distinctiv, format din cele 3 benzi albe.

Aceste măști textile sunt confecționate din „Primegreen”, un material reciclat, fără plastic, care se mulează perfect pe gură și nas și au fost create de către designeri special pentru a nu împiedica respirația, fără însă a permite trecerea virusurilor. Ele sunt disponibile într-o singură mărime, pentru adulți, și se recomandă spălarea acestora după fiecare utilizare, la o temperatură de 60 de grade. Deocamdată sunt disponibile la prețul de 14.33 euro sau 12.95 lire sterline, pachetul de 3 bucăți, iar pentru fiecare pachet vândut până la data de 30 iunie, o parte din bani vor fi donați către „Save The Children’s Global Coronavirus Response Fund”.

Producția măștilor a început luna trecută, când Adidas a redistribuit fondurile disponibile către inițiativa #hometeam și a început să distribuie măști către comunitățile afectate de Coronavirus din Europa, Corea de Sud și America. Această gamă se află acum la reduceri pe site-ul companiei și primul stoc a fost deja epuizat, însă există asigurarea că vor fi din nou disponibile în curând.

Cercetările efectuate în cadul Universității din Edinburgh au arătat deja faptul că acoperirea feței reduce riscul de infectare cu COVID-19. Cel mai recent studiu, realizat chiar săptămâna trecută, a comparat eficacitatea anumitor modele de măști, atât medicale cât și confecționate în casă, și a scos la iveală faptul că toate scad riscul contaminării cu până la 90%, însă cercetătorii avertizează că acestea trebuie să se potrivească feței purtătorului și să sigileze perfect în toate părțile, pentru a nu lăsa particulele de virus să intre.

Sursa

Vezi ce evenimente au loc, astăzi, de Hramul orașului Chișinău

Capitala Republicii Moldova sărbătoreşte astăzi Hramul oraşului, când creştinii ortodocşi de stil vechi prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului.

Autoritățile au pregătit pentru astăzi un program, care începe la ora 9:45: 

program
program

Seara, concertul va cuprinde o serie de artiști precum Magnat și Feoctist, DARA, Gabriel Nebunu, Vitalie și Vasile Advahov și Zinaida Julea, formația Zdob și Zdub și mulți alții. Invitata specială a serii – renumita interpretă din Letonia, Laima Vaikule.

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului

Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoarea mai este cunoscută în popor și sub denumirea de „Pocroave”, notează MOLDPRES.

Preoţii spun că omoforul Maicii Domnului reprezintă un sprijin, ajutor şi protecţie pentru toate, iar cei care se roagă Maicii Domnului vor fi ocrotiţi.

Minunea Acoperământului Maicii Domnului s-a petrecut în Biserica Vlaherne din Constantinopol, în timpul împăratului Leon al VI-lea cel Înţelept (886-912). Maica Domnului a apărut în timpul unei privegheri de toată noaptea, înconjurată de sfinţi, rugându-se lui Dumnezeu pentru neamul omenesc. Maica Domnului a luat acoperământul de pe cap şi l-a întins deasupra creştinilor, care se aflau la mănăstire, iar Acoperământul a strălucit „mai mult ca soarele”.

Se mai crede că cele mai adânci rădăcini ale tradiţiilor sărbătorii ajung până la perioada agriculturii primitive, sărbătoare precreştină cu dată fixă, dedicată unei divinităţi meteorologice ce marchează intrarea în anotimpul rece, atunci când pământul se acoperă de brumă.

În conştiinţa oamenilor s-a făcut asociaţia între acoperirea pământului cu brumă şi acoperirea capului fetelor mari, îmbroboditul cu basma la nuntă, ca semn al trecerii la statutul de femeie măritată. Fetele mari se rugau divinităţii Pocroavă să le acopere capul cu păr bogat şi frumos, pentru a fi plăcute flăcăilor, dar şi să le acopere capul în sensul măritatului. 

Pe 14 octombrie este sărbătorit  hramul în mai multe biserici şi în localităţi din ţară, inclusiv în capitală, oraşul Chişinău.

Nou record mondial feminin la apnee de către o ucraineană!

Kateryna Sadurska a stabilit un nou record mondial în timpul celui de-al 8-lea Campionat Mondial CMAS de apnee adâncime de la Kalamata, Grecia, pe 10 octombrie.

Kateryna a atins o adâncime uluitoare de 80 de metri în timpul scufundării sale impresionante la disciplina CNF (Greutate constantă fără aripioare) și a câștigat medalia de aur la competiție.

Iată ce este apneea. Scufundarea liberă sau în apnee, este efectuată prin ținerea respirației fără un aparat autonom de respirat sub apă, reprezintă cea mai veche modalitate de scufundare. Cuvântul apnee provine din limba greacă – apneiu (a = fără, pneiu = a respira).

O nouă testare pentru Covid-19, pe bază de salivă. Procedura e mai sigură pentru cadrele medicale
Articolul anterior
Autoritățile anunță intensificarea acțiunilor de prevenire și control a răspândirii infecției Covid-19 pe teritoriul țării
Articolul următor