Aeroporturile din Marea Britanie vor permite transportul lichidelor în bagajul de mână

Până în 2022, scanerele de bagaje 3D vor fi disponibile pe toate aeroporturile din Marea Britanie. Acest lucru va reduce coada în timpul căutărilor înainte de îmbarcare și poate elimina, de asemenea, restricții privind transportul lichidelor și laptopurilor în bagajele de mână.

separator
Scanere 3D sunt deja instalate în Aeroportul Heathrow din Londra. Imaginea pe care o văd agenții de securitate va fi mai clară, poate fi mărită și vizualizată din diferite unghiuri. Datorită acestui fapt, interzicerea transportului de lichide a fost eliminată, din noiembrie 2006 pot fi preluate doar containerele cu o capacitate de maximum 100 ml, care trebuie expuse pentru inspecție într-o pungă transparentă separată. De asemenea, va fi posibil să nu mai scoți un laptop dintr-un rucsac, așa cum este regula acum.

Heathrow testează echipament nou, din 2017, și va cheltui 50 de milioane de lire sterline pentru instalarea sa. Apoi, scanerele vor apărea pe alte aeroporturi din Marea Britanie. Echipamente similare sunt deja utilizate de aeroporturile din Atlanta și Chicago, SUA.

alte Articole interesante