Află care sunt cele mai răzbunătoare zodii

În zodiacul chinezesc există patru zodii cu care mai bine nu ar trebui să te pui. Astfel, unii nativi al acestor zodii sunt cât se poate de răzbunători și aleg cele mai neobișnuite metode pentru a se răfui pe cei care au încercat să-i mintă sau să-i trădeze.

separator

Iată care sunt cele mai răzbunătoare zodii:Scorpion

Pentru nimeni nu este un secret că Scorpionul este una dintre cele mai răzbunătoare zodii. Dacă ai trădat un Scorpion, pregătește-te nu doar să părăsești orașul, ci să ștergi orice urmă de existență a ta. Chiar dacă nu poartă pică pe tine, în gândurile sale de mult timp te-a distrus. În cel mai rău caz, el nu se va opri până când nu îți va distruge tot ce ai.

Pești

Peștii pot părea nepericuloși, însă sensibilitatea lor – e ceea de ce trebuie să te ferești. Să superi sau să jignești un Pește este ușor, însă dacă vei face asta, viața ta e sub semnul întrebării. Persoana născută în zodia Pești nu te va lovi acolo unde te doare cel mai tare, însă îți va purta pică și va folosi orice posibilitate pentru a-ți face rău.

Taur

Supărând un Taur, trebuie să începi să-ți faci griji. Dacă ai enervat un Taur, el va dori să-și regleze conturile cu tine. El va găsi modalități să te facă nefericit. Nu îți va băga un cuțit în spate și nu-ți va purta pică, însă va continua să te tachineze până când te va ierta, dacă asta se va întâmpla vreodată. Oamenii încăpățânați iartă greu.

Fecioara

Fecioara este mai puțin răzbunătoare însă la fel de periculoasă, pentru că nu vei înțelege când ai supărat-o. Răzbunarea Fecioarei se manifestă într-un mod pasiv-agresiv – acum îți este bine alături de ea, însă peste un minut te va urî din tot sufletul. Atenția la detalii, în special în cazul răzbunării – este o metodă sistematică de răzbunare folosită de Fecioară.

Sursa

Sute de militari din Moldova și alte țări participă la Scutul Păcii 2024

Astăzi, la centrul de instruire al Armatei Naționale a avut loc deschiderea oficială a exerciţiului multinațional „Scutul Păcii 2024”, informează unica.md cu referire la un comunicat al Ministerului Apărării.

Prezent la ceremonia de deschidere a evenimentului, generalul de brigadă Sergiu Cirimpei, locţiitor șef Marele Stat Major al Armatei Naţionale, a menționat că „Scutul Păcii” nu este doar un exerciţiu de instruire a efectivului Armatei Naţionale, ci şi un test de verificare a nivelului de pregătire a subunităţilor noastre în conformitate cu standardele internaționale.

Potrivit colonelului Sorin Bacalu, directorul exercițiului “Scutul Păcii”, la antrenamente participă aproximativ 600 de militari din unitățile Armatei Naționale, Inspectoratul General de Carabinieri, armata română, americană și alte țări partenere.

Exercițiul are ca scop evaluarea Batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC). Conform procedurii, militarii sunt verificați de experți naționali și internaționali la îndeplinirea acțiunilor specifice misiunilor internaţionale de menținere a păcii, cum ar fi: patrulare, convoiul şi escorta, percheziţia tehnicii auto la punctele de control, asigurarea securităţii obiectivelor strategice, evacuarea medicală, precum şi acordarea primului ajutor medical.

De notat că certificarea OCC este o condiţie obligatorie pentru participarea Armatei Naţionale în misiuni de menținere a păcii sub egida ONU, inclusiv KFOR din Kosovo și UNIFIL din Liban.

Armata Naţională a aderat la programul OCC în 2007.

Antrenamentele din cadrul exercițiului “Scutul Păcii – 2024” vor dura până pe 28 iunie, curent.

Episcopul Marchel, obligat de instanță să plătească prejudicii morale de 20.000 de lei 

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, cu numele laic Nicolae Mihăescu, ierarh al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove, structură bisericească subordonată Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost obligat de Judecătoria Chișinău, sediul Centru, să achite prejudicii morale în folosul a doi membri ai comunității LGBTQI+ pentru instigare la discriminare pe criteriul orientării sexuale, scrie stiripesurse.md.

Centrul de Informaţii GENDERDOC-M anunță că ierarhul va trebui să achite câte 10.000 de lei fiecărui reclamant după ce acum doi ani el a făcut declarații homofobe înainte de Marșul Pride din 2022. Mai exact, pe 12 iunie 2022, episcopul Marchel a publicat o înregistrare pe YouTube cu o adresare către creștini (n.r. – ulterior, adresarea a fost  ștearsă).

În această adresare, Marchel a spus că „sodomiții vor să petreacă parada rușinii în municipiul nostru”, vorbind despre orașul Bălți. După un discurs homofob, Marchel a îndemnat bălțenii să vină la Catedrala din Bălți „pentru a petrece drumul crucii și ca să respingem, să ținem piept acestei invazii fără de rușine, care se vrea defilată prin centrul orașului nostru”.

El a numit membrii comunității LGBTQI+ „sodomiți”, „rătăciți”, „păcătoși” etc. Pe 3 noiembrie aceluiași an, a avut loc ședința Consiliului pentru asigurarea egalității, în care Centrul GDM a depus o plângere împotriva lui Marchel.

La ședință, episcopul a prelungit discursul de ură, iar administratoarea Centrului GDM, Angelica Frolov, a părăsit ședința în semn de protest. Ca urmare, doi membri ai comunității l-au acționat pe Marchel în judecată pentru instigare la discriminare pe criteriul orientării sexuale.

În iunie 2024, instanța a hotărât ca Marchel să achite prejudiciul moral și să compenseze cheltuielile de judecată. În total, acesta va trebui să scoată din buzunar peste 20.500 de lei.

Cunoscut pentru părerile sale radicale despre străini, alte confesiuni religioase și femei, Marchel este și unul dintre cei mai influenți ierarhi din Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.

Episcopul Marchel este un militant cunoscut împotriva Mitropoliei Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse. De asemenea, el insistă că nu vorbește limba română, ci „moldovenească”, perpetuând astfel teza sovietică conform căreia moldovenii și românii nu sunt același popor.

Numele episcopului este asociat cu o serie de campanii politice în Moldova, adesea legate de așa-numitele „valori ale familiei”.

O nouă tragedie pe terenul de fotbal. Un bărbat a fost strivit de o poartă pe un stadion din Telenești

Un bărbat a murit, după ce i-ar fi căzut în cap o poartă de fotbal. Tragedia a avut loc ieri-seara, în jurul orei 19:40, pe stadionul din localitatea Ciulucani, din raionul Telenești, susțin sursele PulsMedia.MD din teritoriu, scrie pulsmedia.md.

Potrivit datelor preliminare, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 38 de ani. Dânsul juca un meci de fotbal cu alți consăteni, când în cap i-a căzut poarta de fotbal de pe teren.

În urma traumatismelor grave, bărbatul a murit pe loc până la venirea ambulanței, iar medicii din nefericire au putut doar să constate decesul.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Marius David, despre beneficiile spirulinei! Super – alimentul care nu trebuie să lipsească din meniu
Articolul anterior
Designerul Victoria Cocieru, despre experiența nașterii în SUA
Articolul următor