AIM a lansat un punct de colectare pentru a aduna produse de primă necesitate pentru refugiați

Fluxul de refugiați din Ucraina este foarte mare și el continuă să crească. Solidaritatea de care dau dovadă oamenii noștri este de admirat. Echipa de la AIM – Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova a participat ieri la întâlnirea cu Ministerul Afacerilor Interne alături de mai multe organizații ai societății civile pentru a canaliza suportul oferit pentru refugiați.

Astfel, echipa a decis să pornească o campanie de colectare în parteneriat cu Peace Corps, pentru a aduna produse de primă necesitate care vor fi puse la dispoziția autorităților ce coordonează fluxul de refugiați, pentru a fi distribuite acolo unde este necesar.

Produsele necesare sunt:

– Produse de igienă personală

– Scutece și lucruri pentru copii mici

– Pături

– Haine călduroase în condiție bună

– Produse alimentare – nimic care trebuie gătit, refrigerat sau care expiră repede

Pentru o mai bună organizare, vă rugam să scrieți pe cutiile cu produse ce se află în ele.

Donațiile sunt colectate la Smokehouse: BBQ, Beer, Community, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 128.

Orele de colectare: 10:00 – 22:00! ,,Unii dintre membrii comunității noastre s-au oferit deja să ofere transport (dube, camioane mici, etc) pentru a muta donațiile acolo unde este nevoie.!! Colectăm donațiile în mod organizat și le vom distribui în corelare directă cu Ministerul de Afaceri Interne”, se arată în mesajul comunicat.

Andreea Marin, alături de mama sa pe care a pierdut-o la vârsta de 9 ani: „E mereu tânără în amintirea mea”

Andreea Marin a transmis un mesaj în memoria mamei sale, care ar fi împlinit ieri, 10 mai, 75 de ani. Răvașul este însoțit de câteva fotografii din copilăria vedetei. Vedeta își amintește de mama sa, ca fiind un exemplu de “feminitate, bunătate și naturalețe”.

Mama sa, Violeta, s-a stins din viață în 1984, într-un teribil accident de mașină, pe când avea doar 36 de ani. Mașina în care se afla întreaga familie s-a izbit de un alt autoturism.

,,Azi, mama mea frumoasă și bună ar fi împlinit 75 de ani, de N-ar fi devenit înger la numai 36 … E mereu tânără în amintirea mea, motivația mea puternică în tot ce am făcut în viața mea matură, exemplul de feminitate, sensibilitate, bunătate și naturalețe, recunoștința mea se îndreaptă mereu către cer, cu mulțumiri cǎ legătură noastră atât de profundă a însemnat o prețioasă moștenire pentru inima și devenirea mea. Tata, cu câțiva ani mai mare doar, mi-a fost stâlp de sprijin și putere și dragoste de viață. Rădăcinile mele. Gând bun către cer’, este mesajul postat de prezentatoarea TV.

Grătieşti: O groapă de gunoi neautorizată a pus autorităţile la treabă. Au fost evacuate câteva tone de deșeuri

O groapă de gunoi neautorizată din comuna Grătieşti, municipiul Chişinău, a pus autorităţile locale pe treabă. După aproape trei săptămâni de la difuzarea unui material în presă, primăria a evacuat câteva tone de deşeuri din fâşia forestieră de la marginea localităţii şi a salubrizat zona, transmite TVR Moldova.

Au fost evacuate cinci maşini, cinci camioane de gunoi. Acum e totul curat. Măi oameni buni, şi voi cei mai puţini buni. Vă daţi seama că fâşiile acestea forestiere, plantaţiile acestea nu-s gunoişti publice. Nu pângăriţi vă rog natura. Imaginile cu terenul salubrizat ne-au fost expediate astăzi de primarul comunei Grătieşti, Olga Caraman, care ne-a informat că s-au cheltuit aproape 5 mii de lei din bugetul local. 

La sfârşitul lunii aprilie, o echipă TVR Moldova a descoperit, într-o fâşie forestieră de la marginea comunei, mormane de deşeuri. Pe o suprafaţă de zeci de metri pătraţi, erau împrăştiate peturi din plastic, cutii de vopsea, încălțaminte, pneuri, saci și pachete din polietilenă. 

Atunci, alesul local a declarat că aflat de la TVR Moldova despre această bombă ecologică şi a promis că va salubriza terenul.

Reabilitarea drumului Soroca-Arioneşti-Otaci: BERD a alocat 44.000.000 de euro

Două companii de constricții, din Republica Moldova și Turcia, vor reabilita tronsonul de drum Soroca-Arioneşti-Otaci care, conform unor estimări, este cel mai deteriorat din republică.

Pentru aceste lucrări Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare a alocat 44.000.000 de euro. în prezent, lucrările la acest oboect important de infrastructură sunt în toi, transmite observatorul.md.

Vă reamintim că ceremonia de începere a lucrărilor a avut loc la 7 septembrie anul trecut, în prezența președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Antreprenorii promit că lucrările vor fi finalizate în trei ani, iar responsabilii de la Administraţia de Stat a Drumurilor susţin că monitorizează mersul lucrărilor şi dau asigurări că, deocamdată, nu există abateri de la termenii contractuali.

Sberbank, cea mai mare bancă de stat din Rusia, interzice retragerea banilor din conturile de investiții
Articolul anterior
A cincea zi de război. Armata rusă nu a putut cuceri Kievul. Zelenski: „Următoarele 24 de ore sunt decisive”
Articolul următor