,,Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală” – fii parte a campaniei și ajută un copil care vrea să meargă la școală, dar care nu are un ghiozdan sau nu are ce pune în el!

“Educația este cea mai puternică armă pe care o puteți folosi pentru a schimba lumea”, spunea Nelson Mandela. Doar împreună putem să aducem zâmbetul pe chipul cât mai multor copii care nu îndrăznesc, decât cu eforturi mari, să spere la un viitor mai bun. În preajma noului început de an școlar, Fundația de Binefacere Caritas Moldova, lansează  campania: “Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală”, pentru sprijinirea copiilor, care nu au posibilități de a-și achiziționa rechizite școlare, și pentru motivarea lor să-și continue studiile la școală.

separator

Scopul campaniei este prevenirea abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate de copii și motivarea lor să-și continue studiile.

Oferă un ajutor pentru copiii orfani, rămași fără îngrijire părintească și copiii din familii social-vulnerabile!

Campania de colectare se va desfășura în perioada 1 iulie -17 august, iar în ultima zi, pe data 17 august, la Centrul Social Caritas Moldova, situat pe str. Gheorghe Asachi 30/1 din mun. Chișinău, va fi organizat un eveniment de caritate pentru 100 copiii din clasele primare din mun. Chișinău și com. Stăuceni.

Unul din motivele abandonului școlar este sărăcia. Pentru unii copii, cei care fac parte din familia cu problema financiare, începutul școlii înseamnă de multe ori momente jenante  când  din lista  celor necesare  comunicate de diriginte  sunt doar câteva lucruri bifate. Restul… urmează să vină, poate, atunci când părinții fac rost de bani. Dacă mai fac…

Copiii din familiile vulnerabile au un acces mai redus la serviciile educaționale. Astfel, conform ultimelor date furnizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în anul 2016 numărul copiilor care au abandonat școala a fost de 220, comparativ cu 203 copii în anul 2015. Iar numărul copiilor neșcolarizați în anul 2016 a crescut la 86, față de 61 în anul 2015.

Luând în considerație importanța prevenirii abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate de copii, Caritas Moldova îndeamnă toți doritorii să doneze, în perioada 1 iulie- 17 august, un ghiozdan sau rechizite școlare și astfel, un copil se va bucura de ceva atât de elementar pentru el: accesul la învățătură.

Donațiile pot fi aduse la Centrul Social Caritas Moldova, situat pe str. Gheorghe Asachi 30/1 din Chișinău (vizavi de Academia de Poliție), de luni până vineri între orele 800-1700. Numărul de telefon la care poate fi contactată fundația pentru a efectua donații este +373 22 29 31 49 sau 060542211.

Când vă hotărâți să pregătiți ghiozdanul copilului dumneavoastră, cumpărați un pix, un creion sau un caiet în plus, pentru un copil care îşi dorește să meargă la școală, dar nu are ghiozdan sau nu are ce pune în el.

În perioada similară a anului precedent, datorită sprijinului acordat de oamenii cu suflet mare, 50 de copii au pășit zâmbitori şi plini de speranță în noul an școlar cu ghiozdane noi și rechizite școlare. Mai multe detalii despre campania din 2017, poți vedea aici.

Împreună putem schimba vieți și destine!

Fundația de Binefacere Caritas Moldova, este o organizație cu caracter umanitar și non-profit, care se îngrijește de cei mai nevoiași din țara noastră de mai mult de 23 de ani, principalii beneficiari sunt: persoanele în etate, fără adăpost, persoane cu dizabilități, copii, tineri, studenți, familii vulnerabile, familii monoparentale, șomeri, persoane aflate in situații de risc şi alte categorii vulnerabile. Pe parcursul acestor ani am fost alături şi susținut peste 5 000 persoane anual.

www.caritas.md
https://www.facebook.com/carit as.md/?fref=ts

 

 

 

Șoseaua Chișinău-Leușeni: mai mulți șoferi s-au ales cu geamurile sparte din cauza pietrișului așternut pe drum
Articolul anterior
Jennifer Lopez, apariție senzațională în costum de baie la 48 de ani!
Articolul următor
Alte articole interesante