Ajutor pentru profesoara de la USM care luptă cu cancerul!

Tamara Matei, profesoara de engleză de la Universitatea de Stat din Moldova, are doar 55 de ani și luptă cu cancerul. Timp de 36 de ani, profesoara s-a dedicat instruirii tinerelor generații, însă acum are nevoie de ajutor și speră că oamenii de bună credință o vor ajuta să învingă boala.

separator

Acum 4 ani, Tamara Matei a fost diagnosticată cu cancer ovarian, una dintre cele mai agresive forme de cancer. Tratamentele au fost intense, atât aici în Moldova, cât și în Turcia: operații complicate, recidive, zeci de chimioterapii și radioterapie.

,,Mi-am schimbat modul de alimentație și de viață la 180 grade și fiecare zi în plus este o mică victorie a mea. Acum, boala a revenit mai agresiv, cu metastaze multiple. Fac chimioterapie în Moldova și va fi necesară și radioterapia care se efectuează doar peste hotarele țării.

Acești ani au fost epuizanți financiar pentru mine și familia mea. Am vândut apartamentul și toate rudele ne-au ajutat cu tot ce au putut. Acum speranța mea de viață depinde de bunăvoința oamenilor. Iubesc mult viața, iubesc mult ceea ce fac, instruirea studenților și aș vrea să pot să mai ofer din dedicarea mea și în continuare.

Fiecare ajutor este important, oricât de mic. Vă mulțumesc și mă închin în fața voastră!”, scrie profesoara Tamara Matei.

Cei care binevoiesc să ofere ajutor, sunt rugați să doneze pe caritate.md.

Alla-Victoria, fiica lui Filip Kirkorov, a împlinit 11 ani! Interpretul i-a organizat o petrecere de poveste! Imagini video de la sărbătoare

Petrecere de poveste la castelul lui Filip Kirkorov! Artistul a chemat zeci de invitați pentru a da o petrecere grandioasă de ziua fiicei sale, Alla-Victoria, care a împlinit 11 ani. Filip Kirkorov a publicat mai multe filmulețe de la sărbătoarea pe care denumit-o ,,Basm de iarnă”. Invitați din showbizul rusesc au făcut rând cu cadouri scumpe și alese pentru a-i aduce bucurie moștenitoarei lui Kirkorov.

Extrem de emoționată, Alla-Victoria s-a simțit cu adevărat specială de ziua ei. ,,Ochii fericiți ai fiicei sunt mai calzi decât lumina soarelui! Sunt gata să-i ofer sărbătoare în fiecare an pentru a ne încărca cu emoții și impresii pentru un an întreg. Mă bucur că visele devin realitate…”, a mărturisit interpretul, emoționat. ,,Acum 11 ani, s-a născut prințesa mea Alla-Victoria! Și viața mea a devenit mai strălucitoare ca niciodată. Mulțumesc Universului pentru darurile destinului, pentru familia mea, pentru prietenii mei”.

Artistul i-a dăruit fiicei sale bijuterii din cea mai nouă colecție Louis Vuitton. De ziua ei, Alla-Victoria a mai primit în dar un Gecko cu creastă, reptila care adoră fructele bine coapte și dulci, în special bananele, iar tortul spectaculos a fost senzația serii!

Cutremur în Italia. O porțiune din versantul unui deal s-a prăbușit în mare

Un cutremur de 4,6 a fost înregistrat la ora 8:12, de duminică, 4 decembrie, la o adâncime de 3 km în zona Insulelor Eoliene, un arhipelag vulcanic în sud-estul Mării Tireniene, la nord de Sicilia.

Epicentrul a fost situat în largul coastei Insulelor Eoliene (ME), la sud-vest de insula Vulcano.

Șocul seismic a fost resimțit de oamenii din întreaga provincie Messina. „L-am simțit bine de tot, din fericire nu a durat mult”, a scris o persoană pe pagina INGVterremoti.

O porțiune din versantul unui deal aflat pe malul mării s-ar fi prăbușit la Lipari, în localitatea Valle Muria, informează ANSA. Nu au fost semnalate pagube materiale sau persoane rănite.

La ora 8:18 a fost înregistrată o replică în largul coastei Insulelor Eoliene, cu o magnitudine de 2.0, urmată de alte două de 2.9 și 2.3, la ora 8:50, respectiv 11:44.

Doi cetățeni români cerșesc în străinătate imitându-l pe Charlie Chaplin

Îmbrăcați amândoi în hainele lui Charlot, cel mai faimos personaj interpretat de celebrul actor american Charlie Chaplin în filmul „Vagabondul”, Maria, o româncă de 28 de ani și soțul ei de 30 de ani cerșesc într-un mod absolut original pe străzile orașului Nürnberg din Germania, relatează Bild.

Deghizarea lor este aproape perfectă, asemănarea cu vestitul personaj fiind izbitoare pentru majoritatea participanților la trafic. De exemplu, la semaforul de lângă stația de tramvai Tiergärtnertor (numele unei porți și unei părți a zidului orașului Nürnberg), primul Charlot (Maria) a apăsat butonul pentru pietoni al semaforului și acesta a devenit roșu pentru șoferii care au oprit.

Charlot a coborât apoi și a dansat puțin pe carosabil, și-a învârtit de câteva ori bastonul „din recuzită” și apoi a întins paharul alb ținut în mână celor mai apropiați șoferi care așteptau la semafor. De cealaltă parte a zonei Burgberg (dealul Castelului), un al doilea Charlot (soțul Mariei) avea exact aceeași reprezentație.

De asemenea, cele două personaje au fost observate și la semafoarele de pe Frankenschnellweg (este numele dat autostrăzii A73 din zona urbană Nürnberg, Fürth și Erlangen), precum și în piața Bilinganlage din orașul Fürth. Deși spectatorii cuplului român au toate motivele să zâmbească, în spatele acestei prestații se ascunde o soartă destul de tristă.

Cei doi sunt părinții a două fete (de 8 și 12 ani) și a unui băiat (de 11 ani), cu care au venit în Germania, deoarece nu și-au găsit un loc de muncă în România. „Pur și simplu nu există nimic de muncă acolo”, explică Maria, justificând motivul pentru care au venit la Nürnberg să cerșească bani.

Cei doi strâng zilnic aproximativ 30 de euro fiecare. Uneori însă poliția îi alungă de la semafor. „Practic, cerșitul nu este interzis. Intervenim doar atunci când există cerșetorie agresivă sau invaliditatea este falsificată. De exemplu, când cineva imită o persoană cu piciorul amputat, dar de fapt are piciorul legat la spate”, explică purtătorul de cuvânt al poliției, Michael Petzold.

sursa

O șoferiță beată la volan, reținută de oamenii legii. Video
Articolul anterior
Cum au fost răsfățate vedetele de acasă de Ziua Femeii?
Articolul următor