Alertă de tuberculoză la o grădiniță din municipiul Chișinău

Un copil de la o grădiniță din municipiul Chișinău ar fi suspect de tuberculoză. Despre acest caz s-a vorbit la ședința operativă de astăzi a Primăriei.

separator
Șefa – adjunctă a Direcției municipale Sănătate, Viorica Baltă Baltă nu a oferit însă detalii legate de acest caz și nici despre măsurile luate de administrația grădiniței pentru a evita alte îmbolnăviri. „Un caz de tuberculoză la grădinița 203, un copil”, a subliniat Viorica Baltă în timp ce prezenta raportul săptămânal privind situație epidemiologică.

Echipa Tv 8 a încercat să afle detalii de la administrația grădiniței 203 de la Ghidighici. A reușit să vorbim cu asistenta medicală a instituției de învățământ preșcolar, care a negat informația.

„Nu este caz confirmat de tuberculoză. Copilul e sănătos. Ambii părinți suferă de tuberculoză, iar fetița a fost luată în evidențele medicilor pentru investigații, care nu au confirmat însă prezența bolii”, a declarat pentru tv8.md Anghelina Panainte, asistentă medicală la grădinița numărul 203 de la Ghidighici.

Potrivit Vioricăi Baltă, săptămâna trecută a fost înregistrat, de asemenea, un caz de rujeolă la un copil de 8 ani, care își face studiile la o școală privată din capitală, care ar activa fără autorizație sanitară de funcționare, iar mai mulți copii sunt nevaccinați. Elevul care s-a îmbolnăvit de rujeolă era vaccinat.

Prințul Harry și Meghan și-au făcut prima apariție în public, după ce s-au retras din familia regală
Articolul anterior
Coronavirusul ia amploare pe nava de croazieră Diamond Princess, unde se află și moldoveni
Articolul următor
Alte articole interesante