Actorul rus Alexander Domogarov nu mai este burlac. În presă a apărut o informație conform căreia actorul s-ar fi căsătorit în secret.
«Alexandru, cu 12 ore în urmă ți-ai făcut un cadou. Felicitări cu frumosul eveniment.» – un asemenea mesaj a apărut pe unul din conturile sale de socializare.
Iar actorul drept răspuns a scris: «Acesta a fost un eveniment secret. Mulțumesc! E ceva frumos și plăcut.»
Cu toate acestea până acum actorul nu a făcut nici o declarație oficială pentru a infirma sau a confirma informația.
Amintim că Domogarov a mai fost căsătorit de trei ori!
ULTIMA ORĂ! Încă o dronă căzută pe teritoriul R. Moldova, chiar lângă Port Mall
Poliția Națională informează că, o altă dronă a fost depistată astăzi în jurul orei orele 11:20. Un cetățean a sesizat oamenii legii despre un obiect zburător găsit la sol în perimetrul Port Mall și Arena Chișinău, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.
Autoritățile au reacționat imediat, iar la fața locului se află experții secției tehnico-explozivă a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP pentru examinarea complexă a obiectului de zbor.
Nouă complici, reținuți de poliție în cazul omorului tânărului dispărut la Fălești
Ofițerii Direcției investigații „Nord”, Direcției investigații criminale a INI și a Secției urmărire penală a Inspectoratului de poliție Bălți, avînd suportul Direcției investigații analitice a INI și a Inspectoratului de poliție Fălești, cu suportul mascaților de la BPDS ”Fulger” și ai Inspectoratului de poliție Fălești, sub conducerea Procuraturii mun. Bălți, anunță reținerea autorului și a nouă complici în cazul omorului tânărului dispărut la Fălești în noaptea de 21 septembrie curent, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.
La 22 septembrie, Inspectoratul de poliție Fălești a fost sesizat despre dispariția unui tânăr, locuitor al mun. Bălți care a plecat de acasă spre raionul Fălești și nu a mai revenit.
În urma investigațiilor efectuate de oamenii legii s-a stabilit că învinuiții au atras victima, propunându-i să ia parte în diverse scheme infracționale cu scop de a obține mijloace bănești. În aceste condiții, în seara de 21 septembrie, în cadrul unei întâlniri în extravilanul satului Năvîrneț din raionul Fălești, discuțiile cu victima au generat într-un conflict, iar tânărul a fost omorât. Pentru a ascunde urmele infracțiunii, suspecții, în mod organizat, au ascuns cadavrul într-o fâșie forestieră din extravilanul satului Călinești, dar și mijlocul de transport cu toate bunurile acestuia.
În rezultatul acțiunilor procesuale, ofițerii de investigații cu suportul Direcției patrulare ”Nord” a INSP și a mascaților din BPDS ”Fulger”, au reținut pentru 72 de ore zece suspecți cu vârstele cuprinse între 21 și 38 ani. Ulterior, la solicitarea Procuraturii mun. Bălți aceștia au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 11 din Bălți.
Autorul omorului de 26 de ani își recunoaște vina și cooperează cu ancheta. Declarațiile acestuia au ajutat la depistarea cadavrului, a armei de foc din care au fost efectuate împușcăturile, precum și a altor corpuri delicte, care vor ajuta la stabilirea altor împrejurări pentru justa soluționare a cauzei.
Investigațiile continuă, timp în care suspecții beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.
Platformă digitală pentru vârstnici, lansată în Moldova
Platforma pentru îmbătrânire activă și incluziune digitală a persoanelor în vârstă a fost lansată în Republica Moldova, pentru a reduce decalajul digital din societate și pentru a promova un stil de viață activ și sănătos printre vârstnici, transmite IPN.
Potrivit inițiatorilor platformei, durata medie de viață crește în Moldova, iar până în 2040 fiecare al treilea cetățean va avea peste 60 de ani, de aceea e necesară valorificarea potențialului persoanelor vârstnice și promovarea unei vieți active și sănătoase la orice vârstă, contribuind astfel la dezvoltarea și reziliența social-economică și demografică a țării.
Ministerul Muncii și Protecției Sociale ține pasul digitalizării, a declarat ministrul Alexei Buzu la evenimentul de lansare a platformei. Demnitarul a accentuat că scopul acesteia este de a-i implica și instrui pe cât mai mulți vârstnici în procesele de digitalizare.
,,Ne dorim ca tranziția în lumea digitală să fie incluzivă, care să aducă beneficii pentru toți cetățenii, indiferent de vârstă. Am identificat trei mari bariere: lipsa competențelor digitale, accesul limitat la trafic de date și echipamente, nu avem acces deplin la ele. Trebuie să le depășim prin inițiative concrete și eficiente”, a menționat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.
Proiectul este realizat în parteneriat cu UNFPA Moldova. „Digitalizarea țării este o realitate, iar noi trebuie să ne asigurăm că toți vârstnicii pot beneficia de oportunitățile oferite de lumea digitală, de la servicii bancare online până la acces la informații vitale despre sănătate”, a menționat la rândul său Reprezentanta UNFPA Moldova, Karina Nersesyan.
Ponderea persoanelor de peste 60 de ani crește continuu în Moldova, indică datele Biroului Național de Statistică. Potrivit BNS, la începutul acestui an erau înregistrate aproape 610 mii de persoanecu vârsta de peste 60 ani, ceea ce constituie 25,2% din totalul populației cu reședință obișnuită.