Alexei Leahu își ghidează din ceruri prietenii

21888_100489413471720_758818515_nFilantropul și interpretul Alexei Leahu a plecat prea devreme dintre noi, lăsând prietenii îndurerați și un gând nesfârșit. A ajutat în nenumărate rânduri copilașii bolnavi de leucemie și mai avea multe idei în această direcție. Dar cum, boala i-a încurcat planurile, prietenii sunt cei care vor să-i ducă gândurile la bun sfârșit.

separator

”După ce am finalizat lucrul la CD-ul lui Alexei Leahu „De departe”,  el gândea în glas cum ar face public acest CD. Voia să-l distribuie prin reţele de magazine, dar până la urmă a luat decizia să facem o serie de concerte – „Ajută viaţa să învingă” – în timpul cărora se vor vinde discurile şi banii vor fi distribuiţi întru ajutorul copiilor bolnavi de leucemie”, își amintește prietenul interpretului,Viorel Burlacu.

181272_386815368091117_1145525724_nAstfel, îndrumați de gândul prietenului lor, Viorel Burlacu, Valy Boghean, Oleg Baraliuc, Radmila Popovici, Igor Şarov și alți colegi și prieteni de-ai filantropului, organizează mâine, 7 iunie, un concert caritabil cu titlul „Ajută viaţa să învingă”.

Concertul trebuia inițial să aibă loc pe data de 22 mai, când Alexei Leahu ar fi împlinit 40 zile de la plecarea sa în lumea celor drepți, dar din cauza unor detalii neprevăzute concertul a fost transferat pentru luna iunie.

Special pentru  acest concert vine la Chișinău omul de televiziune din România –Cristian Tabără, care va prezenta spectacolul absolut gratis.

Biletele pentru concert costă 100-150 de lei, iar CD-ul 100 de lei. Banii adunați vor fi donați copiilor, care își petrec copilăria luptând cu cea mai nemiloasa boală – leucemia.

Natalia Bodiu

Ploi puternice, inclusiv cu grindină, și astăzi în R. Moldova

Meteorologii anunță pentru ziua de joi, 13 iunie, „o nouă serie de instabilitate atmosferică” în R. Moldova.

Astăzi sunt prognozate averse însoțite de descărcări electrice, izolat puternice și cu pericol iminent de grindină.

Temperaturile vor coborî ușor și vor oscila între +22..+27°C.

Accident tragic în Capitală: Șoferul unui Mercedes a murit, după ce s-a izbit într-o altă mașină

Acum o oră, Poliția a fost sesizată despre producerea unui gravaccident rutier pe bd. Dacia din capitală.

La fața locului polițiștii au stabilit preliminar că un Mercedes, a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit cu un Ford.

În urma impactului, șoferul Mercedesului de 53 de ani a decedat pe loc.

Poliția a pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Fiți prudenți la drum, o secundă poate lua totul.

Mai multe organizații obștești îndeamnă cetățenii să lupte împreună cu propaganda rusească

Asociația Veteranilor Războiului din 1992 „Tiras-Tighina” îndeamnă cetățenii să lupte împreună cu propaganda rusească promovată de către unii politicieni din țară și a chemat cetățenii să aleagă calea europeană la referendumul din 20 octombrie.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele asociației, Anatolie Caraman, a remarcat că după 2 ani de rezistență, rezervele umane și tehnice în Ucraina practic s-au epuizat, iar populația este demoralizată și obosită. Schimbările din Ucraina pun și Moldova într-o situație complicată, creând o stare de neîncredere în ziua de mâine. Dacă nu rezistă Ucraina, și Moldova va deveni prada Moscovei, potrivit albasat.md.

Anatolie Caraman a chemat toți oamenii de bună credință să se implice în procesul de contracarare a propagandei rusești, explicând celor dezorientați și mințiți că populația de aici poate trăi mai bine doar în componența civilizației occidentale. El a adăugat că cea mai scurtă cale spre UE și securitatea colectivă se poate face prin adevărul istoric de reîntregire cu Țara-mamă.

„Tiras-Tighina” cere Serviciului de Informații și Securitate să acționeze ferm pentru neutralizarea tuturor forțelor destabilizatoare, extremiste create de spionajul rusesc. Poliția și Procuratura să neutralizeze persoanele care se manifestă necenzurat pe Tik-Tok în favoarea oligarhului fugar Ilan Șor și influențează negativ educația copiilor. În acest sens, Asociația intenționează să transmită instituțiilor respective un pachet de materiale colectate.

Alexandru Banari, membru al Consiliului de administrare și juristul asociației, a spus că guvernarea a întârziat cu luarea măsurilor împotriva „trădătorilor care subminau politica statului moldovenesc”, care trădează interesele naționale și pun mai presus interesele de grup și de partid. El a îndemnat organizațiile obștești de veterani să se pronunțe în mod deschis până la referendum, dacă susțin sau nu plebiscitul.

Președintele Asociației Traco-Geții, Vasile Nastas, a declarat că asociația pe care o reprezintă susține cursul european, cu dorința de a ajunge în UE prin România. În opinia sa, de-a lungul anilor, mai mulți trădători care au fost la conducere au infiltrat în organele statului și conducerii Armatei Naționale alți trădători. Asociația condamnă trădătorii și vrea ca statul Republica Moldova să condamne trădătorii. Printre trădători l-a numit și pe ex-președintele Igor Dodon, despre care a spus că mergea la Moscova și „se sfătuia acolo”.

Președintele Asociației de cultură și drept „Transnistria”, Anatol Croitoru, a spus că membrii asociației susțin aderarea țării la Uniunea Europeană. „Pe 20 octombrie vom participa activ pentru susținerea referendumului european, să aducem țara noastră în marea familie europeană”, a declarat Anatol Croitoru.

Președinta Asociației Veteranilor Războiului din 1992 „Tiras-Tighina”, Filiala Europeană, Ludmila Bălțatu, a îndemnat toți basarabenii să fie uniți, iar drumul pe care se îndreaptă să ducă spre Europa, spre Țara Românească și un viitor mai bun.

Cauzele alcoolismului feminin: pierderea atractivității, insatisfacția sexuală și problemele de familie
Articolul anterior
Bronzul sănătos are prioritate!
Articolul următor