Alexei Navalnîi, audiat prin videoconferinţă. Mesaj pentru soție și Putin

Aleksei Navalnîi a fost audiat joi, prin videoconferinţă, după ce avocaţii săi au formulat apel la condamnarea dispusă de o instanţă din Moscova pentru defăimarea unui veteran de război.

Navalnîi, audiere prin videoconferinţă: Mesajul pentru soţie și Putin

Întâi de toate, disidentul rus a ţinut să-i transmită un mesaj soţiei sale, aflată în sala de judecată: „Iulia, dacă mă auzi, ridică-te o secundă, mă voi uita la tine. Oh, porţi mască. Am fost dus ieri la o bania (saună rusească n.r.) pentru a arăta bine azi. M-am uitat la mine – sunt un schelet oribil”, transmite Mediafax.ro.

În continuare, principalul critic al Kremlinului l-a ironizat pe preşedintele Putin, pe care l-a comparat cu împăratul fără haine din povestea lui Hans Christian Andersen.

„Vreau să spun, draga mea instanţă, că împăratul vostru este gol. Şi nu este doar un băieţel care spune cu voce tare acest lucru, acela că împăratul este gol. Douăzeci de ani de incompetenţă la conducerea ţării au dus la acest rezultat”, a declarat Navalnîi.

A fost prima apariţie publică a lui Navalnîi după cele trei săptămâni de greva foamei, prin care opozantul a protestat faţă de lipsa de acces la servicii medicale şi supunerea la „acte de tortură” în Penitenciarul Pokrov, situat în regiunea Vladimir.

„Astăzi cântăreşte 72 de kilograme. Când a ajuns la Moscova pe 17 ianuarie, avea 94 de kilograme. Desigur, de atunci a slăbit mult”, subliniază Olga Mihailova, avocatul lui Navalnîi.

Elevii au intrat în vacanță. Când vor reveni la școală?
Articolul anterior
În Moldova, pot fi organizate nunți și alte petreceri, cu până la 50 de invitați
Articolul următor
Alte articole interesante