Alte 4 cazuri de Covid-19, în Moldova. Bilanțul se ridică la 12

În Moldova, au fost confirmate încă 4 cazuri de Covid-19. În total – 12 teste pozitive în țară. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății.

separator

,,Alte 4 cazuri de infecție prin COVID-19 confirmate de laborator. În total-12 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus în Republica Moldova”, se arată în comunicat.

Lorena Bogza, jurnalistă Pro TV, a menționat:

,,Deja avem primul caz de infectare locală cu Covid-19! Deci nu mai este vorba despre o persoană care a venit în țară fiind infectată, ci despre transmiterea locală a bolii! Numărul va crește deja vertiginos dacă nu vom fi responsabili! Vă rog să aveți grijă de voi și de familiile voastre.

Nu pot să cred că există atâta iresponsabilitate și că unele persoane venite din afară ori care au intrat în contact cu acestea, se plimbă nestingherite pe străzi, se întâlnesc cu familia și prietenii. Statele dezvoltate, cu potențial mare nu pot face față. Ce credeți că va putea face sistemul nostru într-o criză ca aceea pe care o vedem în Italia?

Putere medicilor! Ei sunt în prima linie și tare aș vrea să cred că sunt echipați corespunzător și că vor putea rezista. Fără panică, maximă vigilență!

Lăsați toate lucrurile secundare și aveți grijă de voi! Stăm acasă și aplicăm regulile elementare de igienă.

Domnule președinte Igor Dodon, domnule prim-ministru Ion Chicu, amânați alegerile de mâine din Hâncești (nu se va intampla nimic daca nu vor avea loc maine), implicați mai mult primarii din localități, cereți poliției să-și facă treaba și să se asigure că cei care trebuie să stea acasa asta fac!

Spuneți cu ce putem ajuta fiecare. Este situația în care trebuie să ne mobilizăm cu toții și să depășim această criza!”.

Mihai Stratulat: Oameni buni, stați acasă!
Articolul anterior
În Moldova se deschide al doilea spital pentru pacienții infectați cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante