America Days 2023 vine la Chișinău, Bălți și Cahul

În perioada 18-20 mai, la Chișinău, Bălți și Cahul se va desfășura ediția 2023 a Zilelor Americii în Republica Moldova. Ambasada SUA organizează și în acest an o serie de evenimente dedicate parteneriatului puternic dintre Republica Moldova și SUA.

În fiecare oraș, vizitatorii vor avea parte de un program bogat care va fi oferit de mai multe zone tematice atractive:

  • Zona Expo: unde multe dintre organizațiile sprijinite de SUA își vor prezenta produsele și serviciile.
  • Zona sport: unde antrenorii vor împărtăși oaspeților secretele baschetului și ale baseball.
  • Zona America Bus: unde copiii și adulții pot exersa limba engleză și pot câștiga chiar și premii.
  • Zona gastronomică: unde veți putea savura gustări clasice americane.
  • Zona pentru copii: unde cei mai mici oaspeți se pot juca și se pot distra.
  • Scena: unde grupul pop american Big Hands Rhythm & Blues Band din New York va încinge atmosfera cu o gamă largă de melodii pop cunoscute, dar si cu piese originale, iar seara se va transforma într-un cinematograf în aer liber. Vom urmări filmul Finch cu Tom Hanks în rolul titular. Filmul va fi prezentat în original, cu subtitrare în limba română.

Programul Caravanei America Days 2023:

  1. 18 mai la Chișinău pe strada pietonală Eugen Doga de la 16:00 la 22:00.
  2. 19 mai la Bălți pe Piața Independenței de la 16:00 la 22:00.
  3. 20 mai la Cahul pe Piața Independenței de la 15:00 la 21:00.

Ne puteți urmări pe Facebook.
Invitația video din partea Excelenței Sale Ambasadorul SUA Kent D. Logsdon:

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

Ce favorizează dependența de jocuri?
Articolul anterior
Nu ai poftă de mâncare dimineața? Iată cauzele!
Articolul următor