Anatol Durbală își amintește despre cele mai inocente momente ale copilăriei

Anatol Durbală, actor, regizor și prezentator TV, a dezvăluit recent despre momentele de neuitat trăite în copilăria la țară, pe timpuri, acolo unde libertatea și inocența erau nemărginite. Chiar dacă au rămas doar în amintire, e atât de surprinzător să revii măcar uneori, imaginar, în anii când erai copil.

separator

„Popușoi fierți – una din marile plăceri ale copilăriei. Alături de atâtea altele! Îmi amintesc cum ieșeam “în drum” cu o felie de pâine tăiată dea-lungu’ unsă cu untură de porc în două cu jumere. Sau pâine udă presărată cu zahăr, mm… nu era nimic mai gustos și erai regele mahalalei dacă veneai cu așa “delicates” în drum. Toți aveau acasă și pâine, și apă, și zahăr. Și casele erau la câțiva metri. Dar tot mai gustoasă era a ta. Și toată copilăraia: “Dă și mie! Dă și mie, că am să-ți dau să faci “un krug” cu lisapetul meu!” Sau zahăr topit pe tigaie… Vai, de capul meu, ce gustoșenie! Stricam mamei tigăile, în schimb, bucățile alea maro erau cele mai gustoase dulciuri din lume. Sau primele cireșe, care, bineînțeles, se coceau în copac la vreo babă rea. Și ne duceam să le furăm. Uneori bătrânele alea “rele” ne vedeau, dar se prefăceau că nu, înțelegând că suntem în culmea fericirii și nu voiau să ne scoată “din sânul lui Dumnezeu”. Și cireșele furate erau mai dulci decât cele pe care le puteai smulge de pe crengi, făcând un drum până la toaleta din propria curte. Tot așa cum dragostea făcută pe furiș, în fân sau undeva în pod, e nu știu cum mai dulce decât cea făcută pe cearșafuri proaspăt călcate. Colăceii aceia verzi, mici, adunați printre brusturi în râpă, erau mai gustoși decât orice broccoli. Toate armele lui Terminator erau zero pe lângă o pușcă făcută dintr-un băț de fag. Bateriile pătrate care pișcau de limbă, “svetomuzikă” din două beculețe, care se aprindeau în ritmurile lui “Modern talking”. Și câte și mai câte!

Toată dulceața asta e totuși în capul omului, nu în vremuri, nu în zahăr, nu în untură și desigur nu în porumbul fiert. Capacitatea de a te bucura de puținul pe care îl ai, de a fi absolut fericit că ai nimerit cu o pietricică într-o cutie de conserve, se trece, se irosește, se ofilește cu timpul. Și-i păcat! Creștem și nu ne mai putem mulțumi nici cu un Mercedes de ultimul model, nici cu casă cu trei niveluri, nici cu postul de ministru. Și trăim așa, triști și nefericiți”, a scris actorul pe pagina sa de Instagram.

Când poţi suspecta că ai Covid-19, iar un test ar fi indicat
Articolul anterior
Combinații de alimente benefice pentru organism
Articolul următor
Alte articole interesante