Anatol Latîșev, deplâns de consăteni. Doliu în satul Dobrogea Nouă

Doliu în satul Dobrogea Nouă. Oamenii îl deplâng pe consăteanul lor Anatol Latîșev, scrie tvn.md.

„Am auzit, am auzit. Foarte bun om a fost, a fost și a trăit la noi în sat, ne-a ridicat oleacă satul nostru peste tot locul avem valoare că avem artistul nostru moldovean. Îmi pare rău.”, spun localnicii.

RUSLANA GRAM, vecina lui Anatol Latîșev: „Noi întotdeauna ne salutam, mergeam pe alături ne salutam, ne întrebam unul pe altul cum o ducem, dacă eram vecini. A fost un om foarte plăcut, vorbăreț, zâmbitor, bun, cântece cânta, cu apă rece se stropea, scotea din fântână două căldări cu apă și pe el le vărsa mereu, era un om călit. Îmi pare rău, foarte rău, era încă tânăr.”

Pe când încă nu era biserică în sat, artistul a oferit casa părinților săi pentru slujbe.

RUSLANA GRAM, vecina lui Anatolie Latîșev C0023: „El și-a dat casa lui pentru a fi efectuate slujbe pentru oameni. Ca oamenii să aibă unde veni și se ruga. Aceasta e casa părinților lui.”

Biserica din sat la fel a fost ridicată cu ajutorul cântărețului.

„Toate sărbătorile care le aveam, ziua satului, el venea, cânta, ne felicita, a fost un om bun. Ce pot spune despre el, ajuta biserica, ajuta la sărbători, aduna oameni, avea prestații, cânta cântece bisericești.”, spun oamenii.

Unora nu le venea a crede că artistul s-a stins din viață.

Cântărețul Anatol Latîşev s-a născut pe 23 martie 1961 în satul Dobrogea Nouă din raionul Sîngerei.

ULTIMA ORĂ! Accident tragic la Taraclia! Un bărbat și o femeie au murit pe loc, iar trei persoane, printre care și un copil, au fost răniți

Acum o oră, în apropierea satului Balabanu din raionul Taraclia s-a produs un grav accident rutier, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Din informațiile preliminare, un Renault Megane a derapat de pe carosabil, după ce șoferul nu a păstrat distanța și a atins remorca unui camion, moment în care a pierdut controlul mașinii și s-a inversat.

Două persoane, un bărbat de 64 de ani și o femeie de 62 de ani, și-au pierdut viața, iar trei persoane cu vârstele de 15, 30, 34 de ani au fost rănite și au fost transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Preliminar, la volan se afla bărbatul care a decedat.

Poliția se află la fața locului pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.

Facem apel repetat către conducătorii auto să respecte regulile de circulație și să fie prudenți la volan.

Producătorii elvețieni de ceasuri cer ajutor de stat pe fondul declinului sectorului luxului

Producătorii elvețieni de ceasuri de lux apelează la ajutorul financiar al guvernului pentru a îi ajuta să facă față unei scăderi a cererii, relatează BoF. Informația e relevantă pentru că arată declinul pieței de lux – un indicator al stării economiei globale.

Girard-Perregaux și Ulysse Nardin au devenit primele mărci care au confirmat utilizarea unui program de stat pentru a păstra locurile de muncă și a evita reducerile permanente. Sowind Group, care deține cei doi producători, a pus aproximativ 50, adică 15% din cei 320 de angajați, în așa-numita perioadă de lucru redus sau concediu, potrivit președintelui și directorului general Patrick Pruniaux, potrivit stiripesurse.

Marile companii din industrie, precum Richemont și Swatch Group, au resimțit de asemenea impactul scăderii vânzărilor în China. Cu toate acestea, mărcile de top, precum Rolex și Patek Philippe, au rezistat mai bine la această încetinire. În pofida redresării parțiale așteptate pentru 2025, șefii unor mărci importante, precum Breitling, au recunoscut că unii producători iau deja măsuri drastice pentru a face față crizei.

„Unii furnizori și-au luat șase, șapte sau opt săptămâni de vacanță”, a spus el. „Talentul constă în a echilibra și a gestiona creșterea atât în perioade de expansiune, cât și în perioade de scădere”, a adăugat el. Breitling se așteaptă să crească ușor vânzările în acest an, a spus el, vorbind despre o îmbunătățire recentă în SUA.

Jean-Christophe Babin, CEO al bijutierului Bulgari, deținut de LVMH, a declarat că se așteaptă ca criza din China să persiste câteva luni. Totuși, concentrarea Bulgari pe piața mai puțin volatilă a ceasurilor pentru femei și faptul că brandul își produce majoritatea componentelor îi permit să ajusteze producția și să depășească încetinirea, a adăugat el.

Acest lucru comprimă profitul și crește prețurile relative pentru consumatorii deja reticenți.

Cei doi producători de ceasuri au fost nevoiți să reducă personalul din cauza unei piețe a luxului în scădere. Cu toate acestea, directorul general Patrick Pruniaux vede oportunități pe măsură ce mărcile se descurcă singure după vânzarea de către Kering, conglomeratul de lux.

Comerțul global suferă, pe măsură ce cumpărătorii ocazional își pierd interesul, iar producătorii îngheață comenzile și se confruntă cu stocuri nevândute. Cu toate acestea, directorul Patrick Pruniaux rămâne optimist, considerând că actuala criză poate crea oportunități pentru viitor, chiar dacă redresarea completă ar putea veni abia în 2025.

Începând din 2025, Apple va utiliza numai ecrane OLED pentru telefoanele iPhone

Grupul informatic american Apple va utiliza ecrane de tip OLED pentru toate modelele de telefoane iPhone vândute începând din 2025, făcând tranziţia completă de la ecranele cu cristale lichide (LCD), informează un articol publicat marţi în cotidianul financiar japonez Nikkei, preluat de Reuters și Agerpres.

Majoritatea producătorilor de televizoare şi smartphone preferă ecranele OLED în raport cu cele de tip LCD, pentru că primele oferă culori mai vii şi un contrast mai puternic, ideal pentru fişierele video de înaltă definiţie.

Potrivit Nikkei, care citează surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, Apple a şi început să facă comenzi pentru display-uri de tip OLED, destinate viitorului model iPhone SE, către firma chineză BOE Technology şi cea sud-coreeană LG Display

Trecerea Apple la ecranele OLED ar exclude firmele japoneze Sharp şi Japan Display din afacerile cu telefoane ale grupului american. În urmă cu un deceniu, Sharp şi Japan Display erau responsabile împreună pentru 70% din display-urile de tip LCD folosite de Apple, dar recent au furnizat ecrane de tip LCD numai pentru modelul iPhone SE şi, mai important, nu produc ecrane OLED pentru smartphone-uri în regim de masă.

Apple a utilizat prima dată ecrane OLED pentru modelul iPhone X, dezvăluit în 2017, şi între timp a trecut la ecrane de tip OLED pentru telefoanele iPhone din segmentul premium.

Grupul american a folosit ecrane OLED şi pentru cea mai recentă generaţie de tablete iPad Pro lansată în luna mai.

ATENȚIE! Salvatorii avertizează repetat cetățenii despre riscul incidentelor pe apă în urma nerespectării regulilor de siguranță
Articolul anterior
Când va fi înmormântat și unde își pot lua rămas bun de la Anatol Latîșev toți cei care l-au admirat
Articolul următor